Избор на сушилня - Тема 12

• 55 668
  • 757
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
Явно при старите машини,които не са "кондензационен тип" има такава опция,но не знам какво точно вадите. При съвременните машини това "оребрено нещо" се казва точно кондензатор,както го нарича и производителя
"SelfCleanCondenser"( при Bosch).

# 496
  • София
Сетих се. Прилича на голям метален филтър с кръгли дупки. И аз го миех на старата сушилня (Уърлпул беше).

# 497
Кондензатор,който да се вади и да се мие ? Сигурна ли сте,че говорим за едно и също нещо?
Да,консултанта каза че на по-евтиното Беко,кондензатора се вади и мие(демонстрира го пред нас) и се чисти с прахосмукачка.
Моля кажете кое Беко да избера...с малко бебе съм и имам крещяща нужда от сушилня
Аз бих избрала по-скъпия модел с термопомпата, понеже през годините съм имала и от двата вида сушилни и мога да направя сравнението. Просто са по-добри.

Явно при старите машини,които не са "кондензационен тип" има такава опция,но не знам какво точно вадите. При съвременните машини това "оребрено нещо" се казва точно кондензатор,както го нарича и производителя
Аз не случайно го нарекох "оребрено нещо" иначе Condenser в случая означава охладител  и преводът не е точен.

# 498
[Много старите модели се вади точно така...нашите имаха такова горене...вадила съм го няколко пъти и беше задръстен от мъхове..но това модел преди 10 години.Сега май няма такива

# 499
  • Варна
Кондензатор,който да се вади и да се мие ? Сигурна ли сте,че говорим за едно и също нещо?
Да,консултанта каза че на по-евтиното Беко,кондензатора се вади и мие(демонстрира го пред нас) и се чисти с прахосмукачка.
Моля кажете кое Беко да избера...с малко бебе съм и имам крещяща нужда от сушилня

Или вие не сте разбрали нещо ,или консултанта разбира колкото вас. Извадил ви е филтъра преди кондензатора,който се пере.Самия кондезатор няма как да го извади,все едно да извади компресора и да ви го покаже.
Иначе,да,самия кондензатор може да се почиства с прахосмукачка,поне външната му част.

# 500
  • Пловдив
Мислч, че Фри има предвид третия филтър, който е пред/до кондензатора (отпред ниско долу вляво). Моето Миле има такъв трети филтър и аз го вадя и мия на мивката.
Изчакваш ли индикатора на дисплея да сигнализира замърсеност, или го почистваш профилактично?

# 501
Допълних си предишния пост.

# 502
  • Варна
При gorenje,производителя препоръчва почистване на въпросния филтър на 5 цикъла на сушене. След всяко сушене светва индикацията за филтър и за изпразване на резервоара.Предполагам,че при затлачен филтър ще светне и по време на сушене,но това изобщо не е препоръчително да се чака да се случи.

# 503
.
Кондезационен тип е, АЕГ. Въздухът преминава през него, охлажда се и парите се кондензират. Затова мисля, че по -правилното му име е радиатор.
Тук в това упътване на 18та страница - http://manualretriever.com/lect.php?ID=416748&lg=)&h=d41 … 4e9800998ecf8427e

# 504
  • Варна

Аз не случайно го нарекох "оребрено нещо" иначе Condenser в случая означава охладител  и преводът не е точен.

Ами да де,говорим за едно и също нещо Simple Smile Как се получава конденза? При навлизане на топъл въздух върху студена повърхност.Нали точно това прави кондензатора-охлажда горещия въздух ,който идва от барабана.Така се получава конденза,който отива към водната помпа и тя го изпраща в резервоара.

# 505

Или вие не сте разбрали нещо ,или консултанта разбира колкото вас. Извадил ви е филтъра преди кондензатора,който се пере.Самия кондезатор няма как да го извади,все едно да извади компресора и да ви го покаже.
Иначе,да,самия кондензатор може да се почиства с прахосмукачка,поне външната му част.
Ами незнам кой какво разбира,но беше точно това,което една потребителка постна на предната страница-"това оребрено нещо",а на по-скъпата беше капсулован.И филтрите ми показа,по друг начин изглеждаха

# 506
  • Варна
.
Кондезационен тип е, АЕГ. Въздухът преминава през него, охлажда се и парите се кондензират. Затова мисля, че по -правилното му име е радиатор.
Тук в това упътване на 18та страница - http://manualretriever.com/lect.php?ID=416748&lg=)&h=d41 … 4e9800998ecf8427e

Изненадахте ме BlushНе знаех,че съществува и опция да се вади целия кондензатор.

# 507
  • Пловдив
Мъж с пушка, благодаря! Аз взех Миле-то, за което попитах по- назад и за което ме консултирахте тук 🤗. В инструкцията за почистване на “цокълния филтър” не са отбелязани брой цикли на сушене, а само индикация на съответен маркер, затова попитах. Да не си усложнявам живота напразно, не за друго ...

# 508
  • Варна

Ами незнам кой какво разбира,но беше точно това,което една потребителка постна на предната страница-"това оребрено нещо",а на по-скъпата беше капсулован.И филтрите ми показа,по друг начин изглеждаха

Съгласявам се,явно има наистина машини на които се вади кондензатора да се почисти,което за мен е още по-добър вариант.Човек се учи цял живот.

Ето пример : https://www.youtube.com/watch?v=PiSotPdvo5U

Забелязвам обаче,че това е все при по-стари машини без термопомпа(предполагам).Има ли някой с такъв кондензатор,който се вади и машината да е с термопомпа?

Последна редакция: пт, 27 сеп 2019, 12:41 от Мъж с пушка

# 509
  • София
Аз го чистя този филтър на всеки 5 "пранета". Ако забравя, Милето си ми казва само, светва датчика за Филтър.

Общи условия

Активация на акаунт