Любители на Котки - Тема 133

• 22 955
  • 744
  •   1
Отговори
# 570
  • In the land of Never Never
Ако някой не е подписал още петицията за забрана на клетките в ЕС, ето линка:
https://help.four-paws.org/bg-BG/end-cage-age
Чета, че от България са подписали 15000, а от цяла Европа милион. Нещо ми се вижда, че у нас са непропорционално малко противниците на клетките. Разпространете я сред любители на животните. Трябвало да са милион и двеста и петдесет хиляди, за да се внесе официално в ЕП.

# 571
Таня, и аз пуснах по банка малка сума за Рижко. Бързо да се възстановява.

# 572
Днес съм бухал! Шшшттт, под прикритие съм:

Пп Таня, много се радвам за Рижко, дано се възстанови напълно. Знам, че проблема с намирането на дом хич не е малък и лесен за решаване, но поне да е жив и здрав.

# 573
  • Варна
Преди малко като се прибирахме с дребния едната от уличните любимки спеше в градинката пред блока и докато я закачах забелязах, че долните предни зъбки ги няма с изключение на един Shocked На какво може да се дължи това, имате ли представа? Тя е младо коте, на годинка някъде, какво може да ѝ се е случило? Възможно ли е просто да ги е нямало, изобщо да не са поникнали? Доколкото знам тези зъби не участват в храненето, а и тя няма вид на недохранена, но ми стана жал. А е толкова сладка, просто уникална! С малчо я наричаме Принцеса Simple Smile Трицветка като моите, но в убитата гама - карамелено, сиво и бяло, и е дребничка мадама, не като моите. Така ми се иска някой да си я хареса и да я вземе. Хубавото е, че е кастрирана, тази пролет изчезна за около седмица и като се върна беше с клъцнато връхче на ушето. Поне повече бебета в риск няма да има...

# 574
  • София
Таня, и аз пуснах по банка малка сума за Рижко. Бързо да се възстановява.

Много благодаря!  bouquet

Сега се върнахме. Вече не е в реанимация. Ял е малко от ръката на доктора. От чинийка не иска, но може да е заради яката. Погалихме го, а той взе да тъпче с лапички. Според доктора, ако всичко върви добре, може след 2 дни да бъде изписан. Щели довечера или утре да махнат катетъра, за да видят дали може да пишка сам. За момента отделя достатъчно урина, която е добра на вид. Кръвни изследвания днес не са му правени. Утре ще видим как са показателите.

Сега се притесних за катетъра. Позната ми каза, че на нейно коте са избързали като са го махнали и са се получили усложнения. Но пък неговият мехур е бил спукан заради запушване, а на Рижко си е бил здрав и скъсан от травма. Може би трябва да им се доверя. Проучихме доктора и ни казаха, че е много добър. Според друга позната е "сглобил" успешно две блъснати котета, които са били почти безнадеждни случаи.

Това е снимка на Рижко от днес. Дори се вижда как му е свита предната лапичка, защото тъпче във въздуха.

Това са постъпленията до момента:

Имената са на служителките, които са вписали сумите. Wink

А това е остатъка от сметката спрямо вчера, 6 юни. Днешният стационар още го няма.

Добре дошли на Искрица и Тами  bouquet

Месечинке, онези дребните зъбки ли? Имам чувството, че не винаги поникват. И аз съм виждала с по-малко на брой зъбчета.

Последна редакция: пт, 07 юни 2019, 17:42 от Тaня67

# 575
  • Варна
Ох, мамина душица сладка Heart
Таня, дребните, да. Интересно, че това, което беше на мястото си беше малко по-голямо, отколкото обикновено. Може пък наистина да не са поникнали други...

# 576
  • София
Сега влизам и ме е яд, че е петък вечер. До офиса имаме банка и ако бях прочела няколко часа по-рано за Рижко, щях да преведа някой лев по сметката му. Леле, той е почти копие на моя непрежалим Дарвин, който ни напусна преди 5 г.! Ще се моля за него, а в понеделник, ще опитам да преведа някой лев по банков път. Не мога да отделя много, но нали казват, че капка по капка вир става.
Танче, поздравявам те за това, което с дъщеря ти правите за Рижко!

# 577
pandanchina, цели 5 години ли минаха? Леле, как минава времето... Много съжалявам за Дарвин, бил е страхотен котарак, забравих да го кажа по-рано Sad
Танче, стискам палци за Рижко да се оправи Praynig Не се предавайте!

# 578
  • Варна
Гащурите на Късметка Simple Smile

Как не изтръпва тази лапа незнам ...

# 579
Ох, мамина пухкавелка. Heart Eyes

# 580
  • Някъде там
Джаста Праста,
блгодаря за мнението.Днес я заведохме и дадоха лекарство за паразити.
До сега се изходи два пъти едното беше по жълто и по меко ,но не открих глисти.
Дали е възможно да е жълто заради наличие на паразити?
Преди малко повърна малко пяна,предполагам от лекарството?
Ето как спи пухкавелка сгушена в голямата ми дъщеря

# 581
Много е сладка😘
Едва ли акото й е жълто от паразити. За пръв път чувам, че се раждат с такива. Две котки сме отгледали от бебета и не са имали паразити.
Не се шашкай, а й се радвай. Прекрасна е🤗

# 582
Ох, че е сладка душичка. Heart
Искрица, не мисля, че цвета на изпражненията са индикатор за паразити. Както казва нашия вет - повярвай ми, ако има такива ще ги разпознаеш, няма как да ги объркаш, ако и досега да не си виждала такива. Цвета на акото вероятно е свързан с храната, която яде и това е нормално. Вие с какво я храните. Не се тревожи излишно, макар, че съвети отстрани лесно се дават, а като знам аз каква съм паника и как надявах ръкавиците и ровех в подаръците на Мая след обезпаразитяването със страх да не открия нещо. И все пак, спокойно, всичко ще си дойде на мястото.
Пп Повърнатото и според мен е от лекарството. Засега не виждам причина за тревога.

# 583
  • Варна
Сладкиш малък, прилича на Котзилата Simple Smile

# 584
  • Някъде там

Добро утро от Там-Там Simple Smile
През нощта повърна малко пяна.
Към един заспах и не съм следяла дали е повръщала още.
След лекарсрвото за обезпаразитяване е яла и според мен затова е повърнала.
По спомен май не трябва да се дава храна известно време.

Общи условия

Активация на акаунт