Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 25

• 28 426
  • 737
  •   1
Отговори
# 345
Теолина от днес, на баба Теменужка кръстена била.

# 346
Точно заради асоциациите ММ не иска и да чуе за името Дария Grinning

И аз не знам какво провокира хората в днешно време да дават странни имена на децата си. Или не мислят толкова напред или не им пука. Но явно родителите са от най-различни прослойки и не можем да заключим, че само кифлите си кръщават детето изчанчено.

NiaV, замалко се размина по описанието с моята позната - тя не е живяла в чужбина Grinning (а Неда и Леда много харесвам като имена Heart Eyes)

# 347
От моето обкръжение всички си дадоха сравтително нормални имена на децата. Изключвам един Нео, който сигурно е кръстен на Нео от Матрицата, ама за повечето хора Нео си е марка за  бяла техника.
На мен също ми е чудно какво стои зад тези имена. Най- вероятно желание да изпъкнеш, да дадеш на детето си единствено и неповторимо име, защото за всеки родител детето му е единствено и неповторимо. Да, ама не е нужно да го показваш по този начин точно. Другите са дето кръщават децата си с имена, целящи да угодят на половината рода и  се получават шедьоври като Пенислав примерно.   А комбинациите като Лукреция Ганка са ясни.

# 348
  • Варна
Харитина - момиче около 25 годишно.

# 349
  • Най-красивата страна
Харитина е старо гръцко име и означава ,,прелестна,,.
Мисля,че има и имен ден.
Много рядко срещано име у нас,а хич не е лошо.
А и няма голям избор с тази буква.

# 350
Има и традиция с грозни имена да се кръщават много чакани и желани деца,за да се излъжат болестите и смъртта,че са нежелани и да не ги взимат.В по-далечното  минало,при висока детска смъртност.Все си мисля,че Нежелана е наследила името си от такава баба,но пък на днешно време така да го кръстиш...

# 351
  • София
Познато дете - Беба. Това е цялото име.

Като правило родителите на деца с изчекнати и демонстративно-чуждоземски имена около мен са кухи лейки с претенции. На една родителска среща бабата на едно момиченце написа в списъка името на детето така: ЙЛИЕИН.
Илейн демек.

# 352
  • Пловдив
Велизар-Апостол

# 353
Аман от тези двойни имена 😞
Велизар си е супер, Апостол - също. Защо трябва някой да ги събира на едно място?  При нас ги няма традициите за двойни имена, но дори и чужбинските за които се сещам са кратки Жан-Клод и подобни.

# 354
  • Пловдив
Мишела

# 355
От моето обкръжение всички си дадоха сравтително нормални имена на децата. Изключвам един Нео, който сигурно е кръстен на Нео от Матрицата, ама за повечето хора Нео си е марка за  бяла техника.

Котката ми се казваше така 😂🤣😂

# 356
  • София
Полян - млад мъж.

# 357
Дали има и Ливад, Морав... 😂🤣

Алета - жена на 25-30г.

Последна редакция: вт, 03 сеп 2019, 13:46 от ~desex~

# 358
Димитрис
Кевин
И двамата с български презиме и фамилия.

# 359
Розин- мъж над 70- те.

Общи условия

Активация на акаунт