Клиника Адела Фертилити - Късметлийска тема 7

• 47 828
  • 724
  •   1
Отговори
# 675
И аз почнах горе-долу на същите години опити- точно бях направила 28.Исках до 30 да имам 2 деца Grinning Grinning Grinning Искрено се смея , като се сетя.Ама пък около мен все много плодовити бре.Всеки си казва-искам зодия Дева и хоп,прави секс определения месец и му се ражда Дева.До ден днешен имам "приятелки", които ми повтарят- ох,не мога да си представя КАК ТАКА не става.Да ги ожали човек...Както и да е,наистина се мина много време.
Аз не съм от хората, които си мислят,че инвитрото ще оправи всичко,напротив,аз съм другата крайност.Цял живот съм го отричала.Не ми се сърдете,знам,че много(повечето) от вас на това разчитат и са разчитали и има много резултати.Просто такива са ми разбиранията.Аз за инвитро изобщо и не мисля, по-скоро ще се съглася да погледнем какво става и на някаква корекция.
Но, както е тръгнал животът да ми се подиграва , ще видим точно какъв ще е края Simple Smile
Успех на всички,стискам палци де що имам , даже повече за вас, защото , като ви слушам ми иде да си набия два шамара Stuck Out Tongue

# 676
Че какво му е на инвитрото, за да го отричаш? Млада жена, пък с разбирания на бабите ни. В крайна сметка това са деца, което/които ти ще износиш. Няма да са твои? Или ? Какво значение има как е получено, важното е да го обичаш.
Обаче ако ще го гледаш "накриво", защото не е по естествения начин, по-добре не.
Всеки си решава, важното е да е в мир със себе си и решението си.

# 677
Верче, разбра ме грешно.
Може би защото все още има доста хора,които се чудят инвитро децата дали пък нямат още някой крайник под дрехите.
Не отричам децата, отричам самия метод.
Освен при ясно констатиран проблем.Да речем - отстранени са и двете тръби.
При неизяснен стерелитет или не съвсем ясни причини за безплодие, за мен инвитрото е на равно с естествените опити.
Малко ли примери има и тук- мъжки фактор, поликистоза, запушени тръби, 2-3-4-5 опита инвитро и по някое време,ей така,от нищото-естествено забременяване.
Това отричам, не дечицата.Боже,чак ми стана гадно какво си помисли Sad

# 678
  • русе
Привет,

аз пак да попитам: какво се прави, ако втори и трети ден от МЦ се паднат в събота и неделя, а трябва да се започне стимулация тогава?

Спорен и топъл ден на всички! Simple Smile

# 679
Звъниш на някоя от акушерките и тя ще ти каже какви хормони да пуснеш за изследване и какво да правиш.

# 680
Верче, разбра ме грешно.
Освен при ясно констатиран проблем.Да речем - отстранени са и двете тръби.
При неизяснен стерелитет или не съвсем ясни причини за безплодие, за мен инвитрото е на равно с естествените опити.
Малко ли примери има и тук- мъжки фактор, поликистоза, запушени тръби, 2-3-4-5 опита инвитро и по някое време,ей така,от нищото-естествено забременяване.
Не съм пациент на клиниката. За момента само ви чета. Имаш право. При нас много трудно се получват нещата. Така и не откриха какво пречи на забременяването, освен недобрата спермограма на мъжа ми на която обаче никой не обръща сериозно внимание. И аз като теб отричах инвитрото, но когато мина време и си представих живота без дете реших, че няма смисъл да отлагам и да чакам чудото да се случи по естествен път. Стана от първия път, на естествен цикъл. Няколко години по-късно забременях спонтанно. За жалост го изгубих в 8-ма седмица, но забременях...Това ми дава надежда , че пак ще се случи. Съветът ми е да не отлагаш. Не, защото няма шанс да стане нормално, а за да не загубиш ценно време. Децата инвитро са прекрасни и не се различават по нищо от останалите деца.

# 681
То ясно, че инвитрото не е най-якото нещо дето може да му се случи на човек . Обаче да чакаш години да стане естествено , аз не го разбирам. Та то може и след 40 да се случи .... И аз не исках да стигам до там , доктора ме праща да си забременявам нормално , ама от къде време да чакам. Някак ги приех нещата, че малко са помогнали на съдбата да се случат нещата. Честно казано и през носа да бяха ми казали, че ще сложат ембрионите ми беше все тая , само да стане . И да знаете от инвитро какви красиви деца стават 😁
Хич да не ви пука за начина как е станало , важен е резултата 😉

Последна редакция: ср, 30 окт 2019, 14:51 от Натали Димитрова

# 682
Прави сте момичета,важен е крайния резултат.
Натали, прекрасно бонбонче!
Истината е, че тези дечица са много обичани,много желани и много чакани Simple Smile

