Избор на сушилня - Тема 12

• 55 639
  • 757
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте,
След прочит на последните страници се спрях на Gorenie DA83IL/I, ползвам я от няколко дни и за сега все още разучавам и експериментирам. За първи път ползвам сушилня и нямам предишен опит, така че ще ми е от голяма полза да следя темата.
Чудя се този мъх, който се събира във филтъра на вратата и филтъра отдолу в ляво от дрехите ли е, нормално ли е след всяка доза дехи да се събира такова количество?
Един глупав може би въпрос, но от къде да си закупя топки за сушилня и какви(видях, че сте коментирали и за вълнени) ?

# 601
  • Варна

мъж с пушка, при gorenje епосочена Т, /40 и 50/както и е описано коя програма за какви материи е.
Добре де,но къде е посочено? При производителя пише само това: "Сушилните с термопомпа имат висока енергийна ефективност и, освен че са пестеливи, сушат по-деликатно от конвенционалните модели. Температурата в сушилна с термопомпа достига около 50 °C, което позволява сушене на почти всички видове дрехи и предпазва от прекалено изсушаване и свиване."

Покажете ми къде пише,че различните програми сушат на различна температура и каква е тя?
Според мен,всички програми сушат на една и съща температура.Разликата е в алгоритъма на въртене на барабана и евентуално степента на изсушаване.
При температура 40-50 C не вярва на някоя дреха да и се случи нещо.Лятото в 40 градусови жеги да не ви се разтичат дрехите?
Скрит текст:
Здравейте,
След прочит на последните страници се спрях на Gorenie DA83IL/I, ползвам я от няколко дни и за сега все още разучавам и експериментирам. За първи път ползвам сушилня и нямам предишен опит, така че ще ми е от голяма полза да следя темата.
Чудя се този мъх, който се събира във филтъра на вратата и филтъра отдолу в ляво от дрехите ли е, нормално ли е след всяка доза дехи да се събира такова количество?
Един глупав може би въпрос, но от къде да си закупя топки за сушилня и какви(видях, че сте коментирали и за вълнени) ?
Здравей.Да,мъха е от дрехите и е нормално да се събира такова количество. Топките за сушилня аз си закупих от Техмарт,заедно със сушилнята.Бяха към 18 лв,вълнени 3 бр.

Последна редакция: вт, 01 окт 2019, 11:59 от AnMary

# 602

мъж с пушка, при gorenje епосочена Т, /40 и 50/както и е описано коя програма за какви материи е.

Добре де,но къде е посочено? При производителя пише само това: "Сушилните с термопомпа имат висока енергийна ефективност и, освен че са пестеливи, сушат по-деликатно от конвенционалните модели. Температурата в сушилна с термопомпа достига около 50 °C, което позволява сушене на почти всички видове дрехи и предпазва от прекалено изсушаване и свиване."

Покажете ми къде пише,че различните програми сушат на различна температура и каква е тя?
Според мен,всички програми сушат на една и съща температура.Разликата е в алгоритъма на въртене на барабана и евентуално степента на изсушаване.
При температура 40-50 C не вярва на някоя дреха да и се случи нещо.Лятото в 40 градусови жеги да не ви се разтичат дрехите?
За Вашата тук
А за моята по този начин.

# 603
Ще намина тогава да взема, благодаря!
Прочетох в книжката с инструкциите, че може да се закупи допълнително и решетка за сушене на обувки от сервизния център. Някой закупил ли си е такава за съответния модел?

# 604
Топки за сушилня се продават във всички големи вериги за домакинска техника + разни магазини за перилни препарати и на много други места.

# 605
  • Варна
Скрит текст:
За Вашата тук

Даммм,при мен обаче я няма тази програма и за това никъде не ми излизат тези градуси. При наличието на такава програма вече има логика да се сушат на нея по-диликатни материи.Въпреки това смятам,че и на 50 C нищо няма да им се случи,но всеки сам си преценява. За мен се губи смисъла от сушилня ако трябва да робувам на разделяне на материи. По-добре всичко на простира...

