Любители на Котки - Тема 133

• 23 005
  • 744
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Ако не е гранули, паничката се овършава (забележете колко добре се е справил въпреки фунията) до голо на един дъх. После се клатушка из всекидневната като препълнена бъчва.

Joy Joy Joy
Направо си го представих... Посмях се от 💓 (в тази тема не е много смешно с периодичното съскане...).
И тази Късметка е уникална Heart с нейните размазани пози Blush

# 151
Ааа , ядосвам се !
От 2 месеца не иска да яде пастет ,  консерви ,  паучове !!!!!
Само суха храна , ужас.
Тази вечер сложих пастет на фирма animonda и нито Мия яде , нито кучето на свекито . Фирмата ли е гадна , не знам.
Ама оставете това. Толкова различни фирми сменям и нищо не яде тоз каприз вкъщи... Киара А поне яде нещата, особено паучовете на Феликс ги обожава.
Ама Мия , голямо главоболие. Не е хубаво само на гранули . Разнообразява с хляб и баница , че много обича да ги яде. Аз не й давам , ама тя се навира и се моли

# 152
Ааа , ядосвам се !
От 2 месеца не иска да яде пастет ,  консерви ,  паучове !!!!!
Само суха храна , ужас.
Тази вечер сложих пастет на фирма animonda и нито Мия яде , нито кучето на свекито . Фирмата ли е гадна , не знам.
Ама оставете това. Толкова различни фирми сменям и нищо не яде тоз каприз вкъщи... Киара А поне яде нещата, особено паучовете на Феликс ги обожава.
Ама Мия , голямо главоболие. Не е хубаво само на гранули . Разнообразява с хляб и баница , че много обича да ги яде. Аз не й давам , ама тя се навира и се моли
Хахаха, всеки с претенциите си. Моите искат само мръвки. Обаче им давам и суха храна като ме няма - ако не искат да стоят гладни ще я ядат. Обаче скъпата само я душат, а евтинджоса я хрускат. Наистина са странни.😀

# 153
Мая, Котьо, извинявайте!

Благодаря на всички които ми писаха, че не е удачно да се променя първия пост. Разбрах ви и спирам да досаждам.

Ауу, горкия гладен Барни! Вади поглед като на някое сираче, неяло с дни.
Как да устоиш на такъв молещ жален поглед?
Котките са страшни манипулатори.

Гликоза, да, точно това са ни проблемите - възрастта и избора на подходящ доктор.

Утре сме при Велев, ще пиша.

Чета и темата за ветеринарните клиники, но ... Струва ми се, че повечето се занимават с кастрация (най - разпространената манипулация); карат на принципа проба - грешка; търговци са повечето, малко са истински заинтересованите да помогнат.
Пример - основния ни доктор ни прехвърли на друга докторка от същата клиника, която е приела за лична мисия да спасява стари котки защото нейните умират на 14 години.

Последна редакция: вт, 21 май 2019, 22:41 от Зуки Су

# 154
Баница и хляб хич не са полезни за котката Naughty При мен ситуацията е точно обратната - с мократа храна нямат никакъв проблем, но на гранулите се мусят Sad Съставът им е ок, с високо месно съдържание, какво не им харесва, не знам...

# 155
Точно , че знам , че не е ок баница и хляб , обаче така се навира да яде. Давам й само по 1 хапка , колкото да хапне , защото все пак и тя е душа и знам какво е да ти се прияде.  Тъй като ние имаме фурна (баничарница ) и прибираме закуските в един шкаф , да закусим за следващия ден и котката всеки път заварвам скъсала торбата на парчета и всичко под дивана баници -.- точно заради това купих едни части за шкафове от Джъмбо за бебета. От тогава нямам такъв проблем и съм спокойна , че не яде и всичко е под контрол.
За сухата храна нямам проблем, 3 пълни купички до горе й давам ама накрая ще й тегля чертата и ще я оставя гладна , за да се Научи да яде пауч ... Тя като малка не искаше гранули. Само паучове. Сега пък обратното ....
А аз ги редувам,  тоест сухата храна не я барам , винаги си стои пълно до горе. Просто през ден й давам пауч ,  но само дето го хвърлям после ....

