През Февруари видях двете чертички, а НОЕМВРИ 2019 най-сладките две очички! TEMA 3

• 20 841
  • 734
  •   1
Отговори
# 675
Момичета, здравейте! Колко ви е хемоглобина, моя в 19г.с.и 2 дни е 97. Предишната бременност ми откриха таласамия и за това сега закусваме 2-3 пъти седмично с протеин за бременни, но въпреки това хемоглобина пада.

Slynchogled88, моят хемоглобин също е толкова. Миналият месец беше 100, а от изследванията, които пусках миналата седмица е паднал на 97. Днес АГ ме посъветва да пия Феротон 2 пъти на ден, в продължение на 1 седмица. Също така вече минах и на Пренатал, до сега бях само на фолиева киселина. С първата ми бременност съм забравила как съм била с хемоглобина, но си спомням, че бях само на Пренатал + Биозин Мама почти до 8-9 месец.

# 676
Абе момичета, аз не съм от редовните, ама днес влязох да видя как сте, какво се случва и гледам само за колички говорите Simple Smile Мен ако питате това изобщо не е най-важната покупка. (нито която и да е покупка де) Дъщеря ми седна на 4м и хукна на 8м. Количка сме ползвали активно по-малко от година и то сменихме първата скъпа количка с 100те коша на 4тия месец още с лека лятна Wink

Знам че вълнението трябва да избие нанякъде, ама то това с количките е цяла наука, която е излишно да се усвоява.
По важни теми са:
- Как и от къде се напъва при раждане?
- Кърмене - проблеми и подготовка за тях
- Безсънни нощи...тука нищо не спасява ама не пречи да си припомняме и да се наслаждаваме на малкото оставащ сън!

# 677
Mima23, съгласна съм с твоето мнение.

Въпроси като "Как да гледам новороденото", "Какви са грижите, когато пристигне у дома", "Ще бъда ли достатъчно добър родител", "Кърменето".....ааааах цяла наука, нов, неизследван свят....та това ми е същественото.

Колички...хич не ми е на дневен ред в началото на 5ти месец, ще си взема на накрая. Достатъчно са ми притесненията за това ще мога ли да отгледам правилно и всеотдайно малката мръвчица, която идва на бял свят Simple Smile

Не целя да обидя никоя мама, за всеки човек понятието "важно" носи различно значение Simple Smile

# 678
Мима, минахме ги вече тея теми с курсовете за бременни, кърменето, списъците за покупки и безсънието😂

А и децата са различни. При половината количката е много важно приспособление и дори у дома спят само в нея. Да не говорим, че такива скитници като нас я ползват с години, защото възрастен не ни издържа на дневния километраж, какво остава за дете на 3г,което е толкова тежко, че не става за носене от около 2я си рожден ден😂

Estel, ще се справиш. Взаимно се нагаждате и учите един от друг с бебето. Всяко новородено се гледа различно. Те си показват кога от какво имат нужда, а ти се научаваш да им разчиташ желанията.

Както вече коментирахме кърменето - иди на курс, запиши си координатите на консултантите по кърмене във вашия град и като дойде момента вече ще знаеш какво да правиш или към кого да се обърнеш за помощ при нужда. Може пък и да нямаш никакъв проблем с кърменето от самото начало. Не е никак сложно.

# 679
Не се притеснявайте, момичета! Мненията ви по никакъв начин не звучат обидно или нападателно! А на мен даже ми беше интересно да прочета и друга гледна точка, че човек като се вглъби в нещо и почва да губи реална представа Simple Smile

Иначе аз за всяко нещо, което ми предстои да купува , проучвам, търся мнения, защото съм много мнителна, все ме е страх да не се прецакам Joy и много държа да добро съотношение цена-качество. Не държа на 100% на най-доброто, по-важно ми е като цена да ме устройва Simple Smile Но все пак да с някакво качество. Средна Убост да е, така да се каже.

