Любители на Котки - Тема 133

• 22 961
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Мъжът ми се обади. Рижко е много по-добре. Дори като са влезли да го видят е успял да избяга, повличайки системи и всичко покрай себе си. Имало е спешно затваряне на врати и прозорци и ловене на дивака. Simple Smile А той е много силен! Доста по-едър е от нашите котараци, а те са около 5 кг. Иначе все още го водят критичен, но креатенинът е спаднал на 200, отделя урина и няма "разсипана" в корема.

Всеки ден престой за момента е около 90 лв. - 75 за стационар и за още нещо. До момента виждат само постъпилите пари по Пейпал. От банковите преводи ги виждали след 2 дни. Сметката е намаляла на около 400 лв., но не знам новите 90 дали са включени.

# 556
  • Варна
Много се радвам за добрите новини. Кой знае колко е уплашен миличкият. Пуснах някой лев по пейпал, ще гледам да пусна още... Колко дни ще го държат или е много рано да се каже?
Видях, че си пуснала пост във ФБ, може да се пусне и в някоя от софийските групи за защита на животните, за да го видят повече хора.

# 557
  • София
Много се радвам за добрите новини. Кой знае колко е уплашен миличкият. Пуснах някой лев по пейпал, ще гледам да пусна още... Колко дни ще го държат или е много рано да се каже?
Видях, че си пуснала пост във ФБ, може да се пусне и в някоя от софийските групи за защита на животните, за да го видят повече хора.
Не се знае колко ще го държат. Засега е в интензивното и там ще стои до събота. Няколко пъти са повторили, че все още е критичен. И дано не си е направил нещо при бягството от клетката!

Колкото до Фейсбук, постът на съседката Йоанна е споделен поне в 20 групи. Аз дори повечето не ги бях чувала. Но май има само един коментар за преведена сума. Sad  Може би е разумно и аз да направя отделен пост. Това, което си видяла е споделяне на нейната публикация с няколко мои думи.

# 558
  • София
Танче, стискаме палци и лапички. Heart
Нали "ние" СлънчАците трябва да се поддържаме. Wink

# 559
Таня, аз също преведох днес по банката. Дано се оправи душичката.

# 560
А като излезе, къде ще отиде?

# 561
Стискам палци и аз душичката Hug

# 562
  • София
Таня, аз също преведох днес по банката. Дано се оправи душичката.
Mного ти благодаря!  Hug

Използвах поста на gabidi, но просто, защото е последен. Нямате си на представа колко съм благодарна на всички, които ми помагат! Невероятни сте!  Hug Hug Hug

А като излезе, къде ще отиде?
Досега мислех само за това да се справи с операцията. Единственото, което май е реално е ние да го приберем. Не мисля, че някой друг би се захванал. Но определено не съм оптимистка за това как ще се получи. Първо, защото нашите могат да не го допуснат. Второ, защото самият той може да ги бие - хем е по-едър и силен от тях, хем е свикнал да брани територията си на улицата. Трето, защото е истински свободолюбив котарак, който не знам как ще живее между 4 стени. И най-лошото е, че няма къде да го изолираме първоначално. Трябва направо да го пуснем на "бойното поле". Много по-добре ще е ако се намери някой, който да му предложи по-добри условия, където да се възстанови и адаптира на спокойствие, но силно се съмнявам, че ще се намери. Sad

# 563
  • Варна
Все пак пуснете и такъв призив в групите, нищо не се знае... Много кофти наистина, от една страна е сигурността, от друга - нали писа, че и майка му го чака, че живеят заедно. Ако той си намери дом тя остава сама. Аз затова казвам - НЕ можеш да прибереш всички... Затова призиви от рода не ги хранете, а ги приберете са ми непонятни. Толкова са много бездомниците, че нямам думи. И всичките заслужават дом.
Абе да се оправи първо, това е най-важното сега.

# 564
  • София
Все пак пуснете и такъв призив в групите, нищо не се знае... Много кофти наистина, от една страна е сигурността, от друга - нали писа, че и майка му го чака, че живеят заедно. Ако той си намери дом тя остава сама. Аз затова казвам - НЕ можеш да прибереш всички... Затова призиви от рода не ги хранете, а ги приберете са ми непонятни. Толкова са много бездомниците, че нямам думи. И всичките заслужават дом.
Абе да се оправи първо, това е най-важното сега.

Да, и за майка му ми е притеснено. Доколко помни, че му е майка, не знам, но са заедно от години. Сега е сама. А тя е и болничка. Въпреки, че е раждала и е кастрирана, едната гърда е надута. Отдавна е и нищо не се променя, но все в един момент туморът ще се спука. Тогава и тя няма да може да живее в мазе. Sad А е доста по-недоверчива от Рижко.

# 565
Няма ли някое село с двор, или къща с градина, където да го заведете и да го гледат?

# 566
  • София
Няма ли някое село с двор, или къща с градина, където да го заведете и да го гледат?

Нямам такива познати. А и ми се струва, че дори ще е по-опасно, защото ще тръгне да се връща. Той със сигурност се ориентира чудесно. Много пъти сме се питали дали имат часовници, че са толкова точни? Знаят всеки от нас точно в колко се прибира/излиза и ни чакат. Всъщност благодарение на това открихме Рижко. Дъщеря ми се досети, че му се случило нещо, защото не я чакаше както обикновено и започна да го търси наоколо. Довлече се с последни сили след около 1 час търсене и викане.

# 567
  • София
Танче, голям човек си! Радвам се, че Рижко е по-добре!
Помогнах скромно, но от сърце!

# 568
  • Някъде там
Имаме си домашен любимец.
Подариха на малката ми дъщеря котенце .
Разкошна сладуранка , на 14 юни става на два месеца.
От няколко дни е в нас .
Сега ме уплашиха ,че котенцета се раждали задължително с глисти и паразити независмо от това ,че на майката са давани обезпразитяващи на всеки три месеца .
Днес или утре ще сложим първата ваксина и ще дадем хапче за паразити .
Притесних се малко защото децата я целуват и не мият ръцете винаги( а им е обяснено ,че трябва след всяка игра ръцете да се мият )
Според вас има ли повод за притеснение или се плаша излишно?
Иначе това е нашия малък тигър Simple Smile
Казва се Тами на галено Там- там  Simple Smile 

# 569
Честото ви котенце. Да ви е живо и здравичко.
Ха, има прилика с наша Мая.
Заведете я да я обезпаразитите, вътрешно и външно, нека вет свърши тази работа. Не се притеснявайте, наблюдавайте изпражненията, ако има глисти ще се видят.
Мисля, че не е добра идея да се дават хапчета за обезпаразитяване на толкова малко коте. Както и пудра против бълхи, че мъж ми я беше напудрил нашата едно хубаво, макар, че тя нямаше бълхи. Поне нашия вет мисли така, хем Мая беше на около 4м. когато я взехме. И не и даде хапче, а нещо да оближе, не знам какво беше и я накапа с нещо зад вратлето. Изчакахме седмица, като първите дни наблюдавахме акото дали ще има нещо, Слава Богу, всичко беше наред. И когато всичко е нормално, някъде седмица след обезпаразитяването може да се постави първо тривалентната ваксина, а месец след нея следващата шест или седем валентната. И после отдалече почвате да мислите и да се подготвяте за кастрацията.

Последна редакция: пт, 07 юни 2019, 12:55 от Джаста Праста

Общи условия

Активация на акаунт