Истанбул [тема 49]

• 57 450
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
  • Варна
Здравейте! Някой може ли да ми препоръча х-л с хубав изглед желателно е да е към Босфора , да е със закуска и на достъпна цена?

........................... и душата в рая Simple Smile няма как всичко накуп.

# 421
Това с паспортите, не знам как така.... Подновявах ноември миналата година и изрично проверяваха на опашката, кой за какво чака, ентусиасти да сменят 3 месеца преди изтичане бяха връщани с изрично уверение, че няма такова нещо  и може и 10 дни да остават пак е валиден.
Глоба има при изтекъл и невърнат паспорт до 3 месеца от изтичане.

# 422
  • Бургас / UK
ТОва с паспортите е пълна тъпотия на ТА. До колкото знам , имаме право на 90 дни престой в Тр , ако в такъв случай ти изтича паспорта , да , трябва да се подмени, но 6 месеца....Едва ли болшинството от пътуващи остава повече от 90 дни постоянно там, особено пък тези с ТА, които отиват  за 3-4-5 дена. И аз съм минавала с паспорт изтичащ след 10 дена и вдинствено наш митничар ми обърна внимание за това, от ТР страна никой не ми отрази срока...

# 423
  • Варна
Здравейте! Някой може ли да ми препоръча х-л с хубав изглед желателно е да е към Босфора , да е със закуска и на достъпна цена?
С гледки към  Златния рог ако желаете, мога да ви препоръчам едно  местенце в района на Fatih (Българската църква Св.Стефан, Музей Кора, красивите пъстроцветни къщи  по сокаците на Фенер и Балат,и на 10мин.с автобус до Пиер Лоти) със сравнително удобна локация до ...навсякъде 🙂
Golden Horn Suite /booking .
Нощувката за суит допреди 2 седмици беше 90лв.като е перфектна за 2 до 3 човека.
От закуска не съм се възползвала, тъй като стаите са тип суит с кухненски кът и предпочитаме сутрин в
 уединение на верандата да си закусваме.
В района е с разнообразие  с едни от най-вкусните банички, бюреци, симити, кюнефета 😍 на сравнително разумни цени..

Последна редакция: вт, 30 юли 2019, 16:01 от FlameVn

# 424
  • Троян
Здравейте,имам нужда отново от вашите безценни съвети!Предстой ми пето посещение на любимия Истанбул  през септември искам този път да отделим време на Саръйер .
Първи ден мисля от Еминюню с ферибот до Саръйер там  какво да разгледаме,нещо което не е за  изпускане после обратно до Ортакьой с автобус .Там разглеждане ,хапваме и пак с автобус да Таксим от там надолу през Истиклял ,Мадам Тюсо и Френската улица  .Как ви се струва ще има ли време за всичко ?Приемам всякакви предложения ! Благодаря предварително!

Последна редакция: чт, 01 авг 2019, 15:48 от natali_80

# 425
Здравейте,
планувам пътуване до Истанбул септември с 3 нощувки.
Това е мястото, в което нощуваме: https://www.booking.com/hotel/tr/canka-residence-by-overland.bg.html

Можете ли да ми помогнете как да подредя забележителностите, които искаме да видим по дни и за кой е за предпочитане да си купим предварително билет:
Синята джамия (султан Ахмет), Света София, Цистерната на базиликата, ориенталският дворец Топ Капъ, Сюлеймание, Дворецът Долмабахче, Пътуване с корабче по Босфора, Капалъ Чаршия, Кула Галата, Площад Таксим, Мостът над Босфора, Истанбулският аквариум, Сапфир,Египетския пазар

За транспорт мислим да сме с градския изцяло и след четенето тук да си вземем две карти istanbulcard.

За дворците ако нямаме време за двата кой бихте препоръчали Топ Капъ или  Долмабахче
Искаме да обиколим най-важните забележителности, но и да успеем да опитаме от кухнята и малък пазар.
За пазар съм се ориентирала освен по пазарите и тези магазини: Koton, DeFacto, Mademe Coco, Miniso, Penti, Mudo, Capone .

Много благодаря за всеки съвет предварително!