Освен това, когато си купя нещо без да съм го проучила предварително и като почнат да му изскачат недостатъците, много ме е яд. Ето, вчера пуснах линк за едно столче за кола на много добра цена, но се оказа, че има и модели, които могат да се завъртят към майката, така че да й е по-лесно да настани детето, а не да се пречупи на две, с риск да се сецне Simple Smile А и как човек да избере най-подходящото за себе си при това огромно разнообразие без да се е информирал? Simple Smile

# 680
Според мен пък много от притесненията на бъдещите родители са неоснователни, макар и нормални тъй като човек не знае какво го очаква. При един първите ревове на дъщеря ми така се бях изплашила, че я заведохме в бърза помощ. Докато стигнахме беше заспала и се оказа, че абсолютно нищо й нямаше. Чак ми става смешно като се сетя. Преди нея не бях пипала и дори виждала толкова малко бебе, а смятам че се справих чудесно (освен с кърменето, там не се получи, но и не ми беше фикс идея). И аз бях изкукуригала да не би бебето да се роди пък да ми липсва термометър, лигавник или незнам си какво. После се оказа, че повечето неща не са толкова фундаментални, а и могат да се купят във всеки момент. Виж с количка, столче е добре са не се греши, тъй като не са евтини покупки. Des е изброила най-важните критерии при избора й. Абсолютно съм съласна с тях.

# 681
И аз нищо не видях за кърменето...но въпросоните неща съвсем не изчерпват подготовката за това...може да е мой пропуск, не претендирам да съм права. Но не срещнах въпроси за помпите за кърма-електрически, ръчни, за близнаци...за кремовете след кърмене срещу разранени зърна (особено в началото ми бе голям проблем-сухи и разранени до кръв), ползвах лансинох, беше в багажа ми за родилното(без отмиване е), много са доволни и от
гермастан (но трябва да се отмие преди кърмене). В болницата жената по легло ме светна и че не трябва да се мия в тази област със сапун-допълнително изсушавал...после ме светнаха и за хомеопатичната Бриония, за запушените канали, още на третия, четвъртия  ден ми се запушиха каналчетата и вдигнах температура, ама кой да ми каже, че трябва да се доизцеждам, докато се регулира кърмата, мъжо донесе въпросната Бриония...ползвах я първите няколко месеца. Специални сутиени тип спортни за кърмене, в тях си слагаш специални абсорбиращи подплънки, че иначе ходиш с мокри от кърма кръгове...добре, че четох някъде и се бях подготвила поне за това...ношници с копчета за улеснение при кърмене също са ви необходими...бях подготвила 3-4, в болницата беше жега, нищо че бе края на октомври..термометър също искаха да си носиш личен. Лактулоза сиропче също се наложи да ми носят, особено ако сте след епизотомия...интимен сапун (ползвах Себамед) и такива полезни за родилното нещица...та това се сещам извън темата за количките..

# 682
Няма как да питаш за неща, които даже не знаеш, че същестуват Wink На всяко нещо ще си му дойде времето. Откъде една жена, която ще ражда за първи път, ще знае, че нещо си там по зърната? Като се случи, че се консултира с педиатъра, форума, приятелка и ще си купи въпросното мазило Wink Проблем, който се решава за половин час. А тези, които вече са минали по този път, вече си знаят и няма какво да повдигат подобни въпроси. Все пак, не се готвим за изпит по конспект или се бъркам? Wink

# 683
Да ви кажа според мен чисто "хардуерното" и "инфраструктурното" устрояване на бебето си е голям въпрос за родители, които са млади, нямали са достъп до опита и мъките на друг, не са много наясно с пазара и т.н. Освен това, те нямат много понятие от това "що е да се гледа дете" и като започват от най-тривиалните неща някакси свикват с тази мисъл (защото са им материални и обозрими) и бавно навлизат в дълбокото и осъзнават мащаба на нещата. Това с кърменето, безсънието и т.н. са за тях малко условности на такъв ранен етап, едно такова по-абстрактно е - и да ги мислиш, и да не ги мислиш няма как да ги знаеш на 100% - бебо като се роди ще си покаже рогата. А иначе друго си е всичко да ти е под ръка (нужно и ненужно) като се появи бебчо и да не мислиш на недоспала глава - ся имам ли достатъчно лигавници, нямам ли...

