Избор на сушилня - Тема 12

• 55 597
  • 757
  •   1
Отговори
# 615
И аз "бухам" неща в сушилнята, на които пише, че не може да се сушат в нея, ама го правя на собствен риск. И тези програми и предупреждения са просто задължителни, за да няма съсипани дрехи. Иначе всички сме свидетели на: " сушилнята съсипа пуловера на мъжа ми и сега го носи детето", "всичко стана на хармоника", "помощ, дантелените ми пердета са съсипани..." и т.н.

Сложих аз една памучна бяла тениска с ликра в сушилнята с други памучни. На нея си пише, че не е за сушилня. Излезе все едно я е дъвкала кравата и при следващо пране пак не с еоправи. ТА сама съм си виновна, а не производителя на уреда, нито на тениската.

Последна редакция: вт, 01 окт 2019, 13:58 от petiaivanov

# 616
  • Пловдив
От дълги години ползвам сушилня,програми coton extra dry и timed program(warm),много рядко ползвам и програма cupboard dry plus,сушилните ми са все Bosch.Нямам свити дрехи и нямам нужда от 1001 програми.На етикетите на много дрехи е забранено да се сушат в сушилня,това не го спазвам,рискът си е мой.

# 617
Аз ползвам сухо за гардероб на Бош и слагам и такива ,които не са за сушилня...Съсипаани нямам,но на мой риск...Иначе и аз ползвам точно 2 програми,но много си зависи от наличните дрехи.Приятелка ползва почти повече ,но разнообразни дрехи..

# 618
  • София
Между парогенератор и инверторен мотор, кое мислите че е с предимство. За Горение става въпрос. Благодаря за споделеното мнение. За съжаление май не може и двете

# 619
  • Варна
Не очаквай чудеса от парогенератора.Аз бих избрал инверторния мотор.
IonTech също помага против намачкване.

# 620
Аз имам функция "пара" на моята сушилня (настоящ уред и предишен). Наистина, както е казал Мъж с пушка, не очаквай чудеса. Не е нещо, толкова вълшебно.....искат си ютия дрехите. Аз също бих избрала инверторния мотор.
Този модел на Горение е с инвенторен мотор и пара, ама дали се предлага в България.....
https://international.gorenje.com/products/major-domestic-applia … /ds94ils-i/729367

Последна редакция: вт, 01 окт 2019, 15:34 от petiaivanov

# 621
  • Варна
Последно се е предлагал малко след началото на годината.Евентуално може да се потърси дали няма някъде останала бройка.
Тук не пише да е изчерпан: https://www.gorenje-bg.com/product/ds94ilsi/

А,да попитам,тези които казвате,че не гладите след сушене.Дрехите в гардероб ли ги сгъвате или висят на закачалка.Интересно ми е,колкото и "изгладени" да излязат от сушилнята,нали след като ги сгънете в гардероба пак се мачкат и искат гладене преди обличане? Визирам най-вече тениски.

# 622
  • София
Аз имам функция "пара" на моята сушилня (настоящ уред и предишен). Наистина, както е казал Мъж с пушка, не очаквай чудеса. Не е нещо, толкова вълшебно.....искат си ютия дрехите. Аз също бих избрала инверторния мотор.
Този модел на Горение е с инвенторен мотор и пара, ама дали се предлага в България.....
https://international.gorenje.com/products/major-domestic-applia … /ds94ils-i/729367
Много ви благодаря, че ме "светнахте" за този модел. Предлагали са го в Бг, но не е наличен в момента, ще опитам да го поръчам. А иначе не очаквам чудеса от парогенератора, ясно ми е че ще се глади, но поне да е по лесно и да не трябва да е веднага след като свърши сушилнята. Аз и чорапи гладя, но всеки луд с номера си.

# 623

А,да попитам,тези които казвате,че не гладите след сушене.Дрехите в гардероб ли ги сгъвате или висят на закачалка.Интересно ми е,колкото и "изгладени" да излязат от сушилнята,нали след като ги сгънете в гардероба пак се мачкат и искат гладене преди обличане? Визирам най-вече тениски.

И златна да е сушилнята, не може да замести гладенето. Да наистина излизат много леко намачкани дрехите, меки , по- лесно се гладят след изсушаване, но няма как да се сравнят с изгладената дреха.

# 624
  • София
Моите пресъхнали на простор и след ютия изглеждат по същия начин.

# 625
To си е до дрехи. Повечето дамски блузи нямат нужда от гладене. Тениски, суичъри и пуловерчести неща също. Бельо също. И то какво остава? Ризи и панталони - е те там без гладене не става, кой каквото ще да казва.
П.П. Иначе и на една памучна тениска и личи дали е гладена или не, ама след 30 минути носене вече не личи. Тогава защо да се глади Mr. Green

# 626
Особено съгласна с П.П. Joy,в интерес на истината моите не са излизали толкова намачкани,че да ги гладя

# 627
  • Варна
Някой да ползва кошница за сушене на обувки/вълна на gorenje?Нещо не мога да открия такава,а в упътването пише,че може да се поръча допълнително.Сега пуснах запитване към gorenje ,а пък да видим.

# 628
Когато са по-малко дрехите,не се мачкат толкова много.От както имам сушилня,не помня къде ми е ютията..Не,че преди много гладех,но  сега съвсем.Само гледам да не я препълвам.С АЕГ съм,правена в Германия,купена е от магазин за уреди с транспортен дефект.Беше с гаранция 1 година,но вече 4-та година(да чукам да дърво) работи перфектно.

# 629
Мъж с пушка, моите гардероби си ги поръчах специално така, че всички дрехи да висят на закачалки.
Направих ги така по две причини: едно, да не губя време и нерви в сгъване, а директно да ги овеся на закачалката; второ, да избегна мачкането от самото сгъване.
Само дънките и бельото са сгънати.

Общи условия

Активация на акаунт