През Февруари видях двете чертички, а НОЕМВРИ 2019 най-сладките две очички! TEMA 3

• 20 841
  • 734
  •   1
Отговори
# 690
Мама Мия, искам и аз такъв 😍 Дай марка/име да го търся при нас. Повечето бебета харесват хамаци. Не е задължително да спят там, но поне са в правилна позиция на телцето.

И няколко деца да са ти минали през ръцете, пак си като в небрано лозе. Всяко бебе е отделен чешит и те сблъсква с неща, с каквито не си си представял. Няма подготовка за тази работа.

С днешните комуникации и възможности, каквото и да ти потрябва физически или като информация, изключително бързо и лесно се намира. Така, че няма какво толкова да се подготвя човек.

Половината бебета спят като пънове. Едва ги разбуждат да ядат. На много не им се чува гласчето дори - тихичко мяукат като котенца. Но има и гласовите вечно ревящи и неспящи същества. Дори с вторите пак се спи. Детето може да има 15 минутна дрямка - заспиваш и ти с него.

За кремовете за зърна, най-препоръчван е чистия ланолин. Основната марка на пазара е Лансинох. Няма нужда от отмиване. Има всевъзможни приложения и най-важното, много бързо се справя с проблемите.

# 691
Да си подготвен винаги е най-добре особено като се готвиш за бебче, ако ще ровя в нета в последния момент или ще обяснявам на мъжо по телефона каква помпа да ми купи...ле ле...иначе има всякакви бебечета, някои спят по цяла нощ (аз лично нямам такива познати), не сме спали докато не стана на 2 и половина Grinning честно...не исках да чуя за второ...НО. .ето че всичко се забравя Simple Smile пък и вашите мъници може да спинкат като ангелчета, а дано

# 692
  • Благоевград
Настройвам се, че всичко ще бъде наред, че ще имаме прекрасно, здраво бебе, по възможност спокойно и кротично, но и да не е такова, толкова време го чакам, че ми е все тая дали ще будувам по цяла нощ или не. Важното е да даваме с баща му всичко възможно, за да се чувства добре, да чувства, че е обичано, желано и че е нашата най-голяма радост. Убедена съм, че децата усещат такива емоции и им се отразяват добре на поведението и израстването психически. Ще се опитаме да сме спокойни и да запазваме самообладание, за да може и датето да е спокойно  Heart Eyes

# 693
С първия ми син бях ужасно притеснена, може би като всяка жена, бременна за първи път. Чудех се като ми го дадат това бебе какво ще го правя. Няма нищо по-точно от инстинктите ви за вашето собствено дете.
При нас в Англия е доста различно, не се налага да си носиш абсолютно нищо в болницата от рода на гащи, термометър и т.н., защото ти го предоставят от болницата.
За мазане на зърната единственото хубаво нещо е чистия ланолин, както и Памперс е споменала, по известния бранд Лансинох. Аз родих спешно секцио, съпругът ми присъстваше през цялото време, всяка една минута беше до мен, той първи взе бебето и преряза пъпната връв, докато ме шиеха, малкия вече сучеше на гърдите ми. Не са го отделили от мен и за минутка. Успешно кърмих две години и половина, а нямах нито понятие какво ще правя, дали ще мога, напасвахме се с бебето в движение.
От ден първи той си спеше прекрасно, в кошче плътно до мен и гушкан/кърмен на поискване. Нито колики разбрах какво са, нито че зъби никнеха, нито се е разболявал. На 5г е вече досега ми е вдигал температура 2 пъти и толкоз. Сополи не знам какво е.....
Ваксини при нас до 8ма седмица не се слагат. В болницата не се слага нищо, евентуално вит.К и то ако раждането е било тежко, но го предлагат на всички.
Съответно имаме право на информиран отказ от ваксини, ако преценим.
На работа съм, довечера ако имам време ще публикувам сайтовете, които са ми били много полезни за кърменето.

Количката си е важна покупка, защото обикновено се купува с определен бюджет. Малкоса семействата, които отиват и хвърлят 2-3хил лева за количка без да го мислят. Също така не е и покупка за последния момент. Защото помпа ще си поръчам от Амазон и ще е при мен до вечерта или мъжът ми ще иде до магазина и ще купи. Но с количката не е така лесно.

Съвет от опит, не купувайте много дрешки. Аз се справих перфектно с 10 бодита, 5 с къс и 5 с дълъг ръкав, и десетина от тези бейбигроу, целите комплекти с цип или копчета и няколко чифта чорапи.
За зимно бебе шапка, космонавт/яке и няколко одеала. Толкова бързо ги израстват, че след два месеца се купуват нови.

