Дистанцира се

• 4 398
  • 37
  •   1
Отговори
# 15
С мъжа ми заживяхме заедно на първия месец след началото на връзката ни, на четвъртия се сгодихме. Супер уверени сме на всеки етап, че сме заедно 100%.
Имам опит с отношение с голяма разлика в миналото, с партньор с дете, с колебания, пространство, имал нужда от време и подобни тъпотии. Когато човек обича и е намерил истинския си партньор в живота, е напълно сигурен. И аз като тебе си губих времето някога с инфантилни и несериозно хора. Има ги и сред жените, и сред мъжете. Тръгни си и намери човек на твоята възраст с твоето семейно положение, който е отдаден на тебе вместо на стари истории и ангажименти.

# 16
Последно - искаш ли работохолик или не искаш?
Не ми пречи работохолизмът му. Отдавна съм завършила висше. Имам добри доходи и собствено жилище. Аз също работя доста и влизам в положение. По-скоро ме притеснява, че хората около мен обясняват как са заживяли заедно и винаги е било нещо естествено, без притеснения и колебания, както Рози примерно казва, и си мисля, че може би при него не е така.

# 17
Ами попитай го директно.

# 18
По-скоро ме притеснява, че хората около мен обясняват как са заживяли заедно и винаги е било нещо естествено, без притеснения и колебания, както Рози примерно казва, и си мисля, че може би при него не е така.

Приеми, че тия хора са наивни и/или глупави, а някой от тях са си късметлии. Или не виждат, че има други опции в живота ( което пак е вид глупост ).

Нормално е, когото човек има опции и избор да има размисъл + да изпитва колебания и съмнения.

# 19
Оххх, не знам какво да ти кажа. С теб сме на една възраст и аз съм имала кратка връзка с човек с горе-долу същата разлика - ами просто не се получават нещата. Въпреки че се имам за по-зряла за възрастта си, просто различията във всяко едно отношение си личат много. Не бих се хванала повече с човек толкова по-голям от мен.

# 20
По-добре да се колебае сега, отколкото после......

# 21
По-добре да се колебае сега, отколкото после......
Благодаря, всъщност това ме успокои много. Наистина е по-добре да се колебае и да реши, че няма да се получат нещата, отколкото да се хвърли и да го реши след време.

# 22
Ти знаеш ли аргументирано какво искаш? Оценила ли си за себе си обективно шансовете ти за реализация на желанията ти с този човек? "Обичам го, обичам го" е момичешка безсмислица, когато има различия в ценностната система и плановете на всеки етап от живота. Дългосрочни решения се вземат трезво. Дори самият факт, че се терзаеш вместо да питаш е достатъчен, за да нямаш стабилна основа за бъдещето.

# 23
Пробвай да говорите директно, ако започне да шикалкави и да увърта .. сещаш се.

# 24
Ти знаеш ли аргументирано какво искаш? Оценила ли си за себе си обективно шансовете ти за реализация на желанията ти с този човек? "Обичам го, обичам го" е момичешка безсмислица, когато има различия в ценностната система и плановете на всеки етап от живота. Дългосрочни решения се вземат трезво. Дори самият факт, че се терзаеш вместо да питаш е достатъчен, за да нямаш стабилна основа за бъдещето.
Питах, отговорът беше, че се притеснява. Понеже имам навика да се паникьосвам, когато мъжът се дистанцира и се вглъбява в проблемите си, а в същото време не искам да съм обсебваща, затова задавам въпросите си тук. Мисля, че е достатъчно да го питам веднъж, той да ми каже, че се притеснява, че премисля, и да не го питам повече. Това не означава, че изведнъж обаче моята несигурност ще се изпари. За стабилната основа - факт, когато мъжът казва, че се притеснява и жената започва да се притеснява. Понеже основата ми е нестабилна затова пускам тема.

# 25
Много Ви благодаря за съветите за разликата в годините. Въпросът ми беше дали да приемам дистанцирането като опит да се излезе от връзката от негова страна и дали мъжете Ви са го правили преди важно решение - общ дом, дете, местене в друг град, а не дали аз ще съм добре с този мъж.
Няма такова нещо отдръпване преди важно решение. Не виждам от какво се е уплашил. Според мен ти си тази, която трябва да се плаши и да мисли сериозно с какво се захваща, а не той...

