Нормално ли е да си девствена на 24?

• 25 288
  • 431
  •   1
Отговори
# 165
  • София
чувала съм, че девствените могат да бъдат преглеждани анално с ехограф, но това би било доста скандално за тях, предполагам:)

# 166
  • Наблизо
чувала съм, че девствените могат да бъдат преглеждани анално с ехограф, но това би било доста скандално за тях, предполагам:)
Тогава с упойка?
Иначе аз не си представям как ще те преглеждат девствена.Ципата ще се разкъса.Колкото и да е тънък ехографа,тези на които съм ходила аз си имат глава и тя трябва да мина.А и ципите са различни - на някои жени са със съвсем малка дупка,други с няколко дупчици - гарантирано при всяко влизане ще се скъсат.

# 167
  • Пловдив
Дори да предположим, че ще се скъсат (което не го вярвам много за повечето жени), какво казваме - ходи си скъсай ципата с някой мъж, че иначе гинекологът ще трябва да ти я пази?

# 168
  • Наблизо
Не знам.Има много проблеми,които не могат да се хванат само с коремен ехограф,а и цитонамазката е много важна,но какво да се прави?Да те дефлорират на гинекологичен стол звучи отвратително,но не е и предпоставка да спиш с първия срещнат.Сексът не е само механика,особено за жените.

# 169
Физическата девственост няма много общо с психологичната. Ако женската девственост се харесва на някой мъже, то е именно заради психолочната ѝ компонента.

# 170
  • София
Физическата девственост няма много общо с психологичната. Ако женската девственост се харесва на някой мъже, то е именно заради психолочната ѝ компонента.
Наивна и лесно манипулируема?

# 171
Дамммм, най-ценната стока на пазара за булки. 😂

# 172
  • София
Има и много кофти случаи, но фактите са, че заболяванията са доста по- малко при деватвени жени, отколкото при водещи полов живот.
Вие я изкарахте с две миоми и тежка дисплазия от воле. Малко вероятно.

# 173
  • София
не знам кога точно разговорът се обърна към здравния аспект на девствеността.
кистите и инфекциите не са "привилегия" само на сексуално активните жени.

# 174
  • София
Аз го обърнах на "здравния аспект". Смятам го за 10ки пъти по-важен.

# 175
  • Пловдив
И за прегледа е без всякакво значение дали си девствена, пък смятам аз. (Няма ли никакви гинеколози в тоя форум, да кажат?) А ако случайно би било от значение, то е безсмислено да съветваме да си скъсаш сама ципата по надлежния ред, че да не вземе да ти я скъса гинекологът неволно.

# 176
Нали здравето е най-важното. А качественият секс е здравословен. Липсата му води до здравословни проблеми.
Толкоз! 😜

# 177
  • София
Е при съмнения за проблеми се цепи ципата от гинеколог, доколкото знам. А повечето кисти се виждат и с коремен ехограф (като най- честото усложнение при млади момичета). 
Но на мен ми звучи много травмиращо от психологическа гледна точка- хем никой не е спал с нея, хем има болест и се налага да я дефлорира гинекологът в свят на секс под път и над път.

Самото обвързване на проблема, който е поведенчески, а не технически, със здравето звучи неприятно. Прави секс, щото ранна менопауза, прави секс, щото трябва да ти правят изследвания.

# 178
  • Наблизо
По-скоро е важно от тази гледна точка,че има едно такова вярване че защото си девствена,значи няма нужда да ходиш на гинеколог.Девствените няма как да се разболеят,само правещите секс.До някаква степен до около 20 години е вярно - статистически са много по-рядко срещани болестите,но нагоре вече не една мои приятелки и познати бяха оперирани от спукана киста,други пък имат поликистозни яйчници от 23 годишни,да не говорим че микоза можеш да получиш и от спортуване,заради триенето и потта.Проверяват и гърдите за бучки.Намирам,че като цяло сме много по-болни от нашите майки и баби и много по-бързо се сдобиваме с тези болести,които допреди 15тина години бяха запазена марка на над 40годишните.
Иначе съм съгласна,че е травмиращо ако се стигне до там,но това не означава че на гинеколог се ходи чак след като те дефлорират.

# 179
А какво сте се хванали за този химен? Сякаш ще го показва някъде или сме в стари времена, където ще и трябва блага ракия. И да и го скъсат при гинеколога, тя пак си е девственица, защото не е била с мъж. Евентуално ако и махнат химена просто ще се спести болка и евентуално кръв при първия път.

Общи условия

Активация на акаунт