# 683
И аз като Натали ще отговоря само със снимка, която ще изтрия после, моля да не ме цитирате 🤗

Последна редакция: ср, 30 окт 2019, 14:38 от ^SunLight^

# 684
Heartbeat Heartbeat Heartbeat

Ама много синеоки тези кукли! Пу-пу!
Сега вече категорично никакво инвитро.Че ако ни се роди толкова синеоко дете,мъжът директно ще ме изгони да си ходя при този,който го е правил Grinning
Шегувам се Simple Smile Да са ви живи и здрави слънчицата! Simple Smile Simple Smile Kissing

# 685
Heartbeat Heartbeat Heartbeat

Ама много синеоки тези кукли! Пу-пу!
Сега вече категорично никакво инвитро.Че ако ни се роди толкова синеоко дете,мъжът директно ще ме изгони да си ходя при този,който го е правил Grinning
Шегувам се Simple Smile Да са ви живи и здрави слънчицата! Simple Smile Simple Smile Kissing
Момчетата ги правят с тъмни очи 😁 От опит ти казвам 😂

# 686
  • Варна
Аз разбрах какво искаше да каже Вервам, защото мъжът ми е на същото мнение като нея Simple Smile
Тия дни си мислех, че от 20 годишна все за деца се боря и вече 30-те ми чукат на вратата... Благодаря на Господ, че ни дари със синът ни и с цялото си сърце се моля за още едно живо, и здраво детенце! Толкова време мина вече и с нетърпение си очаквам прегледа другата седмица, и се надявам да уговорим нещата за хистероскопията. Страх ме е много и се чувствам странно. До тук имам 2 лапароскопии, секцио, хистероскопията, кюретаж и сагата продължава. Преди не съм се притеснявала за упойки и възстановяване, но откакто станах майка преди 6 г. изпитвам панически ужас, че може да не се събудя повече и да оставя синът си без майка ( знам, че звучи много лудо, но така се чувствам).
Да става, каквото ще става, да ме оперира Калчев и се надявам на естествено забременяване, защото  ин витро няма как на този етап...

# 687
Здравейте, не съм пациентка на клиниката все още и от 1 година правим опити за бебе с мъжа ми без успех. При него открихме варикоцеле и го оперирахме, но искам да проверя нещата и при мен , тъй като в последно време моето АГ ми вкара разни филми , че имам проблем с овулацията и ПК. Аз се съмнявам в него като цяло и искам д-р Семерджиева да ме прегледа и да направя фоликуметрия при нея.
Та искам да питам колко по-рано трябва да се обадя за час ? Чакам цикъл на 4.11 и след това искам да отида при нея. Може ли прегледа да го съчетая с фоликуметрията ? Д-р Семерджиева ли я извършва и на кой ден да отида , тъй като различни версии срещнах 10-12-14 ден. Моята овулация я засичам всеки месец между 15-17ти ден.
Дргуият въпрос е да ли се спазват часовете и колко горе долу се чака, тъй като съм на работа ?

# 688
Мен Семерджиева ме викаше на 2-3 ден от цикъла, после на 10 и после вече по нейна преценка.
Според мен се обади отсега.
При нея не съм чакала много, макс час примерно Simple Smile

# 689
lokofenka, обадете се първо за първичен преглед и консултация. Д-р Семерджиева не е чак толкова натоварена и часовете едва ли вървят толкова напред във времето.  Но ме съмнява да ви дадат за след няколко дни. От там нататък тя ще ви насочи кога да дойдете, което вероятно ще е на следващ цикъл, за да проследите хубаво нещата.
Vervam, аз съм от "жертвите" на неизяснения.
Скрит текст:
[И да ти кажа хич не ми беше хубаво всичките тези години. Да усещам всичкото онова специално отношение тип всичкото ти е наред, прибирай се в къщи да действаш... Онова безкрайно чакане, после бам чудо и после край и пак връщане назад. А през това време колко хора покрай мен с констатирани проблеми от лоши по-лоши си действаха с процедурите и успяваха, че и по две деца да родят. И колкото и да ме обнадеждаваха и да се радвах за тях, се депресирах от безкрайното чакане и неизвестното. Борих се и с док в началото да го убедя да действаме по-сериозно, борих се дори и след първия неуспешен опит. Уви неговият огромен оптимизъм не ми действа. Първо, защото не съм от онези късметлии, второ, че нямам вече нервите и времето да си позволя да вярвам в този оптимизъм. Това разбира се е моето усещане, живот и здраве. Всички сме различни, с различни приоритети./spoiler]

Последна редакция: ср, 30 окт 2019, 15:51 от 💎Bling-a-ling💎

Общи условия

Активация на акаунт