Лятото на прага ни стои - майски двучертичков дъжд ще ни вали!

• 25 082
  • 718
  •   1
Отговори
# 645
Благодаря за включването Джулииии! Gift Heart
Док каза, че засега Хашимото няма. Но наистина този магнезий може да е свързан със щитовидната.
А освен него и селена пиеш ли някакъв друг препарат?
Питам, за да знам дали да си взимам селен утре и дали мога да го комбинирам с магнезия и Лтироксина. Simple Smile

# 646
Отбивам се да ви разсмея малко Simple Smile Присетих се, за диалозите с 4 годишно на "Майко мила" и мисля да ги оставя тук за който не ги знае. А който разполага с нови бисери, нека да сподели, да не се крие Grinning

Скрит текст:
Cинът ми c възxитeн глac:
– Kaĸвa ĸoca имa лeля!
Лeлятa ce ycмиxвa. Cинът ми пpoдължaвa:
– Kaтo юфĸa въpxy глaвaтa!
Cинът ми (нa 6 гoдини и пoлoвинa)
– Maмo, a ĸoй oт вac иcĸaшe пъpви дa ce oжeнитe?
– Бaщa ти! Haпpaви ми пpeдлoжeниe, пoдapи ми пpъcтeн….
– Πpимaмвaл тe е...
Πитaм cинa cи (5-гoдишeн):
– Caшo, имaш ли пpиятeл Ивaн?
– Дa.
– A тoй в дeтcĸaтa гpaдинa oбиждa ли тe?
– Зaeднo ce oбиждaмe, вce пaĸ cмe пpиятeли.
Гoвopя c дъщepя cи (3 гoдини) ĸaĸ ce ĸaзвaт дeцaтa в нeйнaтa гpyпa. Tя:
– Kaтя, Hиĸoл, Paдизaбoгa…
Aз в нeдoyмeниe:
– Kaĸ?!
– Paдизaбoгa. Гocпoжaтa пpeз цялoтo вpeмe й виĸa: “Paди, зa бoгa, нe плaчи”.
Oт бaнятa:
– Maмo, мaмooo… Дaй ми oщe eднa ĸъpпa! Mиx cи ĸpaĸaтa… и cлyчaйнo cи измиx глaвaтa.
Зa oбяд cъм пpигoтвилa пилe в cмeтaнoв coc. Mиxaeлa (6 гoдини):
– Maмo, днec мecoтo e вĸycнo… (пayзa)… и тaзи бялa ĸocмичecĸa cлyз cъщo.
Kaчвaмe ce в acaнcьopa. Kaзвaм нa Bлaдo (2 гoдини и 5 мeceцa):
– He пипaй cтeнитe c pъцe, тyĸ лoшитe чичĸoвци пишĸaт.
Ha дpyгия дeн виĸaмe acaнcьopa, вpaтитe ce oтвapят, излизaт двaмa мъжe. Bлaдo нa виcoĸ глac:
– Изпиĸaxтe ли ce вeчe?
Kpиcтинa (4 гoдини) paзглeждa aлбyмa cъc cнимĸи нa бaбa cи и питa:
– Maмo, a ĸoгaтo бaбa e билa млaдa, цeлият им cвят ли e бил чepнo-бял?
Шecтгoдишният ми cин нe paзбиpa нищo oт тoвa, ĸoeтo гoвopи бpaт мy нa eднa гoдинĸa, и питa:
– Maмo, a ти cигypнa ли cи, чe тoй e бългapин?
Дъщepя ни (2 гoдини и пoлoвинa):
– Taтĸo, нe oтивaй нa paбoтa, ocтaни c нac.
– Aĸo бaщa ти нe xoди нa paбoтa, нямa дa имa ĸaĸвo дa ядeм.
– Aми дa. Taти щe изядe вcичĸo.
Дeтe глeдa изпълнeниe нa oпepeн пeвeц и ĸaзвa:
– A ĸoгaтo в дeтcĸaтa гpaдинa виĸaмe тaĸa, ни ce ĸapaт…
-Maмo, a зaщo пeчĸaтa e тoлĸoвa мpъcнa?
– Бaщa ти пъpжи яйцa.
– Kaĸ, бeз тигaн ли?

Кърмя бебето. Виктор (3 г.):
– Мамо, аз като порасна малък (!!!) ще папкам ли мляко (сочейки гърдите ми)?
– Не, мамо, не можеш да станеш малък отново.
– Но аз искам!
– (и аз, по дяволите…) Знам, съкровище, но никой не става малък отново. Всички растат.
– Сложи си бебето пак в корема!
– Не мога!
– Там да не му е било студено, та сега не иска да се прибере?
– Не, било му е топличко и приятно. Но, когато порасне достатъчно, излиза навън, за да се запознае с братчето си.
– Еми запознахме се. Сега го върни. (Към малкия) Хайде, Коянчо (т.е. Калоянчо), прибирай се вече!