# 426
  • Варна
..
 искам този път да отделим време на Саръйер .
Здравей.
И аз съм го  включила в ежедневен трип..
Но малко по-различна програма(може да ви е интересна)
Sariyer - Anadolu Kavagi - Anadolu Hisari - Uskudar - Kadikoy - Fenerbahche Marina  и парка с   невероятни  панорамни гледки от  Kafe Romantic.Ако ни остане време и сили -Bagdat Avenue.
Според мен,ще ви е достатъчен един ден..привечер ако сте на Ортакьой е много приятно място за отмора.Не пропускайте Bebek, връщайки се от Саръйер.
Снимките са от Fenerbache Parki и кея (2017)

Бях отговорила на Absent.Странно,че поста ми липсва???Ако желае, нека ми пише л.с.

Последна редакция: пн, 05 авг 2019, 08:19 от FlameVn

# 427
Според вас къде е по-хубаво и си заслужава повече: Отагтепе или Чамлъджа? Искам да го посетим сутринта и да закусим! На кое от двете места гледката е по-хубава е има хубаво кафе за закуска?
Благодаря

# 428
  • Варна
Леди, всяко място си има чар. За кафето не мога да кажа къде е по-хубаво. За гледката - Чамлъджа, от там се вижда и Мраморно море, по-нависоко е и има гледка към историческата част на Истанбул. Но, което и място да изберете не мисля ,че ще останете разочаровани.
Хората имат различни вкусове и е трудно да се каже кое е по-хубаво. Оставете се краката и сърцето да ви водят. По-хубаво ще е там, където вие се чувствате по-добре. Ако имате възможност отидете и на двете : )))) - Соломоновско решение. Ако не - няма да избягат, сега едното, другия път - другото.
Може да споделите после снимки и опит : )

Попаднах и на този сайт с информация за Истанбул и казуса с паспортите:
линк

Последна редакция: нд, 04 авг 2019, 14:57 от BVAR

# 429
  • Варна
В парка Отаатепе заведение нямаше. И никой не е споделял да е отворено такова след нашето ходене. Така че закуска там е трудно осъществима, още повече, че има забрани за каквато и да е консумация, доколкото помня от постове на Таня. Гледката е приказна, но не може да конкурира тази от другия хълм.
На ЧамлЪджА има заведение, в което на прилични цени може да хапнете и пийнете каквото желаете, по кое да е време на деня, на прилични цени.
Не на последно място, вторият парк е много по-лесно и бързо достижим с разнообразен транспорт.
Ако не сте ходили много пъти, съветът ми е да оставите Отаатепе за по-нататък.

# 430
  • Варна
О, да - пак съм разменила ъ-то и а-то на Чамлъджа : )))) , поправих го вече. Някаква автоматична грешка правя като набирам буквите с клавиатурата. Innocent

# 431
Много ви благодаря! Ще имаме само 1 ден. Хотела ни е нагоре зад двореца Бейлербей. Ще пътуваме с кола и смятам да пристигнем рано сутринта. Едвали ще ни настанят веднага,затова мисля да видим новата джамиа на Чамлъджа,после парка и закуска. Разглеждане на двореца Бейлербей. След това придвижване до фериботния терминал на Юскюдар или Кадъкьой и от там краткия тур по Босфора. После може малка почивка че от пътя цяла нощ ще сме гроги и вечерта се чудя между вечеря в някой ресторант на Босфора или в Watergarden. Кратка ни е програмата, но как ви се струва? Някакви предложения?
Ще бъдем 6 души и 3 деца и всички очакват аз да организирам и да ги водя,че те незнаят и къде отиват 🤔😃😃

# 432
Здравейте! Някои от вас пътувал ли е до Истанбул с автобус, и ако да, коя фирма и от къде?
Тъй като аз не намирам нищо в интернет освен 1 фирма, от Пловдив до Истанбул - 9ч 😳 до автогара Есенлер.

# 433
Здравейте! Някои от вас пътувал ли е до Истанбул с автобус, и ако да, коя фирма и от къде?
Тъй като аз не намирам нищо в интернет освен 1 фирма, от Пловдив до Истанбул - 9ч 😳 до автогара Есенлер.

Пътуват сума ти автобуси от Пловдив, сигурно са 10 на ден.
Давам примерен линк само за две фирми.
Има и един автобус на Матпу (нощен) и отскоро нова линия на Yonca, но са малки автобуси (около 30 места) и според мен няма да са много удобни. Отидете на автогара „Юг“ - всички фирми си имат офиси там (Метро, Huntur, Матпу (отварят след 16-30 май) и тези новите – Yonca).
Лично аз пътувам с влака, но съм пътувала с Метро - автобусите са хубави, нямам оплаквания.

# 434
  • Варна

........................... и душата в рая Simple Smile няма как всичко накуп.
Възможно е ..🙂🌹

Общи условия

Активация на акаунт