Любители на Котки - Тема 133

• 22 932
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Котьо, лично съм виждала как Тошков приготвя нещата.
Не разубеждавам никого, само казвам, че аз не бих му се доверила. Тук не е мястото да го пиша, как е започнал и продължил.
Обаче, ако на нещо или на някого действа -Ок. Сугестията е преди медицината.
За животно е същото -ти излъчваш абсолютна убеденост, че ще подейства еди кое си, то прихваща.
В момента нито мога нито искам да се разпростирам в тези мисли. Hug

# 646
  • на брега на морето
Добре, че ме предупреди, неприятно съм изненадана.
Като гледам цените на капките в аптеките, да не споменавам и количеството, май като свърша запасите ще приключа с тях.

# 647
  • София
Не, не! Ако ти вършат работа, продължавай!
Не знам какви и за какво ползваш капки, ама къщите, които направи въпросният човек още преди много години не са от познания по медицина. Е, има ги донякъде, ама или си лекар или си "лечител" по всичко. ; )

Има и друго , което е много важно. Когато сме учили имаше истински Учители...
Та, та ни учеха, че 50% от оздравяването е да накараш пацциента да ти повярва, независимо как. Защото всичко е в главата, е не естествено винаги. Като ми остане време ще ти пиша по-обстойно. Hug

Последна редакция: пн, 10 юни 2019, 09:30 от MayyaI

# 648
  • Някъде там
Искрица, добре дошла!  bouquet
Да сте живи, здрави и много щастливи заедно.  Hug
Както ти е писала Джаста, 1-во се обезпаразитява /ако е необходимо/ след 10 дни минимум е 1-та ваксина. Но, не преди 2 месеца от раждането на котето. Peace Тя е 3 валентна : панлевкопения, калцивирозя и херпес вирус. Не съм чувала за 7 валентна ваксина, макар че вече нищо не ме учудва...
Абсолютни безпредметно е , ако котето е домашно да се слагат с/у хламидия, гъбички и прочие "нещица". Така само се напряга имунитета му, а тъй като при котки няма титриране на антитела няма как да знаеш изработило ли е котето съответните антитела. Знам, че има титриране за бяс, аз не съм присъствала когато или където го правят, така че... Thinking
Когато трябваше да дам кръв от моята котка, близки ВЕТ са ме съветвали да го правя в човешка лаборатория, което не говори особено за вярата им в вет Л. Peace
Та, не се хващай на всичко, което ВЕТ твърдят, ако някой ден ми остане време ще пусна техни "бисери"  Wink
 Hug
Да , благодаря още веднъж за мненията и споделената информация .
ВЕТ ни каза,че първата ваксина ще е след две седмици и тогава ще и дадем още една част от таблетката .
Всичко е точно с Тами,от петък до сега не съм намирала глисти в подаръчетата които ми оставя .
Нямам на представа дали е възможно на по късен етап да ги изкара ако изобщо има Simple Smile

# 649
  • София
Коя част от таблетката? Писах не само аз, че не се прави едновременно обезпаразитяване и ваксинация.
Възмобността да има нематоди/ глисти +/ и до сега е нищожна, не че не е възможно вие с обувките да сте пренесли нещо. Hug

# 650
  • Някъде там
Коя част от таблетката? Писах не само аз, че не се прави едновременно обезпаразитяване и ваксинация.
Възмобността да има нематоди/ глисти +/ и до сега е нищожна, не че не е възможно вие с обувките да сте пренесли нещо. Hug
ВЕТ каза ,че само при първото обезпаразитяване не се слага ваксината, при второто може да се сложи .
Таблетката за обезпаразитяване е разделена на няколко части според теглото на Тами ( 700 грама) е бебка .

# 651
Ако вече сте и дали нещо за вътрешно обезпаразитяване до ден-два от действието му, ако има паразити ще ги видите в подаръчетата, които ви оставя, ако ли не, значи всичко е наред и няма паразити. Аз, както писах по напред, слагах ръкавици и ровех из акото, в смисъл - вземах подаръчето, и го "разчупвах", за да видя дали не се е скрило нещо. Но и приятели с котки, а и вет ми каза, че се виждат с просто око и няма как да не се забележат. Така, че не се притеснявайте, явно котенцето е чистичко и няма нищо.

ПП Ама защо таблетка. Котето не е ли мъничко за таблетки. Нашия вет каза, че за толкова малко коте не е необходимо таблетки, че и на няколко приема. Само, ако се видят паразити тогава. И да, първо беше обезпаразитяването и седмица най-рано след него ваксината.

А за ваксините, не знам, написах това което вет ни посъветва и това което направихме. Първо тривалентната и след месец още една някаква широкоспектърна, ама шест ли, седем ли валентна беше не съм сигурна. А разстоянието между двете е да не се товари организма на котето излишно. Уж. Мая беше на около 4 месеца - 4 месеца и половина , когато поставихме първата и някъде около пет - пет месеца и половина, когато поставихме втората.

