За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 30 994
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
  • София
  • Мнения: 19 249
А така! Скара-нямам, имам,  но не я ползвам, ти също ли на шиш ги приготви, това нещо малко като че ли ме затруднява, как ще го задържа кюфтачето?
Наскоро правих - 1,5 кг патладжан (дребни, от светлолилавите на раета) и 1 кг кайма. Каймата се задържа между филиите патладжан без проблем, а всичкото е набодено на шишче.
Пекох във фурната 1,5 часа, отстрани изсипах буркан домати. Каймата и патладжана си пускат, та накрая сосът беше малко в повече.
Който не ще патладжан, яде само каймата (синът ми).

# 706
  • Русе
  • Мнения: 5 204
Скрит текст:
marchеva14, оттук  www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2271.msg63216.html#msg63216  и при пеп-4о  
http://pep-4o.blogspot.com/2012/07/blog-post_13.html
 Комбинирах ги - повече подправки като при пеп-4о. Освен това аз правя и тиквички по същия начин.
А така! Скара-нямам, имам,  но не я ползвам, ти също ли на шиш ги приготви, това нещо малко като че ли ме затруднява, как ще го задържа кюфтачето?  Когато го приготвиш хвърли ми една снимка на ЛС,  за да не натоварвам темата с повечето си въпрос, щото съм подробна  Simple Smile Благодаря!!
Допълва се!!!!! Видях я снимката, пуснала си я вече. Wink

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/03/blog-post_29.html

# 707
  • Мнения: 1 316
Задава се семеен празник, харесах питата Памук погача.

 Мога ли да заменя в нея прясното мляко с кисело?

Някой пробвал ли е?  Дали ще се получи сполучлива , така както я описват?

# 708
  • Мнения: 22 867
Задава се семеен празник, харесах питата Памук погача.

 Мога ли да заменя в нея прясното мляко с кисело?

Някой пробвал ли е?  Дали ще се получи сполучлива , така както я описват?


doroty3, редовно го правя във всякакви печива, просто няма любители на прясното у нас, а почти винаги има кисело мляко в хладилника. Само че правя айрян и него ползвам вместо прясното мляко. Според мен разлики няма.

# 709
  • Мнения: 1 316
Лабрекс, много благодаря! Flowers Sunflower:

И при нас положението с прясното  мляко е същото,  само за кафето, а през лятото изобщо не се консумира.

# 710
  • Мнения: 2 266
Как бих могла да поправя сладко от череши?Преварих го и сега е твърдо.

# 711
  • Мнения: 22 867
Как бих могла да поправя сладко от череши?Преварих го и сега е твърдо.

siyina, аз наливам малко вода и кипвам сладкото на огъня няколко минутки.

# 712
  • Мнения: 1 210
Момичета помагайте...  Praynig Ще имам гости, а нямам време да стоя край фурната цял ден  Crazy Дайте идея за ястие  с пилешко или свинско месо, което да може да се приготви по-рано и да се изпече няколко часа по-късно, така че пак да е вкусно и представително....  Thinking

# 713
  • София-Младост
  • Мнения: 23 345
Свински пържоли овкусени със сол, соев сос, червен пипер и олио. Можеш да печеш, когато решиш.
Само когато са готови не ги оставяй във фурната, а ги сложи в йена, иначе изсъхват.

# 714
  • Мнения: 1 035
Как се замразява царевица на кочан?

# 715
  • София
  • Мнения: 2 298
Как се замразява царевица на кочан?
Като се сложи във фризера, в плик.

# 716
  • София
  • Мнения: 19 249
Момичета помагайте...  Praynig Ще имам гости, а нямам време да стоя край фурната цял ден  Crazy Дайте идея за ястие  с пилешко или свинско месо, което да може да се приготви по-рано и да се изпече няколко часа по-късно, така че пак да е вкусно и представително....  Thinking
Месо с гъби, сметана, пушено/топено сирене в йенски съд.
Докато се готви, си правиш нещо друго. Едва ли някой стои край фурната цял ден, освен по Коледа

# 717
  • Русе
  • Мнения: 5 204
Скрит текст:
Момичета помагайте...  Praynig Ще имам гости, а нямам време да стоя край фурната цял ден  Crazy Дайте идея за ястие  с пилешко или свинско месо, което да може да се приготви по-рано и да се изпече няколко часа по-късно, така че пак да е вкусно и представително....  Thinking

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/11/blog-post_12.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2014/04/blog-post_24.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_3.html#comment-form


Свинското месо можеш да направиш предварително и само да притоплиш преди поднасяне. Пилешката пържола става за 40-45 мин., като поне два часа предварително трябва да се маринова. Успех!

# 718
  • Мнения: 14 078
Имам над половин килограм сухо мляко. Може ли да ми предложите изпробвана рецепта за домашен течен шоколад.

# 719
  • Мнения: 2 817
Имам над половин килограм сухо мляко. Може ли да ми предложите изпробвана рецепта за домашен течен шоколад.

Аз правя по тази рецепта:

https://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%BB%D0%B0%D0%B4

Общи условия

Активация на акаунт