Нормално ли е да си девствена на 24?

• 25 270
  • 431
  •   1
Отговори
# 315
  • Наблизо
Цитат
...за мен е чудно че няма приятели.Това издава много по-голям проблем от "нямам мъж".

И това не е нито чудно, нито ненормално.
Когато по-стеснителен човек се премести сам в нов град и на ново работно място, в което контактите му са видово ограничени, е възможно да няма приятели. Доста хора са така. Не е задължително да са необщителни или да имат много голям проблем. Понякога просто средата не им е подходяща. Зависи.
Познавам и хора, които са си родени в големи градове и също нямат приятели. И те не са малко.
Всеки си има своите си причини. Най-голямата грешка е, в такъв случай, някой отстрани, незапознат с тях, да се подиграва или да назидава. Това издава дефицити у този човек най-вече.

Скрит текст:
Има хора, които и проектират прекалено фриволно изводите си за същността на човека и проблемите му върху неясно им фактология.
Лично аз ги прескачам отдавна.
Тя е завършила в София и после е почнала работа явно пак там.Не е от вчера в София,особено че такава й тема се появява вече втора или трета година подред.
Хубаво колежките да са възрастни,но е странно че 5 години учене една приятелка няма.А там са една възраст горе долу хората.

# 316
Разбрах, че не е от вчера. Затова и писах преди, че и кореняци граждани има, които си нямат приятели в града, в който живеят.
Като не знам подробности, не мога да спекулирам за причините. Много различни такива съм виждала.
Ох, в някои училища средата си е направо отровна. Викай "Бай, бабо,..." да не попадаш. Знам ли я - може в нейното училище също да е така.

# 317
  • Наблизо
Така,е ама от поток учили едно и също в университета по едно и също време да няма никой - за мен това е проблема,а не че няма мъж.
Трябва да работи посока да се отвори към хората,другото само ще дойде.И не,не да стане изведнъж много отворена,а да намери нещо което я интересува наистина(което е сред хора разбира се) и така ще се отпуат нещата и с мъжете.
Имам познати,които биха били оприличени за странници - занимават се с исторически костюми и разиграват и битки,но са сред себеподобни и си имат и приятели и гаджета и всичко.

# 318
Нали затова почнахме темата с такива предложения  - за занимания, включващи общуване с хора, не непременно платени.
Човек като си осъзнае проблема е добре - почне може да предприеме действия за решаването му.

# 319
  • София
Бих посъветвала да ги търси по клубовете. И да не бъде абсолютна трезвеничка, да пийне нещо

# 320
  • Наблизо
Според мен да похарчи собствени пари за излизане и преживявания също ще помогне,най-малкото за самочувствието.Да се научи да харчи за себе си,а не да очаква че е "мъжка работа",защото това отблъсква свестните мъже,които не са тип "Мечо" и защото отблъсква и потенциални приятели да се стиска при виждания.

# 321
Не търся материална изгода, а под точен и стаабилен имам предвид характер.
Имате ли съвети-как да се запозная с човека и как да променя отблъскващите черти на поведение?

# 322
Дадохме ти много съвети. Ти изпълни ли някой от тях?

# 323
  • София
Отиди на фитнес и спа. Мъже колкото искаш там.

# 324
Направи ли си списък на “отблъскващите черти на поведение”?

# 325
Трудно ми е да преценя кои са, мисля че като страничен наблюдател ще е по-лесно ...

# 326
  • София
Трудно ми е да преценя кои са, мисля че като страничен наблюдател ще е по-лесно ...
Нагласата "Всички мъже са свине и искат само едно"
Подходът "Дай веднага да създаваме сериозна връзка"
Отношението "Аз не пия" - 1-2 питиета правят чудеса

За фитнеса не съм много сигурна, чувала съм, че там се навъртат и доста мъжки кифли. Но само слухове, нямам преки впечатления

# 327
Айде, наново. Оф.
Отиди на басейн,  бройкай мъжете изпод очилата, поработи над самочувствието си.

# 328
  • Наблизо
Аз и друг път съм го казвала - иди доброволец в Долни Богров - неделите е,много хора,безплатно е(нали ти е важно да не дадеш една стотинка),правиш добро.

# 329
  • София
дефинирай "стабилен характер" и за колко време горе-долу го уточняваш.
като толкова те е страх от мъжете, почни с жена...Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт