Светът на Дж. Р. Р. Мартин и Песен за огън и лед - 30

• 12 484
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
Мелисандра знае, че Станис не е АА,  защото мечът му не е истинският Светлоносец, но играе политически игрички. Тя се стреми да създаде един АА, който да манипулира.* Ако това е Станис - толкова по-добре, но в последната книга е на пък да се преорентира към  Джон Сняг-

*И Станис знае, че не е АА.

Виденията на Мел дотук бяха истински. Тълкуванията й - не. Защото Тълкуванията й са  преднамерени и изкривяват реалната картина.

Видение: Сиво момиче на кон - правилно. Тълкувание: Аря старк - неправилно (Алис Карстарк)
Видение: Битка при кула с пристанище - правилно (Мирийн) тълкувание - Сив Страж (неправилно)
Видение иска да й се покаже АА, вижда сняг.(двоен смисъл - Станис не е АА и Джон Сняг е АА)  - правилно. тълкувание - няма.

# 466
  • Варна
Виденията на Мел дотук бяха истински. Тълкуванията й - не. Защото Тълкуванията й са  преднамерени и изкривяват реалната картина.
Това казвам и аз, случва се Мелисандра да греши, затова не бива да и се доверяваме сляпо на твърденията. Peace

# 467
така, е но в много случаи позна. Например - за 6-те черепа с 6 ками,, които ще нападнат Джон, а са негови приятели. Най-общо казано Мелисандра е права, когато просто препредава видението без да се опитва да го тълкува, а греши най-често в тълкуванията си.
Всъщност мисля, че точно това бе казал Бенаро - че е най-добрата във виденията. Обаче явно не е най-добрата в тълкуванията, Мокоро е къде по-добър в разчитането им.

За Хардхоум си мисля, че ще познае, защото последните известия на Котър Пакй сочеха, че положението е безнадеждно, че има търговци на роби, че диваците се крият от хората на Джон.
Т.е.. не се осланям само на Мел.
Част от хората в Хардхоум вече бяха заведени в Браавос, Аря узна за жените и децата, че са продени в робство. сложно ми се вижда тепърва да ги връщат.

Както към показал в горните цитати, това което е казал Кръпчо е много близко, до това което казват железнородените и за това има логика да се отнася или за Виктарион или за Юрон.

„Това е грешно — помисли тя. — Няма тръби във водните палати на Удавения бог. Под вълните тритоните поздравяват своя владетел, като надуват морски раковини.“ - Капризната невеста - това се използва от железните

Ще влезем в морето и пак ще излезем. Ще яздим морски коне под вълните и русалки ще надуват раковини да възвестят идването ни[/b], ох, ох, ох. " - Кръпчо - според мен става дума или за Вик или за Юрон

# 468
  • Дивата природа

*. pdf / epub / fb2 / mobi

# 469
  • Чужбина
Глорипийс, Hug Hug Hug Hug

Не можеш да си представиш, каква трудна логистика ми спестяваш да осигуря книгата на български.

Милиони благодарности  bouquet bouquet bouquet bouquet bouquet bouquet

# 470
В Огън и кръв попаднах на нещо много интересно за събитията около 55-59. Елиса Фарман е направила първото околосветско пътешествите, от ИЗток на запад и стигнал чак до Асшаи. Когато години след нейното плаване Морската змия, Корлис Веларион стигнал до Асшаи открил кораба й, там.

предполагам знаете колко се вълвунам от географията на Планетос, историята на другите светове и антропологията на другите цивилизации извън Вестерос (Спорните земи, Сотьорос, Валирия, Юай Тай, Асшай)

Още нещо - предвид смъртта на Ерея съм склонен да допусна, че Балерион я е отвел до Мантарис и там се е случило нещо ужасно. Как мислите?