Последна редакция: пн, 10 юни 2019, 18:14 от Ivka.pifka

# 694
Памперс сестра ми живее в Щатите и до колкото знам го е поръчала от Амазон. Ако държиш на марка- ще го погледна утре и ще ти пиша 🙂
Много си права,че всяко следващо дете е супер различно и никога не си подготвен за всичко, но може би там му е чарът да имаш още едно 🥰
Кремът за зърна съм напълно съгласна,че Лансинох е супер Simple Smile
Като Ивка и аз така д първият ми син бях много притеснена- не можех да спя в промеждутъците от хранения, защото постоянно мислех дали съм свършила всичко нужно 😬 С времето се успокояваме и всичко си идва на мястото като си свикнем с бебетата и те с нас Simple Smile
Ивка  в БГ в частните болници също не се носи нищо, освен лична карта, четка и паста за зъби (ако ги забравиш ти дават служебни Wink ). Големият ми син е роден в Щатите, малкия в частна болница в БГ (в която ще раждам и сега), искам да ви кажа,че разлика почти няма. Единствените разлики които намерих са,че в Щатите се слага Спинална упойка ( такава която обездвижва напълно от кръста на долу) при нормално раждане и другото много важно- бащата не плаща за да присъства на раждането както е в БГ.
Започнаха разни промоции по аптеките и мисля да почна да си взимам козметика за бебето, докато е на хубави цени Simple Smile Мисля да да заложа пак на Мустела ✌🏻

# 695
На мен ми е интересно да чета и Ивка, и Памперс, както и останалите момичета, които са в чужбина.
Още повече, че за мен техните мнения са много полезни и ми дават доста информация, за разлика от нечии други заядливи коментари Stuck Out Tongue Winking Eye

Аз толкова много го искам това бебе, че на този етап изобщо нямам притеснения за отглеждането му. Готова съм да изтърпя всичко, да направя всичко.... Притесненията ми са само и единствено за бременността на този етап... И дали всичко ще е наред с бебето. Друго не ме интересува.
Тоест, информирана съм за повечето неща, които се случват след раждането, но ми е спокойно. Чакам само да си гушна човечето. Всичко останало ще се нареди в последствие и според детето.

# 696
Памперс сестра ми живее в Щатите и до колкото знам го е поръчала от Амазон. Ако държиш на марка- ще го погледна утре и ще ти пиша 🙂

Дори да не е марка, поне точното му е наименованието. Аз се пробвах да го търся по ключова дума "бебешки хамак", но не ми излезе Grinning

Наистина, в частните болници в България е същото както и в английските. Разликите са минимални. Като например това, че за присъствие на таткото трябва да плащаш. Баткото в частна го раждах и дори ЖК беше сходна. Една от държавните болници в града също е започнала много да се доближава до западните стандарти, което много ме радва. Хубавото е, че вече има избор и всеи може да си избере болница с по-нормални условия, пък била тя и в съседен град.

Lilly_TeaRose, дано си все така спокойна до края! Gift Heart Аз точно последните 10 дни много се изнервих. Пренасях. Бебето високо, дори не могат да ми предизвикат раждане. Викаха ме всеки ден на прегледи. На него му беше тясно и ме изтърбушваше... Наваксах си за цялото спокойствие предните 9 месеца Grinning

Dark_Chocolate, в болницата с баткото като ги питах каквода нося (другите майки обсъждаха някакви километрични списъци) ми се посмяха и казаха да си приготвя зарядното на телефона, защото нямат излишни, а ще приемам много поздравления и няма да ми стигне батерията Grinning Все пак си взех разни неща де. Крема за зърна още там ми потрябва, например.

# 697
А освен кремове за зърна, чували ли сте за капачки за зърна. Даже нямам идея дали се нарича така, но изглежда като горната част на биберон, силиконово е и се слага на зърното. Хем бебето сучело по-лесно, хем не ти се разраняват зърната. Преди година -две бях чула за тях, но сега нещо не мога да намеря това ,което търся. Ако сте наясно, ще се радвам на разяснение.
ПС: Шоколадче, ако направят такъв изпит с конспект от тук ще съм тотален фейл хахаххах
И аз съм в чужбина, но се считам за БГ мама, така че предлагам да дискутираме само въпроси за бебетата и самата бременност, а не житейските ни гледни точки. Няма толкова форум за това.... Wink

# 698
# 699

Шоколад, златна си, това се поръчва сега и веднага ❤

# 700
Уау хамака изглежда много хубав Simple Smile) не съм си мислила за тази придобивка за бебчо . Не разбрах само дали има мама използвала такъв ?