Последна редакция: ср, 02 окт 2019, 07:41 от AnMary

# 606
Скрит текст:

За Вашата тук

Даммм,при мен обаче я няма тази програма и за това никъде не ми излизат тези градуси. При наличието на такава програма вече има логика да се сушат на нея по-диликатни материи.Въпреки това смятам,че и на 50 C нищо няма да им се случи,но всеки сам си преценява. За мен се губи смисъла от сушилня ако трябва да робувам на разделяне на материи. По-добре всичко на простира...
Аз съм с въпросното базово Miele всичко суша на Памук, максимално сухо и с опцията Schonen+  за по-деликатно сушене, само чаршафите и хавлиите суша отделно, засега нямам свити дрехи.

Последна редакция: ср, 02 окт 2019, 07:42 от AnMary

# 607

Скрит текст:
За Вашата тук

Имаш. ги

При ризи, якета, вълна, синтетика, деликатно е винаги налична и не подлежи на промяна фабричната настройка. Хубава машина е gorenie'то.

Последна редакция: ср, 02 окт 2019, 07:42 от AnMary

# 608
  • Варна
Нещо не разбрах,кое е винаги налично? Въпросната таблица съм я гледал безброй пъти.
Нещото ,което сега ми идва на ум е на програма "Памук" да се суши без нито едно "Слънце",като един вид деликатно сушене.

# 609
Нещо не разбрах,кое е винаги налично? Въпросната таблица съм я гледал безброй пъти.
Нещото ,което сега ми идва на ум е на програма "Памук" да се суши без нито едно "Слънце",като един вид деликатно сушене.
Т 40 при изброените програми в текста, под изображението.

# 610
  • Варна
И къде на въпросната таблица пише,че я има??? Нещо не говорим на един език...

# 611
И къде на въпросната таблица пише,че я има??? Нещо не говорим на един език...
Не го пише. Бутон gentle care или sconen+, когато са налични редуцират Т при основните програми, паук, дънки и т. н. При програми за чувствителни или др. изброени, са фабр. настроени при вс. сушилни,За това са изведени като отделни програми. Питайте в съпорта на gorenje, ще ви обяснят.

# 612
  • Варна
Значи вие твърдите,че програмите "Ризи","Деликатно","Якета" сушат на 40 C(без производителя да го е написал) ? Дори и да е така,програма "Sensitive" е за 1 кг. пране и пак стигаме до безумното делене на материи...

# 613
Ако всичко се сушеше на една и съща температура изобщо нямаше да има толкова програми, а само една единствена и един сензор за влажност да каже кога дрехата е изсъхнала. А пък каквото оцелее-оцелее. Най-малкото, като се пускат различните програми, при изваждане, дрехите са различно топли.

Това са две случайно избрани упътвания на Беко и Канди:
https://www.technopolis.bg/medias/sys_master/hc4/h88/91325411492 … f?attachment=true
http://download.beko.com/Download.UsageManualsBeko/HR/hr_HR_2016 … -%20Filehr_HR.pdf

Може да се види колко пъти се споменава изразът "температура на сушене" и как да се избере тя според различните видове тъкани. А кой как ще си суши си единствено и само негова работа.

Последна редакция: вт, 01 окт 2019, 13:28 от petiaivanov

# 614
  • Варна
А как си обяснявате тогава "феномена" ,че тениска от 100% полиестер на която изрично пише да НЕ СЕ суши в сушилня,излиза напълно невредима след сушене на програма "Памук за гардероб" на 2 от 3 слънца?Същия случай и с шушлеково яке.
Не искам да оставям грешно впечатление,че съм дървен философ,че споря и се заяждам.Наистина ми е интересно да стигнем до някаква истина, има ли смисъл от толкова много програми и това да им се робува на тези дрехи да се сушат по различен начин.

Общи условия

Активация на акаунт