Иначе купувам възможно най - висок клас. Интересното е , че нисък клас не яде. Високия също отказва отвреме навреме.
За гранулите- нисък клас абсурд да яде. Отказва , а ако яде - повръща.

# 156
  • на брега на морето
Няма страшно - Рафаела като бебе крадеше хляб, сега не го поглежда. И баница обича, и аз обичам, ама не правя, защото килограмите налЕ ...

Зуки Су, кабинетът на д-р Велев е в дъното на блока, има паркинг с бариера, която се вдига с дистанционно. Може да оставиш колата на улицата и да продължиш пеша до кабинета.  А дано има късмет котачето да се стабилизира и влезе в норма. Важно - работното  време на доктора е след 16 часа. Мисля, че имам телефона, ако искаш ще го потърся.

# 157
Доктор Велев работи само следобяд, знам.
Въпросната колежка на майка ми се кълне в него. Казва, че й е помогнал за персийка или сиамка (порода някаква беше) и куче. Не знам с какви проблеми са били.
Утре тя ще е с нас. Тя поддържа връзка с него, иначе телефона и адреса ги има в нета. Мен лично ме притеснява, че е добър за птички и кучета според написаното в интернет.
Ще пиша.

Не мога да разбера Бегинс и мисленето му.
Знаете, плешив ни е врата заради микроспорията. Мястото е винаги топло. Кубче лед облекчава за малко.

Мазането го приема с радост без значение с какво, като облекчение.
Мажехме се с Тридерм и крем Здраве. След това се изтръскваше, с лапи си миеше муцуната, намазаното място не закачаше.
Просрочихме времето с крема, спряхме го. Реших да взема зехтин - нали бил полезен. Реагира по същия начин.
Исках да опитам и с кисело мляко. То е студено от хладилника. Мажа го, пускам го и той с език го облизва, а до него е купичка със същото мляко - не го и поглежда.
Защо прави така?

Последна редакция: вт, 21 май 2019, 23:02 от Зуки Су

# 158
  • София
Tаня67 (май ще се окажем набори), срещу името на Барни на 1стр. може ли да допишеш, че е кастриран.

# 159
  • на брега на морето
Зуки Су, относително е да се каже, че този или онзи доктор е супер.
Може да направиш запържен зехтин или мас с невен. Много са добри. Рецепти в нета бол, дори търсачката ще ти извади постове от Мамата, аз съм си пейстнала някои, които ми допадат. Козина не знам дали ще порасне, но ще успокоят плешивото място. На твое място бих дала малко отдих на плешивото място - промиване с малко сребърна вода или отвара от смрадлика. Само почистване и кожата да поеме въздух, защото нали прекалихте с едно лекарство.

Ще те помоля за една услуга -  питай Велев как може да се свали пръстен от крачето на канарче. Това в случай, че не забравиш, не ми се говори по телефона с него, че понякога е  нервен и ме дразни. Пръстенът е от алуминий - това е важно уточнение.

Късмет!

# 160
И...спим, та се късаме:

Пп Изглеждаме дебели, но не сме. ПуФкави сме. Grinning

# 161
Ние пък хващаме тен Joy

# 162
  • Пловдив
Благодаря за новата тема и от мен.

Ето я и моята любов. Heart Любимата ми Леичунка. Така ми се иска да е по-гушлива.

# 163
  • София
Ле-ле! Вчера забравихме да поздравим именичката в темата! Да е жива и здрава Ленчето!  Hug

Леичунка е прекрасна!   Heart Eyes  Покрай нея се сетих за Ленчето.  Laughing

Sharky, ако съм забравила при пускането на новата тема, ми напомни пак. И на моите трябва да добавя.  Grinning

# 164
  • София
Мисли се за човек и седи като такъв:

Общи условия

Активация на акаунт