Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
  • Мнения: 1 015
На мен други неща ми разправяха през февруари поне двама лекари, когато я бих на малката ми дъщеря. Казаха, че е жива ваксина и че може да заразява. Имаше и заглавия,че някои случаи били от прясно ваксинирани. И на мен ми се видя абсурдно, защото тогава би станала епидемия. И трябва да се пази задължителна карантина.

# 16
  • София
  • Мнения: 5 920
Карантина след ваксина? Абсурдно е. И ваксината не заразява. Не знам какви са били тези лекари, които са ви го казали, аз лично не бих ги посетила повече.

# 17
  • Мнения: 2 099
Не знам какви са тези доктори, но нека да видим какво казват експертите по въпроса:

Healthcare professionals who receive MMR vaccine may continue to work. There are no reports of recently vaccinated people transmitting live attenuated measles, mumps, or rubella viruses to susceptible contacts.

Медицинският персонал може да продължи работа  след ваксиниране с МПР. Няма данни за разпространение на живите ваксинални вируси на морбили, заушка и рубеола от прясно ваксинирани хора.

https://www.cdc.gov/vaccines/vpd/mmr/hcp/recommendations.html

Това са Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията, най-авторитетната организация в света. Това е кажи речи последна инстанция.

# 18
  • Мнения: 854
Ау, лоши ваксини! Вече и те заразяват. Grinning

# 19
  • Куциндрел
  • Мнения: 19 986
Това е новата мантра, с която ни облъчват антиваксерите - ваксинираните са заразни.
Замислям се дали не го правят нарочно?!?

# 20
  • Мнения: 163
Съвсем сериозно питам. Вероятно Ви звучи глупаво, не знам. Страхът ми е съвсем реален, но се надявам да е безсмислен. Успокоява ме факта, че хората ми пишат, че не може. Благодаря на всички, които отговориха на въпроса ми.
Според теб, ако е възможно заразяване от прясно ваксиниран - дали личните лекари нямаше да налагат някаква карантина от типа "не излизайте 2 седмици или внимавайте да не доближавате хора, защото сте потенциално заразни"? Ако някой е болен от морбили се изолира в болница, а ваксинираните ще са заразни, но ги пускат да обикалят и даже не им казват 2 думи. Малко от малко трябва да прецениш кое как би станало.

# 21
  • Мнения: 126
Тази тема мисля, че отдавна е приключена, но гледам, че се мобилизираха толкова хора да ми отговарят, а мина половин месец, откакто пуснах темата.
Вече съм наясно, че не е възможно и благодаря на всички, които човешки ми отговориха. Simple Smile
А и да вметна, не съм антиваксър.

Последна редакция: нд, 02 юни 2019, 01:32 от happy dream

Общи условия

Активация на акаунт