Истанбул [тема 49]

• 57 461
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
Местата които искаме да видим са долмабахче, сапфир, таксим,кораб по босфора и ми разказаха за някакъв хълм с антени от където имало невероятна гледка. 

Долмабахче, Таксим, Сапфир слизате на спирка Халич на метрото и отивате на разходка с корабче по Босфора.
Другият ден го посветете на Азия. Отидете на Къдякой - вижте Бика, разгледайте на около върнете се при автобусите и хванете авт.14F  слезте на спирка Курал и се качете на хълма Чамълджа. Може да Видите и новата джамия. След това отидете до Юскодар . кафето с възглавничките.

# 406
  • Варна
Този град така поглъща човек, че е неизбежно  да не се завърне отново там.
Иван Вазов много точно е описал  Истанбул - Има градове по-хубави, но няма така вълшебен..Чудо за сетивата !! 💗 💗
С един въпрос всъщност отново влизам..а той е към тези , които са посещавали Anadolu Kavagi..
Гугъл мапс ми предлага достъп чрез метро от Taksim до станция Haciosman ,след което прекачване
с автобус до Sariyer и ферибот до Anadolu Kavagi..Но,би ми се искало цялото пътуване да е с фери...
Помагайте ,моля с идеи- за пристанищни терминали и фирми ?Гледах сайта на Ido, но не успях да открия конкретна информация...
Няколко снимки от последното пътуване..

И една красотичка за темата ни..

Последна редакция: пн, 29 юли 2019, 10:05 от FlameVn

# 407
  • София
Откъде е третата снимка с водата и Бъргър кинг?

Ето ти вариант за Еминьоню - Саръйер и после с другия ферибот до отсрещния бряг - https://www.sehirhatlari.istanbul/tr/seferler/rumeli-kavagi-eminonu-6500.html

Ето и Юскюдар - Anadolu Kavagi, но работи само в делнични дни -
https://www.sehirhatlari.istanbul/tr/seferler/anadolu-kavagi-uskudar-6499.html

Малко са на брой, но може и да ти послужат.  Wink

# 408

Това трябва да е мол Viaport Venezia. Simple Smile

# 409
  • София

Това трябва да е мол Viaport Venezia. Simple Smile

Да, сега се сетих, че съм виждала подобни снимки.  Laughing Но там ясно се виждаха магазините, подредени като в мол. А тук е само Бъргър кинг и реших, че е някъде по кварталите.  Laughing  Благодаря!  Hug

# 410
  • Варна

Ето ти вариант за Еминьоню - Саръйер и после с другия ферибот до отсрещния бряг - https://www.sehirhatlari.istanbul/tr/seferler/rumeli-kavagi-eminonu-6500.html

Ето и Юскюдар - Anadolu Kavagi, но работи само в делнични дни -
https://www.sehirhatlari.istanbul/tr/seferler/anadolu-kavagi-uskudar-6499.html

Малко са на брой, но може и да ти послужат.  Wink
Много ми помогна..Благодаря ти!
А снимката е от Venezia Mega Outlet.. добре е сутрин да се отиде за по-добри снимки.
Още няколко  от там..

Последна редакция: пн, 29 юли 2019, 12:49 от FlameVn

# 411
Този град така поглъща човек, че е неизбежно  да не се завърне отново там.
Иван Вазов много точно е описал  Истанбул - Има градове по-хубави, но няма така вълшебен..Чудо за сетивата !! 💗 💗
С един въпрос всъщност отново влизам..а той е към тези , които са посещавали Anadolu Kavagi..
Гугъл мапс ми предлага достъп чрез метро от Taksim до станция Haciosman ,след което прекачване
с автобус до Sariyer и ферибот до Anadolu Kavagi..Но,би ми се искало цялото пътуване да е с фери...
Помагайте ,моля с идеи- за пристанищни терминали и фирми ?Гледах сайта на Ido, но не успях да открия конкретна информация...

http://en.sehirhatlari.istanbul/en/timetable/full-bosphorus-cruise-362.html - това е дългия тур по Босфора

# 412
Здравейте ,да ви попитам как е по изгодно за 6 човека с една или две истанбулкарти?

# 413
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Да се има предвид от пътуващите скоро, получих го днес на мейла от една ТА
-------
Уважаеми клиенти информираме Ви, че на Гкпп Малко Търново на турска граница вече има официално надпис за валидността на паспортите. Туристи чиито паспорти изтичат 150 дни преди влизане в Р Турция ще трябва да заплатят виза 567,5 тур. Лири. Туристи чиито паспорти изтичат 60 дни преди влизане в страната няма да бъдат допускани. Отдолу пише: молим да се информирате за турските закони!
Надяваме се да сме били полезни! Усмихната седмица!😄😄😄

# 414
Здравейте ,да ви попитам как е по изгодно за 6 човека с една или две истанбулкарти?

Най - добре е всеки да си има Истанбулкарт, за да можете да ползвате отстъпките при прекачване от едно на друго превозно средство в рамките на от 10 минути до 2 часа. С една карта отстъпка ползва само първия чекирал се.

# 415
Здравейте пътешественици! Приготвям програма за  няколко дни през септември и ми се иска да включа и малко шопинг или зяпинг Simple Smile по магазините. Опитвам се да намеря Осман бей ( някъде го пишат като улица, булеварт, а другаде като квартал и вече се обърках какво е). Някой може ли да ме светне къде се намира? Simple Smile 

# 416
Здравейте пътешественици! Приготвям програма за  няколко дни през септември и ми се иска да включа и малко шопинг или зяпинг Simple Smile по магазините. Опитвам се да намеря Осман бей ( някъде го пишат като улица, булеварт, а другаде като квартал и вече се обърках какво е). Някой може ли да ме светне къде се намира? Simple Smile  

Аз се сещам само за станция на метрото М2 с това име, в кв. Шишли. Нека по - знаещите да кажат.

Последна редакция: пн, 29 юли 2019, 17:11 от daniela.qnkova

# 417
  • Варна
Шебечко, ще си позволя да цитирам линк от друга тема, тъй като и там бе повдигната темата заради подобна информация...
http://www.mfa.gov.tr/countries-whose-citizens-are-allowed-to-en … WbRShAdk_M6eDTJWM

# 418
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Беличке, благодаря за информацията. Защо тогава агенциите разпространяват подобна информация, и по-важното - ако на границата наистина има подобен надпис, то той би следвало да е незаконен и парите потъват някъде...

# 419
Здравейте! Някой може ли да ми препоръча х-л с хубав изглед желателно е да е към Босфора , да е със закуска и на достъпна цена?

Общи условия

Активация на акаунт