Мен повече ме интригува въпроса трябва ли да поставяме следващата ваксина, която е година след първите две, защото четох(чух) нещо, че тази широкоспектърната май била с тригодишно действие и се чудя налага ли се да я товаря всяка година с ваксина, щом имат действие по дълго от година. Вие какво мислите. Мая си е апартаментна котка. Лятото основно балконска. Grinning Като пътуваме (ходим си до свеки) я вземаме с нас, но престоя е пак в апартамент. Тази година обаче мислим да я вземем с нас на почивка сред природата и отсега изпадам в ужас как и дали ще се справим. Май ще я оставим на свеки да я гледа. Не знам. Още го обмисляме.

# 652
  • София
Искрица, това, което пишеш е невярно.  Peace
Таблети за вътрешно О НЕ се дават едновремено с поставяне на ваксина, защото имат взаимоизключващи се компоненти. В смисъл, че ваксината няма да "хване" добре. Обезпаразитяването ще е Ок. ВЕТ казват неща за да приберат наведнъж повече пари и т.н. Има мнооооого инфо даже и в нета. Потърси.

# 653
  • Страната на чудесата
Един Демон-романтик😊

# 654
  • Варна
И една Дунде, дето е събрала сичкия финес на земята Joy

# 655
  • София
Ми грациозна си е посвоему, кво ся. Ти можеш ли да си хем дундеста, хем повратлива, хем чаровна.

# 656
  • Варна
Е да де Simple Smile Мм казва, че талията и била на вратлето Simple Smile Дундеста съм и аз, и чаровна за 5 минути сутрин, преди да ида на работа, ма тя е по-космата Simple Smile

# 657
  • София
Тази Дунда само да я докопам ....  smile3508 

Почти целия следобед бях при Рижко. Значително по-добре е от вчера. Дъщеря ми само му бута спринцовка, пълна с разреден пастет или вода и той ще - не ще, преглъща. Все още се изморява бързо и го унася, но има моменти, в които се оглежда наоколо или се изправя. Все още не обикаля, но и това ще стане. Най-големият успех е, че вечерта е изял сам хапчето антибиотик, което е специално за животни и е овкусено и най-после е използвал тоалетната по предназначение. Преди това при слагане в нея, я ползваше по този начин Laughing

Интересно, че слабините му стоят едни такива като подути. И на снимката се вижда. Може би шевът придърпва. Sad
Ето и една снимка, на която има по-приличен вид:

Облепихме края на фунията с лейкопласт, защото буквално режеше, а той понякога се опитва да се ближе.

Днес в клиниката са постъпили 160 лв. от банкови преводи. Накарахме ги да кажат някакви имена, защото хората се притесняват. Парите са от Димитър, Сияна, Габриела, Атанаска. Изненадаха ни, че във вчерашната "окончателна" сметка не е включен последния ден. Вече не знам да се смея ли, да плача ли ... Само знам, че ако не бяхте вие, едва ли бих се справила със сметка от 1000+ лв. Толкова съм ви благодарна! Hug Hug Hug

Ах, какви миризливи рози! Simple Smile Оценени са! Simple Smile

# 658
  • In the land of Never Never
Вчера ни беше третата последна инжекция антибиотик. За разлика от предния курс когато видимо живна, сега сякаш се влоши. Само спи, не търси господарката, яде само прясно мляко човешко. А като ходи жал ми става - клатушка се и пристъпва много бавно.
Утре ще звъним на доктора.
Вероятно няма да бием Биокан за микроспорията макар че петното се разраства.
Правилно, не бива на този етап повече да се товари организма. Всички лекарства едно оправят, друго развалят.
Не знам за млякото, ако не се подрисква, може би да няма проблем да му давате? Повечето котки не им поняся, но всички обичат да пият прясно мляко.
Това че се клати, може би има болки в костите, тези лекарства - антибиотици и антимикотици, вероятно се отразяват на костната система. Пак по спомените с моя котарак, той имаше сериозен артрит, след като доста години го бях лекувала и аз защото при него микроспорията стана хронична. По същата причина - мазах го по-дълго, отколкото е трябвало. Мисля, че артрита сигурно е бил от лечението, защото майка му нямаше такъв проблем, и скачаше като козичка до дълбока старост. Също и последните години ослепя, и ходеше из къщи и се буташе в мебелите. Но и с това се живее. Така че, оставете го да яде каквото иска, да спи, да ходи колкото иска из къщи. Дано да му е писано още да поживее.

# 659
  • София
По-скоро не го държат краката вече. С възрастта отслабват и им се нарушава равновесието. Но, като изключим, че е кофти гледка, не им пречи много. Моя си изкара година, година  нещо залитайки и ходейки бавничко и полечка. Зор му беше и на дивана да се качи, понякога трябваха повечко опити, но пък никога не се отказа. Само последните месец-два спеше в леглото си на пода.

Общи условия

Активация на акаунт