Бременна съм. 4-годишният ми син идва и ме прегръща:
– Много те обичам!
– И аз! – отговарям
– Не говоря на теб, а на бебето!

– Мамо, много си хубава!
– Благодаря ти! (Разтапям се, защото отглеждам истински джентълмен, научил се е да прави комплименти).
– И аз съм хубав, и тати е хубав, и Тера (английски булдог) е хубава…
И така нататък, докато спра да се чувствам толкова специална.

Kато сложа грим получавам истинско възхищение: “Ехааа, колко си хубава! Почти като мис Маринка” (учителката в детската).

Прибирам се една вечер от работа и след дълго отлаганo подстригване, дъщеря ми (4 г.) ме оглежда и пита:
– Тати, защо така си се подстригал?
– Как съм се подстригал, тате?
– Ами от тая страна красив, а от другата смешен.

Пак тя, тръскайки глава, изнервена, че ѝ влиза вода в ушите, докато ѝ мием косата: „Ох, трябваше ушите ми да са отгоре, като на мечка!“

Из „диалога“ на едно 4-годишно с кучето:
„Ариа, аз като правя пижамено парти, ще те поканя в моята стая.“
(вметвам, че Ариа не носи пижама)
„Добре де, може да дойдеш и по косми.“

Мамо, чуй, аз вече мога да казвам ба-ре-ли-на!“

Дъщеря ми (на 4 г.) към батко си: “ Недей да спориш с мен, защото в това семейство, горе-долу аз съм най-умната“.

Зима е. Навън сме и има силен бръснещ вятър със сняг. Дъщеря ми (на 4 г.) казва: „Мамо, много ми е газирано на лицето!“

Вървим привечер към вкъщи и изведнъж Алекс почва да мрънка: “Ооо, не! Къде ми е черното мен?!” Оказва се, че си търси сянката.

Синът ми Кристиян (на 4 г.) за луната, която е в някоя от фазите си (не е пълнолуние): „Луната е СКЪСАНА:.

Преди години дъщеря ми прегръща котката Мая и нарежда: „Мая, Мая, само като те погледна и ми се освежава дъха…“

Или друга ситуация от времето, когато информацията беше на хартия: Аз: „Моля те, остави ме за секунда да прегледам вестника“. Тя: „Защо, болен ли е?“

Пътуваме в колата аз, мъжът ми, брат ми и Иво (4 г). Тогава имахме женско куче Хера, която беше „разгонена“:

– Мамо, какво значи разгонена?
– Когато едно животно е готово и иска да си има деца
– Ти кога за последно беше разгонена?

Правя йога и съм на земята с двата крака зад врата. Моето 4-годишно ме поглежда загрижено отгоре: „Мамо, ти защо си се намотала така?“. Едва се размотах от смях.

Удрям си лакътя и неистово заскимтявам, та чак сълзи ми потичат, а Ради (2, 6 г.) ме тупа по краката и утешително ми казва: „Не плачи, мамо, ще ти мине, ти си МЪЖ!“

Последна редакция: ср, 12 юни 2019, 02:22 от AnMary

# 647
О, момичета, незнам каква е историята с това момиче, но-не съм Теди... Явно ме бъркате... Онзи ден се регистрирах и съм писала и в темата ЧХГ “стойности”

[/quote]
Разбира се, защото оня ден пак споменахме, че беше и тя спря да пише след 2, 3 ето я пак и то се разбира, а й при всяко влизане "Здравейте момичета за пръв път пиша във вашата тема"

[/quote]

# 648
Didi_26, смях се от сърце! Joy Благодаря ти за хубавата идея!
И мен са ме диагностицирали с гранично Хашимото, но аз не искам да му се дам и се опитвам да го регулирам с хранене и добавки. Другата седмица ще отида да си  пусна едно контролно TSH и после пак на ендокринолог да видим какво е станало. Само да кажа - имах завишени антитела (ТАТ), които успях да смъкна двойно, а и ТСХто ми беше стигнало до 4.9, а на последното изследване беше вече 2.3... Е, имаме уговорка с ендокринолога да се изследвам веднага щом видя двете чертички и да обсъдим как ще процедираме.
А, нещо важно, ползвайте си йодирана сол, защото аз от няколко години все на хималайската залагах и се оказа че съм се довела до йоден дефицит, който предполагам ми е причинил проблемите с щитовидната жлеза.
Аз, иначе, си чакам с нетърпение лелката  да идва и да свършва, и да започваме вече с опитите Smirk

# 649
Здравейте, съгласна съм, че е Теди. Даже и начина на оборване, че не е, го затвърждава 😉.
Само да се отчета. Вече съм по-добре. Преборих си херпес-зостера, а с заедно с него и цикъла 😆.
Иначе подадохме си документите към фонда и чакам да ни одобрят. Надявам се още със следващия цикъл да стартираме. В петък, като звъннях до фоннда и ми казаха, че вече имаме и входящ номер, се разплаках от вълнение. Какво ли ще е при положителен тест?! Ще искам да крещя, така че целият свят да ме чуе 😃.
Пожелавам успех на всяка от вас и дано по-скоро да сбъднем мечтата си за дете.

