Объркани семейни отношения

• 5 156
  • 73
  •   1
Отговори
# 60
Да бе..Много милосърдно,няма що..
Ще ме пребиват,ще ме малтретират,но аз ще "отворя" за тях дома си и ще се тюхкам що не ми помагат с бебето? Хора без акъл за две стотинки,които се натрисат болни без да мислят и после вдигат и скандали..Тези ли трябва да са моралната опора?!?
Изобщо..Защо се очаква от  една лоша  жена като мащехата,да помага за децата?
Тва е някъв мазохизъм,който ми е непонятен..
И не,няма нищо общо с великодушие и прошка.Иде реч за несмлените емоции на авторката,още от времето когато е живяла под един покрив с мащехата си.
Според мен да си гледа семейството а ако и то не струва друго

# 61
  • София
Само един въпрос имам: Какво бихте направили, ако открехнете външната врата и отсрещния се насочи към вас  с нож в ръка и понечи да ви намушка? Аз бих затворила вратата и не бих го пуснала вътре. Пък, вие, ако искате му говорете и се опитвайте да го убеждавате как той трябва да ви прегърне и целуне.
П. С. При това, забележете, този отвън го прави това непрекъснато. Не е непознат.

Последна редакция: пн, 20 май 2019, 20:52 от Светулчица

# 62
Иде реч за несмлените емоции на авторката,още от времето когато е живяла под един покрив с мащехата си.
Да, и аз мисля, че точно за това иде реч. Но не е лесно да се смелят такива емоции. Никак даже.

# 63
Мхм..Не е лесно,щото истината боли,а тук трябва да се почне с бащата,мащехата няма кой знае каква вина в случая.Добра,зла,умна,проста..Не е като да е паднала от небето в живота на авторката.Един друг възрастен индивид е отговорен за цялата мизерия в тая история,щото не стига,че кофти избор е направил,ами е позволил на мащехата да си разиграва коня..На Пепеляшка баща ѝ,поне бе починал,и тя нямаше на кого да разчита,но тук в тази история,която някой сравни с приказката,бащата е жив.Обаче,мащахата видиш ли зла и туй то...Коренът на цялата драма.

п.п.Уиш,хубаво,че се върна.

# 64
Да, трябва да започне с бащата, защото точно той е предател на собственото си дете. Но ѝ се иска да има обичащо я семейство- баща, майка, братя, сестри и както ти сама написа, не е успяла да отработи емоциите от невъзможността това желание да се реализира. Да, зряло е да ги отработи, но човешка слабост е да не успее. Това разбира се, е контрапродуктивно за самата нея. Дано го осъзнае и превъзмогне.

# 65
Но ѝ се иска да има обичащо я семейство

Тя има такова.Има две деца,повече обич от това накъде?Мъжа ѝ дори не го броя..Тя си знае как са нещата  между двамата.

Останалото е замитане на емоционалния боклук под килима..
Ако авторката иска да реши проблема и да получи уважение и респект да започне първо от огледалото.После да ги подкара по домова книга и на всеки поотделно,мило и възпитано си казва всичко което ѝ тежи.
Накрая поставя ясни граници и дистанции между себе си и родата и О,чудо..Семейните отношения вече не са толкоз объркани.
Обаче ще трябва да забрави за всякакви простотии от сорта на "моралната подкрепа" и тем подобните..

п.п.Не бе,хора,честно..Какъв морална подкрепа и помощ се очакват от жена чиито морал ѝ позволява да малтретира завареното си дете?
Тотална липса на логика..
Ти Уиш,би ли очаквала и въобще би ли желала, помощ от жена за която мислиш,че е лош човек?Дори да не е мащеха,нека е свеки,етърва,зълва..?

# 66
  • София
Скрит текст:
Но, имаш мъж и деца, които не заслужават да бъдат изтикани на втора линия заради неосъществими мечтания.
Не си играй с тая следродилна депресия- нямаш причина да си я причиняваш.

Интересно ми е да разбера къде в темата пише, че мъжът и децата ми са изтикани на заден план Simple Smile седят гладни, тъжни и пренебрегнати, горките? Айде, моля. Отношенията с роднините са само един частен аспект от живота на всеки. Това не означава , че останалите аспекти (деца, работа, приятели и т.н) са на заден план. Не седя да плачкам по цял ден за роднините си Simple Smile
А това за следродилна а депресия просто няма да го коментирам - никой не си избира дали да попадне в такова състояние. И също - само човек, който не е изпитвал подобно нещо може да се изказва както в цитата.

Аха, не приемаш нищо, което се различава от твоите мераци?
Защо си губиш времето да ревеш тук, вместо да се простреш на прага им и да не мръднеш, докато не почнат да те обичат и зачитат? newsm78

Насила хубост не става, но явно, не си в състояние дда разбереш, което не ти пречи да се отядеш, щом не стане на твоето.
Дали пък, не си им омръзнала с напъните си?

# 67
Какво, аз имах предвид детското ѝ желание да има обичащо я семейство. Това желание не е надраснала и емоцията от него не е отработила. От там и нереалистичните очаквания, включително за помощта от мащехата. Иначе си права- има мъж и деца, които я обичат и тя обича. Далеч по-продуктивно е да се концентрира върху тях и да тегли една майна на останалите. Обаче, не на всеки му се получава това просто наглед упражнение.

# 68
Какво, аз имах предвид детското ѝ желание да има обичащо я семейство. Това желание не е надраснала и емоцията от него не е отработила. От там и нереалистичните очаквания, включително за помощта от мащехата. Иначе си права- има мъж и деца, които я обичат и тя обича. Далеч по-продуктивно е да се концентрира върху тях и да тегли една майна на останалите. Обаче, не на всеки му се получава това просто наглед упражнение.
Ми ако осмисли и осъзнае това,вече ще е първа крачка към решението на проблема...
Да приеме,че някои деца,не само нямат гадни мащехи,ами нямат и дом дори..Докато други са облагодетелствани не само със всеотдайни и любящи родители,но и тънат в  лукс и разкош.
Ми това е животът.
Да приема фактите и да отваря нова страница в живота.Без тате ,мама и т.н.

# 69
Абе хубаво не е надраснала желанието си, ама как така искаш майчина обич от жена, която първо не ти е майка и второ те е тормозила от първия ден.
Стокхолмския синдром яко я тресе авторката.

# 70
Разбрах ви, хора - благодаря за съветите още веднъж, погледнах нещата отстрани и от там изглеждат по-ясни. Мисля, че темата се изчерпа, не знам как се заключва или затваря.

# 71
Трябва да пишеш на модератор за да заключи

# 72
Разбрах ви, хора - благодаря за съветите още веднъж, погледнах нещата отстрани и от там изглеждат по-ясни. Мисля, че темата се изчерпа, не знам как се заключва или затваря.
Супер.
Гледай си децата и остави миналото там където му е мястото.Зад гърба ти.
И не се обръщай много,много да го гледаш,защото изпускаш настоящия миг,а той е всичко което имаме:)
Успех!

# 73
Мисля, че темата се изчерпа, не знам как се заключва или затваря.

Общи условия

Активация на акаунт