През Февруари видях двете чертички, а НОЕМВРИ 2019 най-сладките две очички! TEMA 3

• 20 841
  • 734
  •   1
Отговори
# 705
Благодаря, Памперс! Значи ще го дам във фирмата , за да съм им съобщила на тях, а после ще ги питам за тази грешка какво да правим.
Не мисля, че ще е проблем...на мен всеки път не ми се вижда града, а само улицата...но все пак може да звъннете в НОИ и да попитате..Иначе уведомлението е по чл. 313 за наличие на бременност (има го в нета, оттам си го дръпнах) заедно с документ издаден от аг (аз приложих етапна епикриза с данни за термина и седмицата, в която съм), давате ги във счетоводство или HR и там го входират ви дават входящ номер...това е законовия начин да се ползвате от закрила, или право на преместване на подходящи условия и прочие ...ако все пак нямате притеснения към работодателя не е задължително да го правите, аз предпочетох да си вържа гащите, така да се каже.

# 706
Дарк благодаря ти, не успях по-рано да вляза в нета да погледна 🤗

Естествено,че момичетата от чужбина ще пишат- нали сайта е за Български майки все пак! Тук сме за да обменяме опит като майки и като бъдещи такива,без значение къде живеем ✌🏻

# 707
  • Наблизо
И аз съм в чужбина.Имам избор между частна и държавна клиника,но засега съм се спряла на държавната.Не намерих много разлика между двете - ако нямам и нощница ще ми дадат,но ще си взема моя,чехли ще взема.Друго засега не знам,тепърва почвам 'уроците' при акушерката и ще имам специален урок за как да се приготвим за болницата.
Нещо,което ми хареса,е че след раждането акушерката ще дойде няколко пъти да види как се справяме.Майка ми каза,че като ме е раждала,е било така и в БГ.Вече явно отдавна го няма това,доколкото знам.
И аз най-вече се надявам на здраво детенце,другото ще го оправим.Майка ми ще дойде около раждането,свекърва ми също.
Да се похваля - почнах да усещам бебето!Много е странно усещането,но съм щастлива!

# 708
  • Благоевград
Чувството е уникално  Heart Eyes Нашият палавник става доста активен по това време. Цял ден му се моля да ме срита и като се прибра баща му и му заговори и се започна  Laughing

Момичета, ето статия за кръвната захар по време на бременност
https://www.bg-mamma.com/?topic=1121432&fbclid=IwAR33KL0OWSp … MOWU9ftdjyEgH62Bs

# 709
Патронаж се наричаше. Не знам защо отпадна тази хубава грижа в Бг. Останало е само едното посещение от педиатъра след изписването.
УНИЦЕФ се опитва да го възроди, но е ново и не знам на какъв принцип работи.

# 710
  • Наблизо
А дано!Смятам го за ужасно важно и много ме успокоява фактът,че специалист ще дойде да ни види и също така и да задам въпросите си.Много често ми се случва да ида на гинеколог и да не попитам половината неща,които искам.

# 711
Момичета, аз по другата тема Grin Как са ви коремите? Моят, имам чувството, че стана огромен за няколко дена Scream Чак се плаша дали е нормално и едвам избутвам до прегледа в четвъртък...

# 712
Не си въобразяваш. Сега започват да растат със скоростта на светлината😂

# 713
Момичета, дайте съвет за помпа. С каката ползвах механична на Медела и то доста. Доизцеждах се, замразявах и накрая я хвърлих кърмата. Но я ползвах доста. Даже май накрая се счупи от ползване, не помня. Памперс, беше пуснала пост за електрическата от Амазон, но ако някоя от вас е ползвала електрическата или и механичната ако може да сподели мнение. Шумна ли е, колко време отнема изцеждането?

# 714
  • Наблизо
Момичета, аз по другата тема Grin Как са ви коремите? Моят, имам чувството, че стана огромен за няколко дена Scream Чак се плаша дали е нормално и едвам избутвам до прегледа в четвъртък...
И моят изведнъж порасна от седмица две насам.Вече съм си в пети месец и то видимо.
Пак се върна гаденето,сигурно защото вече са ми се разместили органите и получавам ужасни киселини от който и да било зеленчук и прол,с изключение на банан.Не знам как ще я караме.

# 715
des14 и на мен ще ми е интересно мнение за механичните помпи на Медела, понеже сега си взех такава. С големия си купих автоматична на Авент, която на още първия път се перцака и трябваше да я ползвам като механична... Доста бавно цедеше и ме боляха доста гърдите от нея. Оливаше се доста..
Моя корем също порасна изведнъж и си е доста забележим на моменти ( особено ако не съм ходила до WC). Интересното е че само веднъж усетих бебето преди 2 седмици и от тогава въобще....

# 716
  • Благоевград
Винаги съм си мислила, че като забременея ще съм 100 кг, заради ИР, ще имам огромен корем и ще се търкалям 😂 Обачее съм качила само 2.5 кг за 5 месеца, като тези 2 са след края па 3 месец. Преди дни бях облякла едни дънки за бременни И една по-широка риза, ми не личеше грам. Една позната ме видя и изобщо не забеляза. Когато съм с клин или пижама, личи повече 😍 предполагам, че до към 22 г.с. ще личи повече. Снощи го усетих отгоре на корема, не само вътрешно, ама си ме срита сериозно 😂

# 717
А има ли такива сред вас, които ще си вземат ръчни помпи? На кои модели се спряхте?

# 718
  • Благоевград
Забравих да пиша за помпата - моя приятелка, която е консултант по кърмене ми препоръча Медела, каза, че е изключително доволна от нея, но не помня дали ръчна или електрическа. Скъпички са иначе. Вие кога ще купувате помпа? Аз ще видя в родилното каква ще предоставят, дали ръчна или другата и ще преценя на момента какво да се купи.

# 719
Май само моят корем не иска да расте, а съм в 19 седмица вече.. Имам чувството, че до края ще си остана без корем..

За помпите - определено електрическа ще си взема, искат ми и в болницата някаква. Чудя се обаче каква точно, защото на Медела хич не е евтина, а после ако се окаже, че с кърменето не се поличават нещата....

Общи условия

Активация на акаунт