ДЯВОЛСКОТО ГЪРЛО Тема 9 - ФИНАЛЪТ

• 35 069
  • 789
  •   1
Отговори
# 270
Мина ново промо - със снимка на Чанова във вестник, Краси на пода в някакво подземие. 

Вчера го видях промото, но неможах да го хвана цялото. После Дона го беше заснела и пуснала някъде назад в темата. Simple Smile

# 271
Здравейте!
Виждам, чеповечето от Вас клонят към Асен. Не е ли прекалено логично да е той? До сега всичко бе толкова тайнствено, неразгадаемо, а логично и отведнъж, приключваме по най - логичния начин.
Почти еъв всеки епозод имаше по един заподозрян, който отпадаше като такъв: Арабина, Лазар, похитителя на Чанов, Асен... Всички в края на епизода, отпадсха като потенциални извършители. Защо веднъж Асен е заподозрян, отпада като такъв, в последният епизод пак ни го връщат?
Защо води Мия на гроба на истинската си майка? Защо, ако той е убиецът, я насочва? Защо непрекъснато насърчава Филип да продължи с разследването? Иска да бъде разкрит ли? Или се смята за недосегаем и по този начин се гаври? Познава анатомията на човешкото тяло /сцената с пчеларя и количеството кръв, което точи/, познава горите, агресивен е. Да, последното може да го направи потенциален убиец, но убиец под афект, по - скоро, с този избухлив характер. Ако беше той убиецът, по-скоро да ги беше изклал всички, импулсивно, не и с тази символика. Да, има извратен ум, но повече клонящ към мъчения, а не убийства, придружени със символика. Той е дивак. Реагира по - импулсивно. Не вярвам той да е убиецът.
Филип, повече клоня към него. В един от епизодите Мия определи профайлъра на убиеца като дете или на доминиращ баща или на отсъстващ баща. Филип определено има доминиращ баща. Филип е силно потиснат от Чанов старши. Цял живот се опитва да му се хареса. Цял живот го слуша като малко дете, за разлика от Асен, който е сворнравен. Не е ли възможно, потиснатото дете Филип, когато е разбрал за извращенията, които Чанов старши е правил, да е превъртял? Да иска, по този начин, чрез убийствата, да се покаже, че и той е мъж, освен да отмъсти, разбира се. Да се покаже, че и в него има сила, има много мъжко, не само в Асен. Филип веднъж спомена, че чувства Асен като големия брат. Защото Асен е големият брат. Филип е осиновеният. Той е полицай, знае как да извърши убийствата, как да се прикрие. Как да разследва себе си, без да се хване...

# 272
Замислих се за името Фани на гроба на майката на Асен и предположенията, че тя е преименуваната Фатма. Обаче след 1990г. всички преименувани масово си върнаха турските имена. Много малко запазиха българските си имена, единици са просто. Единственото, което ми хрумва ако Фатма е Фани е, че ако е била поставена под запрещение сама не е могла да поиска да си върне името и явно попечителят й също не го е направил.

Аз също имам подозрения, че мотивът за убийствата няма да се окаже просто отмъщение заради отнетия имот и смъртта на Сабри. Нещо повече ще бъде. В тази връзка си мисля, че Филип, за когото не смятам, че е убиецът,  ще подпали къщата на Чанови, неможейки да понесе цялата тежест на всички разкрития около баща си, имота, семейството и въобще заблудата, в която е живял до сега.

# 273
Аз от изсветлените снимки, които сте направили (🤗), прочитам даже ФанА - което още повече корелира с Фатма.
Промото не съм мяркала. Някой може ли да каже за подземието, прилича ли на онова от кадрите, на които убиецът пакетираше ножа?

# 274
# 275
Замислих се за името Фани на гроба на майката на Асен и предположенията, че тя е преименуваната Фатма. Обаче след 1990г. всички преименувани масово си върнаха турските имена. Много малко запазиха българските си имена, единици са просто. Единственото, което ми хрумва ако Фатма е Фани е, че ако е била поставена под запрещение сама не е могла да поиска да си върне името и явно попечителят й също не го е направил.

