Благодаря пеп-4o
А може ли рецепта на сметанов сос? Сигурно е супер лесен, но искам изпробвана рецепта от истински Кулинар Песто имам лидълско, като по поръчка /досега не съм купувала/.
200мл сметана за готвене
1 ч.л. фина горчица
1 лъжица съвсем ситно нарязан лук
2 скилидки чесън (също съвсем ситно нарязани)
сол и черен пипер
~40 г пармезан (пекорино, грана падано)
1 с.л. масло и 2 с.л. олио
* Маслото и олиото се загряват.
* Лукът и чесънът се запържват за минутка.
* Прибавя се сметаната, горчицата
* Разбърква се и оставя да къкри 5-6 мин.
* Пармезанът се настъргва (по-малкото парче), разбърква и отстранява от котлона. Тук последно може да сложиш пестото.
* Подправя се с щипка-две сол и пипер по желание (внимателно със солта; сиренето е солено).
* През това време пастата е сварена и отцедена. Прибавя се към готовия сос, заедно с 1/2 ч.ч. вода от варенето и разбърква.
Благодаря за рецептата.
Заквасената сметана подходяща ли е за сосове? Сега ми хрумна този въпрос.