Нормално ли е да си девствена на 24?

• 25 276
  • 431
  •   1
Отговори
# 135
Кристина, ти поне имаш кой да те дефлорира, направи го! Ще се почувстваш жена, ще станеш по-самоуверена, ще отпадне страхът, защото страшното ще е минало и ще придобиеш самочувствието, което би трябвало да имаш. Удари една водка и действай! По-лошо не може да стане Sunglasses

# 136
Добре, аз имам един въпрос. След като сте считате за 'фригидни', защо изобщо искате да се занимавате с връзки и мъже. Очевидно нямате нужда и желание от секс, имате проблеми с общуването, отпускането и т.н. Защото просто не си живеете живота без мъж - фокусирайки се върху другите му аспекти: образование, работа, хобита. Нуждата от контакт с друго живо същество може да си задоволите с домашен любимец - куче и/или котка.

Сега една лична история. През 2011г се запознах с една китайка ( в чужбина ) Един приятел я беше харесал и се опитах да ги сватосам. Сприятелих се с нея, тя се отпусна и почна да ми разказва доста неща за себе си. С две думи, асексуална е. За мен това стана много интересно, тъй като тогава за пръв път се запознах с асексуален човек. Тя реално си живееше доста щастлив живот, без нужда от мъж и връзка. Към момента на запознанството ни правеше втора магистратура. Не се беше целувала нито с мъж, нито с жена. Идеята за такава формна интимност не я отвращавапе или нещо такова. Просто тя не го намираше за нужно/любопитно. Нейния проблем беше, че имаше ултиматум от семейството - да си избере мъж иначе, те ще ѝ изберат. Традиционно китайците са много семейно ориентирани, а уредените бракове са още срещана практика в Китай. Т.е. тя беше готова да приеме уредения си съпруг, щом баща ѝ това иска. След малко срещи успях да я убедя да опита да пробва с някой, защото нищо не губеше - имаше още две години да си избере сама някой, преди уредения жених. В крайна сметка опита да излиза с някакви, но темпото беше толкова бавно, че нищо не се случи. Накрая, както се сещате се прибра в Китай и я омъжа насила. Според мен, това момиче си живееше доста щастливо без връзка и мъж. Като се прибра в Китай загубихме връзка.

# 137
  • София
Абе китайката може да е била ок, ама тези са "хем боли, хем сърби".

# 138
  • София
Ами, форумни пързалки са и двете. Че и нескопосани.

# 139
Тамън да цопна да се изкажа, то вие сте сгънали цирка.

# 140
Тамън да цопна да се изкажа, то вие сте сгънали цирка.
Абе, не сме още, ама главните артисти се покриха нещо. Кафе ли пият или пасианси редят?

# 141
cream with scream

Абсолютно нормално е да си девствена колкото си поискаш. Не се огъвай под натиска на своето обкръжение или някакви криворазбрани обществени норми и очаквания. Направѝ го, когато усетиш, че самата ти искаш. Личното ми мнение е, че условието да е "с правилния човек" е доста мъгляво, а и в доста случаи - подвеждащо (самата теб).

Силно спекулативно е дали късната раздяла с девствеността би довела до някакви проблеми. Има вероятност да доведе до по-бурен сексуален живот впоследствие, но не мисля, че има зависимост между двете. При всички положения: направѝ го, когато усетиш, че ти самата си готова за това, без да се съобразяваш с никого другиго, освен с бъдещия партньор. Това е вашата анатомия и какво ще правите с нея е изключително и само ваше решение.

Това работи и в другата посока: ако искаш си събирай краката, само за да можеш да се придвижваш от точка А до точка Б. Справка: последното изречение от горния абзац.

Поздрави!

# 142
Ако казусът беше за девствен мъж на 24, който си търси отговорна, стабилна и готова да издържа семейство, нямаше един позитивен коментар да има. Ама пусти сексизъм, женската девственост е Светия Граал, а хипотетичният герой е муньо и смотльо и то пресметлив. Ама нашата героиня даже хвалби получи.

Да не можеш да си легнеш с някого, защото е красив, висок, секси, с хубава усмивка или каквото там харесва жената и я възбужда, а да търсиш "отговорен" и "финансово стабилен" за едната дефлорация, е трагикомично. Ама какво говоря, тя възбудата е мираж.

Авторке, пусни си порнхъба и си поиграй с ръчичките, не може на 24 да не познаваш тялото си и какво може то. И вземи едно огледалце и се огледай там долу, че подозирам, че и това не си правила.

Как някой мъж ще те поиска,като ти самата не искаш да се докосваш?

# 143
Отговарям на първия пост на авторката- не е често срещано девствена на 24 години, но не е ненормално. Причините може да са най- различни. Имам такава история около мен. Момичето не беше срещнало човек, с който иска да го направи, предпочиташе първо да се опознаят и тогава да се премине към секс, беше се фокусирало в други дейности и не изпитваше нужда от секс. Докато на 20+ не срещна бъдещия си съпруг. Изпитваше леко неудобство да му признае, че е девствена, но специално този мъж оцени факта положително. Липсата на сексуален опит на жената не им се отрази зле.

Последна редакция: пн, 20 май 2019, 15:36 от fittonia

# 144
Ами не е нормално да си девствена на 24 год., обаче девствеността ти е най-малкия проблем, честно.
Мисленето и разбиранията ти не са за настоящия век.
А според, това което представяш във форума, повярвай ми, никой няма да тръгне да те сваля в бг мама 🤦‍♂️.

# 145
Авторката явно се обиди и се скри, но дано поне е прочела коментарите и си е взела поука. Хубаво е човек да се развива и променя към по-добро.

P.S. сега се сетих за приказката “който подбира - маструбира”, само дето нашата съфорумка само подбира Smiley

Дано не се обиди Hug

# 146

P.S. сега се сетих за приказката “който подбира - маструбира”, само дето нашата съфорумка само подбира Smiley

Според мен се пипа, но не си признава. Да не я мислим за чак толкова outdated 😄

# 147
То тука го изкарахте, че да си девствен е като някаква проказа... Ба$и... Joy

# 148
  • София
Не мога да се начудя как така я изкарахте фригидна. Социалната неадекватност изкарва всичко друго на преден план пред инстинктите.
От коментарите оставам с впечатлението, че някои са като разгонени кучки и затова така строго сочат с пръстче. Това не е равно на сексуалност... Не ми се е случвало да видя непознат мъж и да си кажа "искам го в леглото си". Щото то не е за всеки и това е напълно нормално. Връщаме се в първобитния строй с такива изказвания. Жените имаме условна сексуалност в повечето пъти, т.е. будеща се при наличие на конкретен обект, а не онази с изплезения език и въртящите очи, които само търсят кой да бодне притежателката им.

# 149
От природата няма как да се избяга....

Общи условия

Активация на акаунт