Аз също имам подозрения, че мотивът за убийствата няма да се окаже просто отмъщение заради отнетия имот и смъртта на Сабри. Нещо повече ще бъде. В тази връзка си мисля, че Филип, за когото не смятам, че е убиецът,  ще подпали къщата на Чанови, неможейки да понесе цялата тежест на всички разкрития около баща си, имота, семейството и въобще заблудата, в която е живял до сега.

Тя още тогава не е била добре, може би заради това не си е върнала името.

# 276
  • Ню Йорк
Тъкмо ми се подреждаха нещата и последния епизод ме хвърли в нови посоки. Нямам нерви да гадая, тук има много добри сценарии разиграни Wink Чакам с нетърпение да видя края.

# 277
Добре де, Асен нали имаше алиби за нощта на убийството на Каракехайов?

Както отдавна казах, че Асен е хвърлил Каракехайов в Дяволското гърло, още преди да се разбере, а не в Тъмното езеро, алибито му отпада. То го оправдаваше, че не е бил близо до езерото.

# 278
Благодаря за новата тема. Чакам с нетърпение четвъртък да видим какво ще стане. 

# 279
Някой може ли да каже за подземието, прилича ли на онова от кадрите, на които убиецът пакетираше ножа?
Ето го подземието и Филип
Замислих се пак и за годините на братя Чанови. Действието на филма се развива 2017г, присвояването и уж смъртта на Сабри 1985г. Минали са 32години,значи Филип е бил на 8г,а Асен на 3.5г(съдейки по разликата им,за която вече знаем). Отново имаме несъответствие меджу този факт и историята на Асен,че е осиновен на 2.5г

Последна редакция: вт, 21 май 2019, 08:31 от nadito1402

# 280
Добре де, Асен нали имаше алиби за нощта на убийството на Каракехайов?

Както отдавна казах, че Асен е хвърлил Каракехайов в Дяволското гърло, още преди да се разбере, а не в Тъмното езеро, алибито му отпада. То го оправдаваше, че не е бил близо до езерото.
Езерата и пещерата са в една посока, а той е засечен в противоположна посока (Смолян-Устово) т.е алиби за момента има. Друг е въпросът дали е бил той в колата и дали колата е засечена само в едната посока.
А за разликата между Филип и Асен откъде знаем, че е 4г.6м?

Последна редакция: вт, 21 май 2019, 08:47 от Organza

# 281
Странно какво ли прави Филип в това мазе/подземие?! Grinning Grinning Grinning

Гледам и Карамазов във Вайбър е пуснал анкета кой е убиецът. Там също масово са гласували за Асен и на второ място е „Някой друг“.

П.С. Между другото сега забелязах, че Владо не е отбелязал Миа в анкетата. Това означава две неща: Или е забравил да я отбележе или вече може да сме сигурни, че не е убиецът - 100%! Simple Smile

Ето я анкетата на Владо:

Последна редакция: вт, 21 май 2019, 14:52 от Dzqn

# 282
някой може ли да даде линк за новото промо? Да го разкостим и него Simple Smile

# 283
Първоначално си мислех, че е Асен, но гледайки сериала не вярвам да е очевидния убиец. Навява ме идеята, че убиецът може и да не е показван до този момент. Асен или Филип - със сигурност някой от тях е син на Сабри. Убийствата действително ли са свързани с отмъщението за убийството на Сабри ми е чудно......?!
Чанова ми е силно съмнителна и тя. Защо така настоятелно отказа на Чанов да отидат на вилата?! Имам чувството, че имаше някой на вилата и тя се опасяваше да не се осуети плана за убийството на Чанов (нали той е последния в списъка). Спомням си, че в по-предния епизод Мия каза, че знае кой е убиеца, а след това се целуваха с Филип, така че не ми се струва Филип да е убиеца.

# 284
Интервю с Георги Златарев (Пчеларят): https://nova.bg/accents/view/2019/05/21/251085/%D0%B3%D0%B5%D0%B … 1%80%D0%BB%D0%BE/

Второто промо май още никъде го няма качено, ако го хвана по Нова ще го запиша и пусна! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт