ДЯВОЛСКОТО ГЪРЛО Тема 9 - ФИНАЛЪТ

• 35 063
  • 789
  •   1
Отговори
# 240

Блу, думите ти са много вярни. В същото време последното -" а едва ли има планове да лежи в затвора." - много добре кореспондира с едни мои луди мисли , че Краси едвали някой в полиц. управл. го е застрелял, а че той сам го е направил. Ако за момент приемем за истина, че той е убиецът и отпреди споделените ми съмнения за тежко заболяване на Краси, се получава нещо такова: Разбира за болестта си и че му остава малко живот . Не знам с какъв мотив , но решава да наказва и след като всичко е свършено слага край и на себе си.
Краси го изключвам аз. Е, хайде, 1 - 2% вероятност му давам. И то не да е физически извършител, а по-скоро да е знаел нещо или по някакъв начин да е свързан със събитията от пролетта на '85-та.
Асен имам предвид, казвайки, че няма да се остави да го хванат жив. Ще скочи във вира в Дяволското гърло, ще се метне от някоя скала или по-тривиалното - ще се простреля, но няма да позволи да го заловят. Нещо такова си го представям. Освен това, много наблегнала на сближаването между Диана и Асен. Там нещо ще се случи, ще я вземе за заложник или нещо подобно.

# 241
Интересни постове в последните страници.

Ако не е поредният облак дим, има нещо в този момент на даването на якето.
Едва ли искат само да кажат, че Филип е обикновен женчо, защото това е било преломен момент на промяна.

Всъщност също е възможно момичето да му е казало, че Асен е осиновено мюсюлманче и той да се е отдеъпнал от него, а след това пак да се в привързал като брат.
Аз си го интерпретирам така: Асен, казва "аз го гледах в очите като Бог", а след като Филип е взел якето, Асен е разбрал, че той е по-силния от Филип.

# 242
Асен е с най-ясен мотив и профил за убиец. 95% съм убедена, че ще е той. Дори и да е друг, ще ми се струва по-скалъпено.
В едни кратки 45 минути имаме да видим кой е убиеца, какво го направило такъв, как е убивал. Някой ще стреля по Краси, някой ще подпали къщата на Чанови и още там, каквото даваха в промото. Не е малко за 45 минути, така че да се измисля друг убиец сякаш няма време.
Това ми е версията, не я натрапвам.

А, трябва да разберем и как убиецът е смятал да завърши отмъщението си. Защото му е ясно, че няма как да остане неразкрит, а едва ли има планове да лежи в затвора.
Да, като улики до тук всичко води към Асен. И може би ще търсят и преследват него, но в процеса на залавянето му ще открият случайна улика, която да обърне цялото разследване и тръгвайки по новите следи ще се стигне до Филип. Може да се окаже, че единствено Асен се е досещал но сърце не му е давало той да разобличи брат си.

Обратното също би било вариант ако разменим братята.
Всичко е хипотетично, правя опити да погледна нещата от различни ъгли, точно защото Асен е с най-съвпадащи улики до момента.

Убиецът е наясно, че ще го разкрият и най-вероятно подсъзнателно иска да бъде заловен. А какъв по-добър начин за завършване на отмъщението от това в момента, в който Чанов е на върха на кариерата си да му лъснат всички кирливи ризи, да се срине с гръм и трясък целият му авторитет и да стане ясно, че синът му е убиец, убивайки и него.

Най-хубавото е, че сериалът ме кара да мисля, и не само мен. Simple Smile
За което едно голямо браво!

Последна редакция: пн, 20 май 2019, 18:56 от Sysly

# 243
Да идва четвъртък и да се разбере, кой е убиецът, че от витаене в догадки темата стана сюрреалистична.

# 244
е все някой познал ще има Simple Smile въпроса е, че ако накрая не разкажат всичко от до и оставят толкова много въпроси ще е подигравка със всички нас. Хубаво ще е да доразкажат всяка загатната само история и да покажат как и защо, а не знам в този 1 епизод дали ще успеят

"Надявам се "Дяволското гърло" да остане в спомените ви. В моите ще е завинаги. Предстои последната 12-та серия. Тя ще ви хвърли в размисли. Със сигурност. За това какви са хората, за злото в нас, за егоизма, за любовта и за раздялата."   

Това изказване на Владо не ми дава мира-ще бъдем хвърлени в размисли.....е ако е Асен убиеца,какво толкова ще ни изненада

Последна редакция: пн, 20 май 2019, 17:09 от maxito6666

# 245
Да идва четвъртък и да се разбере, кой е убиецът, че от витаене в догадки темата стана сюрреалистична.
Ми  аз не съм тука, за да  разбера кой е убиеца, а просто  филмът ми  е интересен и ми е приятно да го обсъждам  и да видя другите как мислят.  Да сподяля кое ме  е впечатлило и така.... да си  кажа  моята теория. Който не иска  не участва и така....

# 246
Една серия е достатъчна да покажат много неща, но изобщо не вярвам да е всичко, а не е и нужно. Винаги остават неизказани много от очевидните неща, а често и далеч не чак толкова очевидни връзки като размисъл за зрителя. За мен е важно кой е убиеца, неясните роднински връзки и повече детайли около мотива във връзка с всеки ритуал по убийството. Не държа да видя как точно са станали убийствата.

# 247
Интересни постове в последните страници.

Ако не е поредният облак дим, има нещо в този момент на даването на якето.
Едва ли искат само да кажат, че Филип е обикновен женчо, защото това е било преломен момент на промяна.

Всъщност също е възможно момичето да му е казало, че Асен е осиновено мюсюлманче и той да се е отдеъпнал от него, а след това пак да се в привързал като брат.
Това с якето ми се губи, в коя серия е ?

# 248
Историята с якето е от описанието на героите в сайта на Нова.

# 249
Гласувах за Асен, всички факти, известни на зрителите, водят към него. Но пък колко гняв може да таи едно дете? Той може би няма ясни спомени от живота си със Сабри и Фатма или от дома за деца. Израснал е в сем. на Чанови, други родители не познава. Преди време разбира, да кажем "истината" и тръгва да отмъщава, от къде се насъбра и за колко време, толкова злоба и желание за мъст и кръв? Има нещо, което не знаем...

Последна редакция: пн, 20 май 2019, 17:47 от FBID1725243980876868

# 250
В никоя серия не е , има описание на героите в сайта на нова.

Гледах 2 пъти вече момента с гроба на Асеновата майка нищо не разчитам. Явно съм кьорава.

На мен ми интересно да чета теориите на всички пишещи тук. Има много интересни.

# 251
  • Берлин
И аз се забавлявам с теориите. Само едно нещо ми боде очите в почти всеки пост: "той е убиецА" .Пише се с пълен член: " той е/не е убиецЪТ". Извинете за отклонението,но не се сдържах.

# 252
От края на еп.7 - сцената с Мия и Асен на гроба изрязах само кръста и с програма го изсветлих. Иначе сцената е снимана през нощта и с просто око не се вижда, прекалено е тъмно

# 253
Ако това е гроба на Фатима, защо гроба е с кръст? При възродителният процес са сменяли имената, но не и вярата.
Кой е погребал тази жена?  И този човек вероятно е близък? Мия би трябвало да е проверила, защото беше на гроба с Асен.
Общо взето съм на мнение, че много неща остават скрити за зрителя, както става обикновено в кримките. В процеса на разследване следователите откриват и правят връзка с много неща, но зрителя остава в  неведение за повечето. Мисля си, че поне в главицата си Мия има изградена хипотеза.

# 254
Асен я е погребал и каза на Мия.

Общи условия

Активация на акаунт