Ето по въпроса:
https://www.puls.bg/zhensko-zdrave-c-68/ginekologichen-pregled-v … benostite-n-21846
http://www.xn--c1aafllglkb.bg/%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0% … 0%B3%D0%B8%D1%8F/
На деца правят хората, че на жени ли няма да правят?
...
Иначе лично за мен темата тук е изместена до там, че губи смисъла си. Жената може и да си ходи на прегледи без да се отчита в такива теми. Това не е поантата тук.
...
Пързалка или не, конкретната тема реално често е истина за доста жени. Лично аз познавам няколко, на над 24 години даже. И нито са "дебели" /Боже мой, що дебели дами си имат съвсем нормален личен живот!/, нито глупави, нито взискателни, нито лигави и т.н. Причините са често пъти лични, специфични, доста конкретни и хората рядко ги споделят публично.
Та да си "девствена на 24 години" е точно толкова нормално, колкото да не си. Нито едното, нито другото са болест или дори физиологично или психическо отклонение, за да се води патология /абнормност/. Ако аз не обичам да ям телешко и свинско месо, а 100 души около мен обичат, какво? Аз ненормална ли съм? Не, естествено, не и поради тази ми особеност.
Една жена по различни причини може да си е девствена и цял живот, до дълбока старост.
На тази дама тук й тежи по-скоро, че е сама, което е проблем, щом го усеща като пречка.
Понеже за някои хора дори това не е проблем. Има си интроверти, които се чувстват съвсем добре в тесния си кръг от познати. И пак не е патология само по тази причина.
Бих препоръчала консултация с психолог - може да има проблеми с общуването, за които сама не би могла да подозира, или такива, за които подозира, но не може да ги определи ясно и сама да си очертае път за помощ при решаването им. Тоз добър човек ще установи и обясни по нужния начин, че състоянието й, що се касае до физиологичната специфика, зачекана в заглавието, не е нищо странно и ненормално, нищо притеснително.
Тук никой не познава дамата, че да сипе определения каква била и какъв й е конкретният проблем, барабар с произхода му. Че тя нищо не споделя за етимологията. Лично аз не се наемам да гадая така на сляпо. Нито има сертифицирани врачки, че да прогнозират развитието му при липса на данни. Това се открива и прояснява от специалист.
Не бих залагала при сериозен проблем на "лечение" из такъв форум, точно. Пълно е с лаици, държащи въпреки незапознатостта си с даден проблем и конкретен случай, да наложат решение, понеже са си изфантазирали причината, настоящата проблематика и развоя й, както и собствената си компетентност. Затова бих заложила на среща с истински специалист, ако проблемът ми ми тежи и не мога сама да си го реша.
Също така, както е писано вероятно тук и зависи от авторката на темата - да си намери хобита по интереси, които да включват и общуване с други хора. Например туризъм. Организират се из нета туристически групи и това далеч не е толкова скъпо, колкото други удоволствия. И е полезно, и води до познанства с хора извън ежедневната среда.
Организират се различни мероприятия за подпомагане на различни хора в нужда - хем човек се чувства полезен, когато участва, хем среща и други такива хора, една идея вероятно по-полезни, по-приятни и по-качествени от кръчмарския постоянен интериор.
Различни обучителни курсове /езикови, квалификационни и преквалификационни и т.н./ са и полезни от гл. т. на разширяване на познанията, на способностите, на личната квалификация, повишаване на себестойността на човека дори в собствените му очи, и също предполагат общуване.
Примерно предложение давам само. Ако тя иска да си реши въпроса, ще си намери по-подходящо, ако това не е.
Нямаше и да пиша, ако не бях видяла това с менопаузата. Затова сега има много повече случаи на ранна (и на 30на години) менопауза - щото сега по-късно се почва полов живот.
Начин на живот, диети, автоимунни заболявания, стрес, тютюнопушене, замърсяване и инфекциозни болести сочат лекарите като причина.