През Февруари видях двете чертички, а НОЕМВРИ 2019 най-сладките две очички! TEMA 3

• 21 421
  • 734
  •   1
Отговори
# 555
За ФМ знам, но благодаря все пак.
Питам само за преглед на 4D ехограф, защото ФМ, доколкото знам е 3D.
Имаше едно момиче, което сподели, че е ходило, ако може за цена ориентировъчно... Щото, ако е колкото ФМ.... Няма смисъл от още един подобен преглед.
Ами не знам по другите места как е,но където ходя аз феталната е на 4D.А ако имаш предвид ехография за проследяване на бременност беше 50 лв.

# 556
  • Наблизо
Момичета, моцарелата от "забранените" сирена ли е?
Ако си я купила от магазина в пакетче - не,пастьоризирана е.
Опасна е ако е био-еко-фермерска,защото обикновено е от непастьоризирано мляко.
Аз напоследък с мозарела се изхранвам,на салатка и въздиан,докато мъжо нагъва сирена,които не мога да ям.

# 557
За ФМ знам, но благодаря все пак.
Питам само за преглед на 4D ехограф, защото ФМ, доколкото знам е 3D.
Имаше едно момиче, което сподели, че е ходило, ако може за цена ориентировъчно... Щото, ако е колкото ФМ.... Няма смисъл от още един подобен преглед.
Фетална е специален преглед на ЕХОГРАФ, може да се прави на 2Д, 3Д или 4Д....просто се правят специфични замервания, звъннете в дадена клиника и питайте колко е цената на ехографския преглед и какъв е, за всяка болница е различно..на 4Д се вижда по-детайлно, лице, ръчички, всичко, то си е да се радват родителите..но и за търсене на проблем, се вижда по-ясно

# 558
Малко бъркате понятията.

ФМ няма нищо общо със стандартно ехографско изследване. При нея дори ехографа е доста по - различен от стандартния. Гледат се органи, артерии и т.н. 4D е просто функция на ехографа.

# 559
Да ФМ е специфично изследване, но се прави на ЕХОГРАФ, и не по-специфичен, на мен ми е правен от моя АГ на обикновен 2Д ехограф ,другия месец ще го правя на 4Д само, заради по-доброто качество, така че и обикновения преглед на консулрация се прави с ехограф, както и ФМ е ехографско изследване, няма "по-специфичен" ехограф, специално за ФМ видиш ли...преглед на 4Д е и по-скъп в някои клиники, заради по-доброто качество...но не навсякъде. Единственото по-различно е, че при ФМ се правят специфични замервания на плода и се гледа обстойно на ЕХОГРАФА....прави се и запис, за спомен Simple Smile

# 560
Момичета, благодаря ви за съвети! Справих се с болките в гърло само с тантум верде спрей. Пръсках вчера преди да лягам и днес сутрин и вече няма нито Т нито болка. Сега ще съм само на чайчета 🤗
За фм още не съм питала моя лекар, на 18ти имам преглед при него и предполагам ще ме насочи към някой от Пловдив. Бих ходила при Янкова в София... но не ми се пътува толкова. А и няма с кой да оставя детето.
Някой от Пловдив да ми посъветва добър лекар за 4д? Намерих информация за само за Стоилов и Амалиев.

Аз се следя при Г. Амалиев и съм се записала за фетална при него (около 100лв). Аз лично съм изключително доволна и го препоръчвам, но бих те посъветвала ако решиш да запазваш да е малко по - предварително. Иначе на мен ми каза между 20 и 23 седмица за феталната.

# 561
Аз да попитам, мислили ли сте да си правите бременна фотосесия и къде (аз съм от Варна), разглеждах няколко фотографии, едни са много арт в студио, други по-обикновени сред природата..но имам и по-голямо детенце та се чудя дали да не си организираме бременна фотосесия, семейно

# 562
Всички знаем, че ФМ е преглед на ЕХОГРАФ.

Искам да отида САМО на преглед при някой, който има ехограф с такава 4D функция. Отделно ще си ходя на ФМ.
Прегледа на 4D няма нищо общо с феталната.
Преглед като всеки друг, само че не на 2D, а на 4D. Това искам и ме интересува само цената на този обикновен преглед на 4D ехограф.
Моля, момичето, което е ходило, да поясни, че явно не можем да се разберем.

Последна редакция: чт, 06 юни 2019, 13:31 от Lilly_TeaRose

# 563
Аз бях споделила , че съм ходила . Следя се в МД Варна и съм с платен пакет и всичко ми влиза в него . Не знам цена само на 4д и не мога да помогна .

# 564
Lilly_TraRose аз до сега само на 4D съм ходила на частно и обикновенния преглед е 50лв а за феталната ми казаха 100лв., но според мен цената варира според това и при кой и къде я правиш. Със сигурност 4D е доста по - вълнуващо виждаш в реално време бебчето и то доста детайлно а вече имам толкова снимки на бебка че албум мога да си направя.😊 Да не говорим че имам снимка от преди да се оформят крачета и ръчички приличаше на червейче .😂 

Zuzi90 мисля да си правя, но вече имам доста фотосесии и мисля да е при познат фотограф с който съм работила. Аз лично предпочитам студийна фотосесия и вече само чакам да порасне корема.😂 По удобно ще е в студио, но на вън ще станат по - готини снимки според мен ако е семейно, всичко зависи от това как ти си представяш кадрите и кое предпочиташ. За жалост не мога да ти препоръчам понеже не съм от Варна. 😕

# 565
На мен втората фетална с предната бременност ми беше на 4Д. Доколкото знам, за това го ползваха в болницата, в която се следях. Лекарите по кабинетите си бяха с обикновени.
Според мен трябва да се провери къде има такава апаратура и да се звънне на място да се попита за цена.

С още няколко бременни си бяхме направили обща фотосесия с предната бременност. Отделно на един РД приятелка ми прави няколко кадъра. Сега едва ли ще имам.
От варненските фотографи харесвам Тони Перец.

# 566
Благодаря.
Аз най-вече за свой собствен кеф искам да отида на такъв преглед. Гледам снимки от такива прегледи в 7-8ми месец, сравнени с реални снимки на бебето, след като се роди, и няма много голяма разлика. Виждаш си физиономията на човечето. Мен това много ме вълнува и много искам да видя как изглежда, ама май ще почакам още малко за такъв преглед.

ФМ не ми е била на такъв ехограф. Може би затова толкова държа да отида.

# 567
Ако седи кротко, ще имаш хубава снимка. В противен случай се вижда по-зле отколкото на обикновен ехограф 😂

# 568
Хахах, ами нашето засега все спи на прегледи, ама може да реши да прави напук Joy Че май ще е с характер като мама и тати, и двамата сме страшни инати, та и то се крие и не можем да видим какво е.... Много хубаво беше застанало предния път, от никъде не се виждаше нищо. Та, очаквам, че е възможно, ако отида на 4D точно тогава да реши да не кротува Joy

Ще питам в медицинския център, където ходя, на каква цена е прегледа, ако си заслужава, ще отида. И без това за обикновен ехограф плащам по 30 лв. всеки път.... Ако не е много голяма разликата....

# 569
Дано извадиш късмет!

Общи условия

Активация на акаунт