# 650
Мариана,  последно до 3 месеца се получаваше заповед Simple Smile
Това със следващия Ц си е направо мечта ...Не възлагай големи надежди да ти се обадят ВЧЕРА 😉 нали ме разбираш.  

В коя клиника си ?

Rocket , аз приемам 3х2 от магнезия заради контракции.  За това ми стана чудно. 👍

# 651
Ха-ха-ха, ROSSE, знам, че е твърде оптимистично, но искрено се надявам да съм права. С моя цикъл от 36/7 дена вероятността се увеличава 😉.
Иначе съм в АГ Варна при д-р Кисьов. С отношението си така ме е спечелил, че бих го препоръчала на всеки.

# 652
Магнезият е много добър. За стави, за нерви, за хубав сън, за болезнена менструация и какво ли още не. Пия го преди сън и съм доволна. Селенът също вечер, той най-вече спомага за антителата, ако не се лъжа. Хормонът го пия рано сутрин, час и нещо след това-кафе, а останалите витамини 4 часа, след прием на хормона. Ако пиеш желязо примерно, може да поизчакаш 6 часа. Иначе в момента съм на- вит ц; пробиотик; к2 и колаген ( за вечно прецаканите ми венци), взимам ги в комбинация, вместо калций, защото калцият не е препоръчителен за хора с хашимото; вечерна иглика; digestive enzyme- когато хапвам повече, или някоя непозволена храна, винаги имам по 1-2 хапчета с мен и почти всеки ден ги пия; селен; магнезий; билки за тежките метали- не знам, какво има в течността, пращат ми я готова. Гледай да оставяш разстояние м/у хормона и всичко останало.

# 653
Благодаря за изчерпателния отговор Джулс.
Док каза сутрин на гладно хормона и 30мин след него мога да закусвам. Аз сутрин рядко ям, но тя ме успокои, че не е нужно. Важното е хормонът да се приема н гладно.
Другите добавки всички, вечер след хранене.
Ще видим каква ще я свършим. Simple Smile

# 654
А при мен- още не съм бременна- сърпрайз, сърпрайз, тъкмо подновихме опитите, но нямам надежда. Чакам си инвитрото. Сега ще видим, дали имам антитела за рубелата. Май ще трябва да ходя в темата за инвитро...

# 655
Джулс, имате ли дата вече за процедурата или още подготвяте нещата?

# 656
Още подготвяме. Светлинни години сме от датата 😩😩

# 657
Марана , хайде да стане както искаш ти 😊 Вие кога подадохте?

Джулии,  хайде по-ведро 🤗 Правиш нещо! Доближаваш се до най-чакани момент 😘

# 658
Привет, момичета!
Един ден ви изтървах и гледам много написано, викам си суперрр има положителен тест. Ама не. Пак Теди. Аз не я знам, но голяма звезда е май Grinning. Както и да е, сега по същество.

Лииилооо, съгласна съм с теб. Аз мисля, че е хубаво да си споделяме и неща, които да не са съвсем свързани със забременяване. Най-малкото, за да се разсеяме малко. Сега е лято, предстоят отпуски, почивки. Споделете къде мислите да си починете. На мен следващите две седмици ми предстои едно пътуване извън България, а иначе моренце чак през Август. В Поморие.

Иве, права си, че развеселяваш с постовете си. Харесва ми твоя изказ леко небрежен, леко хумористичен, но винаги на място.

Джулкааа, радвам се, че се включи пак при нас и то с толкова полезна информация. Ако отидеш в инвитро темата, минавай и от тук, приятно ми е да те чета.

Марианка, стискам палци наистина нещата да се случат по най-добрия начин за теб. Аз лично имам даден срок от собственото ми дете до септември да съм бременна. Трудна задача предвид изминалото времето, в което опитваме, ама дано нейното желание ни е на късмет.

Добре дошли на новите момичета! Пожелавам ви да не се задържате за дълго тук.

Аз си направих една тънка сметка. Вече шести месец съм в темата, леко отчайващо звучи, но пък компанията ми е приятна, така че здраве да е.

# 659
Мерси Кукиии. Оценявам комплимента! Hug
И аз се радвам като се завърти стара муцуна, знам че доста момичета имаха нужда от почивка и дано им донесе бебе...

Поморие! Много обичам, макар миналата година за първи път да отидохме там с малката много ме грабна това градче. Даже казвах на ММ, че сме на море чак от 01.09 и ми се ще да отскочим за няколко дни до Поморие пак Smirk
Иначе ще сме на Тасос 1 седмица, отдавна му се точа!
Желая ти най-късно на моренцето август да стане бебе та тамън за септември както е пророкувало детето! Flowers Four Leaf Clover

Много момичета тръгнали към инвитрото... ама аз съм положително настроена към него, винаги съм мислила, че е голям дар от медицината! И все пак ви желая да се изненадате преди това!

Общи условия

Активация на акаунт