В крайна сметка дай Боже всеки от нас да отгледа едно хубаво дете с цялата си компетентност и некомпетентност по въпроса Blush

# 684
River, много точно си го описала Blush

# 685
Абстрактно е да, но си има начини да се информираш макар на теория, преди да се озовеш в небрано лозе Simple Smile а и на количките ще им дойде времето...хубаво е да се знае и за ваксините, които се поставят още в родилнито след раждането, затова ще ви дадат декларация за съгласие...хубаво е да знаете какво подписвате, защото не всички обясняват много много..също ако сте отрицателен резус фактор, а бебето + ще ви поставят инжекция в определен срок след раждането, за предотвратяване на усложнения при последващи раждания..абе много неща са..сигурно има и още

# 686
  • Благоевград
Честно казано в момента съм на тема количка, нищо друго не ме вълнува  Laughing
Няма какво да мисля и да избирам каква помпа, шишета, биберони и такива неща да проучвам, защото не се знае дали ще ми потрябват, а и там е малко проба-грешка, защото не всяко дете харесва определен вид биберон и почва лудото пазаруване  Laughing
Всички знаем, че първите 3 години не се спи  Laughing Знаем, че раждането, колкото и леко да е минало, ще има неразположения. За тези от нас, които ще им е първо дете, са напълно наясно, че не могат да знаят всичко, но според мен е абсолютно излишно да се стресирам още от сега. В крайна сметка, докато ни изпишат от болницата, ще ни покажат как се къпе бебето, как се обработва пъпчето, за момченцата как се почиства и измива хубаво пениса, педиатърът ще дойде у дома и ще ни даде допълнителни съвети, така че не се притеснявам.
До колкото знам много от акушерките и сестрите показват в болницата как правилно да се кърми бебето и доста от младите майки успяват без проблем да се справят и с това.
Дайте да не се вглъбяваме излишно в бъдещи неща, които може и да не се случат и всичко да протича нормално и за нас и за децата ни.
В нашия град 2 пъти месечно се организират курсове за бременни, в София съм убедена, че всеки ден има някъде нещо интересно. Аз до сега ходих за кърмене плюс захранване. Не беше нещо подробно, основни неща казваха. Като нямаш дете все още, е трудно да подбереш въпрос, който да попиташ и което те интересува пряко. Сега съм се записала за Предстоящо раждане - как да разпознаем симптомите на раждането, на какво да обърнем внимание и т.н. Ще видим следващия месец какво е, но докато мога, ще посещавам такива курсове.

# 687
Даа курсовете са хубаво нещо, но за помпа е добре да се помисли, виж за шишета няма как да се знае, ще трябват или не..иначе аз бях взела и биберони за в болницата, 2 на брой, свършиха известна работа, също малки памучни кърпички, че бебето много се плюнчи и чат пат връща...също еднократни непромокаеми подложки от малките (има ги в аптеките) върху които слагах бебето на леглото, също и за мен от големите, но ги искаха от болницата, в първите дни кръвотечението е силно и да не цапаме постоянно чаршафите на леглото, също еднократно бельо, слагаш и хвърляш...ако бях взела от моето...трябваше да го хвърля после...

# 688
Привет и от мен Simple Smile
Момичета, подариха ми ето този хамак за легло.... и се чудя някой ползвал ли е, има ли отзиви дали на бебетата им харесва да спят там? 🙄

# 689
Signora tina, искам да те успокоя че изобщо не е задължително да не се спи през първите три години. Това е просто едно клише. Чувала съм го от доста хора, но не винаги е така. И двете ми дъщери спят по цяла нощ още откакто навършиха 2 месеца сигурно. С по-голямата имахме период, през който ревеше преди да заспи и се налагаше да стоя до нея (не съм я носила на ръце, просто си седях до креватчето й докато заспи, но веднъж заспи ли, откарва до сутринта). Откакто навърши годинка си спи в нейната стая. Само й давам чаша вода, целувка, лека нощ и гася лампата. Спи сутрин до към 10 часа. И това не при всички е така. Искам да кажа, че всяко дете е различно, според мен донякъде и от родителите зависи. Малката, която е на 8 месеца спи в нейно креватче в нашата стая и също не се буди през нощта. Чак сутрин към 8-8:30. Не се настройвай предварително. Сигурната липса на сън е първите седмици. После би трябвало да става по-лесно.

Общи условия

Активация на акаунт