По повод предните коментари ... имам чувството , че ми е дежа вю всичко 😂. Всеки ден .. или през ден едно и също !

Мен също ми е интересно момичетата от различни места как се следят и как преминават през 9 месеца , та и след това Simple Smile .

Наложи се да се следя сега в държавна болница , заради определен метод на раждане , но продължавам да ходя в частната където ми е платен пакета . Секциото е с разлика около 100 лв . Като в частната наистина не ти трябва нищо , памперси има даже дрехи , ако реши мама да не носи . Храната е на ниво , носи се меню сутрин и си избираш по няколко неща за хапване за през деня . Чисти се нон стоп и така . Наложи се да лежа с кървене в началото, а онзи ден за контракции .... та не , че горя от желание да ходя по болници .. ама ако има една идея как да ми е по приятно бих предпочела . Simple Smile

# 701
А освен кремове за зърна, чували ли сте за капачки за зърна. Даже нямам идея дали се нарича така, но изглежда като горната част на биберон, силиконово е и се слага на зърното. Хем бебето сучело по-лесно, хем не ти се разраняват зърната. Преди година -две бях чула за тях, но сега нещо не мога да намеря това ,което търся. Ако сте наясно, ще се радвам на разяснение.

това са силиконови протектори за кърмене. Често ги посочват като нужен предмет в списъка за майки. И аз бях купувала същите. От най-тънките. И моя син отказа да захваща зърното с тях. Може би и помагат на някой, но на нас не... според мен тях можеш да купиш веднага щом видиш, че имаш проблеми със зърната. Продават се във всички аптеки. Но доста честа чувам, че на бебета им е сложно да сучат така.... затова не бих ги сложила в задължителен списък.

Относно количките: аз също съм на тази вълна. Обичам да избирам нещата обстойно, освен това с сина ми купихме количка 3 месеца преди раждане. Сега пък само избирам. Даже бих казала вече избрах и... не тръгвам да купувам. За никъде не бързам. Обичам да си направя избор и да съм спокойна, че при нужда вече няма да се налага да избирам. А и сега след минаване на токсикоза се чувствам сравнително добре. Спомням си преди години как съм била в трети триместър ...Astonished то болки, поддути крака... а и нямам никаква помощ и всичко абсолютно трябва да свърша сама. И затова предпочитам сега да го направя докато съм "добре" и ми е леко. Че колкото е по-близо до датата Х - ще ми е едно такова притеснено и няма да мисля адекватно за нещо друго))) нали имам опит. А и количка сме я ползвали повече от 3 години. Тя ми беше спасение: връзвах диването с колани и имах малко спокойствие, че няма да го изпусна Laughing
_________
абе и вие ли преживявате дежавюта, момичета? да няма магнитни бури нещо?! Stuck Out Tongue

Последна редакция: пн, 10 юни 2019, 20:14 от julianka

# 702
Да ви попитам нещо относно казването на работодател.

На последния ми амбулаторен лист сега забелязах , че ме писали от друг град, съседен на този, от който съм. Не знам как е станало, защото на предните е верен. Иначе всичко друго е както трябва - улица и номер, ЕГН, дата на раждане, име и т.н. Само града ме притеснява, но не знам дали ще следят изкъсо за всеки един детайл. Мога ли да го дам на работодател  така? Има ли начин да се преиздаде сега от АГ?
 Следващият ми преглед е чак след няколко седмици, а исках тази или другата седмица най късно да съобщя, защото ми личи вече, сигурно ме подозират и искам да съм защитена на работното място.
Благодаря!

# 703

Супер! Много благодаря!

Кърли, казва се силиконово зърно. Не е препоръчително да се ползва, ако си с нормални зърна. То е за жени с плоски такива, когато бебето не може да захапе. Не си представяй някакви тежки рани и болки. Лек дискомфорт е първите няколко дни, мажеш с кремчето, ако се наложи и после нямаш нужда от нищо до края на кърменето.

lovingsun, най-добре питай във фирмата. Те и да го приемат, после НОИ може да се заяде нещо. Най-добре ще знаят какво точно е важно от цялата информация.

# 704
Благодаря, Памперс! Значи ще го дам във фирмата , за да съм им съобщила на тях, а после ще ги питам за тази грешка какво да правим.

Общи условия

Активация на акаунт