# 471
Глори- благодарности. Ето обещания пост за Вал. Излезна по- кратък, отколкото мислех, но толкова успях да синтезирам. Оказа, че Вал съвсем не е олкова обикновена.
Да кажа, че преразказвам информацията, която съм успяла да прочета и запомня най- вече. Чела съм в уикито, където предполагам всички първо там отварят и някой от форумите. Там  попаднах на много интересн пост. Ако някой иска, мога директно да дам линк към него, че не можах да прочета всичко.
Със сигурност знаем, че Вал почита старите богове. Но интересното е, че има доста сериозни твърдения, че Вал е вид вещица, магьосница, нещо в този род. В подкрепа на тези твърдения са уж случайни реплики, които на първо четене не са нищо особено. Като например, че пее песен на едно от бебетата и след това добавя, че нищо не можела да направи, ако бебето я чуело случайно. Някои от вещиците в Есос и Вестерос пеели заклинанията си. Другото интересно е в подкрепа на теорията, че Вал е магьосница, че изпращайки я отвъд Вала да търсим Тормунд, Вал е абсолютно уверена и спокойна, въпреки че тръгва сама с полусляп кон. Дори казва на Джон точния момент,в който ще се върне и, че знае къде да намери диваците. Тук се спекулира, че има някаква връзка с Другите, лично аз смятам, че има връзка с Горските чеда. Облича се в бяло и има нож от кост. Та... Вал се връща невредима, точно, когато е предрекла, че ще го стори. Малко крийпи като се има предвид какво има отвъд Вала.
Доста са се заиграли и с името на Вал. Völva означава женски шаман. Понятието на английски е Vala.

П.С. за миг си представих как нищим тука едни теории и накрая сагата свършва също, толкова нелепо като сериала и всичките теории и въпроси остават да висят. Еййй чак страшна ми се стори тази мисъл Simple Smile)

# 472
Финалът- Бран крал, може да е същият. То явно е че няма да е Вал например Simple Smile
Но тези истории все пак ще имат известно значение и развитие. И точно те правят историята интересна

# 473
  • Вестерос
Актьорът , играещ Бран, каза в интервю , че за това,, че ще е крал и за Ходор било от Мартин.

# 474
Да, така му казали Д&Д. Но, те и друг път са лъгали актьорите за това кое е от Мартин и кое - не, така че не знам на какво да вярвам. 😂

# 475
Есме,
Вал, вероятно идва от влъхва, т.е.  което буквално е "мъдър," но в по-широк -смисъл е  наречница,предсказателка,  и в същото време - нещо като "кръстница" на родено дете.

Обръщам се към тези които са чели "Огън и кръв",

Как ще коментирате люспите на Ерея при смъртта й? къде може да я е завел Балерион? в Мантарис? В Карт, където 14-мага са правили опити с уайвърни? ? в Сотьорос, където има хора-змии?

Смятате ли, че дракона, видян в Андалос над Пентос е бил Балерион или може би е бил някой друг дракон? Възможно ли е от продаденото от Елиса  Фарман яйце да се е излюпил дракон, който не бълва огън?

# 476
  • Чужбина
Ох, дайте още 2-3 дни да ви настигна с Огъня, че да обсъждаме.

ША бързам бързам  animal037 animal037 animal037 smile3529

# 477
Джони, не идва от влъхва, защото това е далеч от Далла. А Вала се припокрива и с Вал и с Далла.

Ако Вал действително ина някакви способности, дали това ще окаже влияние в съживяването на Джон?

# 478
  • Чужбина
Таз Вал с тия бели дрехи ... и Вун Вун, който така яростно я защитава. Има нещо там, което е важно.

# 479
Вал вероятно има някакви способности, защото Дух беше привлечен от нея, а като се скараха с Джон и той избяга.Но дали ще помогне....
струва ми се, че ситуация, в която боят стана заради нея  (така да се каже),  и сър Патрик би убит заради похотта си не е много умно да си показва главата много-много навън.
И аз допускам, че контактува с Горските чада. Прекалено много неща за това как е било едно време има.

Общи условия

Активация на акаунт