# 26
  • Бургас
Много Ви благодаря за съветите за разликата в годините. Въпросът ми беше дали да приемам дистанцирането като опит да се излезе от връзката от негова страна и дали мъжете Ви са го правили преди важно решение - общ дом, дете, местене в друг град, а не дали аз ще съм добре с този мъж.
Няма такова нещо отдръпване преди важно решение. Не виждам от какво се е уплашил. Според мен ти си тази, която трябва да се плаши и да мисли сериозно с какво се захваща, а не той...
'
Той също има от какво да се плаши, има горчив опит -  страх го е да не повтори своеобразно грешките си/или  новата тези на бившата му; страх го е дали ще се справи финансово; страх го от нови отговорности; несигурен е в чувствата си...Това неговото "притеснявам се" всъщност не казва нищо  от какво, защо, доколко...Според мен този мъж не е готов да се хване пак на хорото, но същевременно не иска и да изпуска младата си приятелка.

Мисля, че е достатъчно да го питам веднъж, той да ми каже, че се притеснява, че премисля, и да не го питам повече.
Груба грешка. Ако не се чувстваш свободна да говориш и задаваш въпроси, а той твърде премисля...не е много надобре работата.

# 27
'
Той също има от какво да се плаши, има горчив опит -  страх го е да не повтори своеобразно грешките си/или  новата тези на бившата му; страх го е дали ще се справи финансово; страх го от нови отговорности; несигурен е в чувствата си...Това неговото "притеснявам се" всъщност не казва нищо  от какво, защо, доколко...Според мен този мъж не е готов да се хване пак на хорото, но същевременно не иска и да изпуска младата си приятелка.
Мисля, че е достатъчно да го питам веднъж, той да ми каже, че се притеснява, че премисля, и да не го питам повече.
Груба грешка. Ако не се чувстваш свободна да говориш и задаваш въпроси, а той твърде премисля...не е много надобре работата.
Да, звучи много правдоподобно, най-вероятно е всичко накуп. Но аз не знам как да разсея тези му съмнения.

Наистина може би правя груба грешка, в никакъв случай той не ми е показал, че не мога да го разпитвам, но аз самата се страхувам.

# 28
Сега конкретно на въпроса какво да правиш. Съветът ти го давам на база едни лекции, в които се засягаше точно този въпрос. Лекторът беше мъж. Първо обясни, че това оттегляне е напълно нормално. Второ, че това, което жената НЕ бива да прави е именно което правиш ти - да се тревожи и да го показва, хеле пък да вземе да му звъни и да му търси обяснения защо не се обажда, да го подпитва дали има някакви проблеми и пр. Това, което е печеливш ход в случай /печеливш в смисъл да стане каквото ти искаш/ е да се държиш абсолютно нормално и дори - весело и безгрижно. Първо - никакво звънене от твоя страна! Второ - никакво затваряне вкъщи в очакване а напротив - излизане с приятели, екскурзии, кино, забавления, колкото може повече. В един момент като не му се обадиш няколко дена ще почне да го гложди и ще ти звънне да провери какво се случва. Тогава ти трява да бъдеш максимално жизнерадостна, весела, любвеобилна...никаква подтиснатост, никакъв страх, никакво напрежение...никакви разпити...нека разбере, че можеш да си щастлива и без него. Просто го остави спокойно да си се наколебае а ти през това време се забавляваай като за полседно...
Ако успееш да го направиш - ще се върне при теб. За добро или зло...

# 29
  • Бургас
той не ми е показал, че не мога да го разпитвам, но аз самата се страхувам.
Страхуваш се да не би да чуеш нещо, което няма да ти харесва? Или..? А когато вече живеете заедно и тези ти опасения, примерно, се потвърдят по-малко ли ще се страхуваш? Може и да сте избързали; той да е избързал с предложението. Някои неща не трябва да се пришпорват, особено когато явно има доста несигурност, страхове и толкова незададени въпроси, витаещи във въздуха.
п.п. Не е разпитване, комуникация се нарича.
А да се правиш на много весела и безгрижна, да не му звъниш и пр. игрички са до време, а пък и каква полза като насреща ти някой в ступор едва ли не?!

Общи условия

Активация на акаунт