Светът на Дж. Р. Р. Мартин и Песен за огън и лед - 30

• 12 481
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
Има нещо. Докато четох не ѝ обърнах особено внимание, но скоро пак ще стигна до нея.
Може и с Чедата и с Другите да контактува. Те са свързани най- вероятно.
Друго ми е много интересно. Манс ги е срешнал на връщане от ЗХ. Преди или след Вала не става ясно. Струва ми се, че двете сестри са прекалено начетени, за да са обикновени дивачки. Не могат да се сравняват с Игрит. Според мен Манс ги е срещнал преди Вала.

# 481
  • Чужбина
Според мен Манс ги е срещнал преди Вала.
Това щях да ви питам - къде мислите, че ги е срещнал.

Но дали са сестри наистина?

А нали уж Манс бе напуснал Нощния Страж заради слабостта си към дивачките - това явно е червена херинга.

Дала му е много скорошна жена - след посещението на Робърт Б. в ЗХ.

# 482
много по-начетени са от Игриг, и имат много по-вече  обноски от жените които Манс докара за да освобождават Лъже-Аря (Холи, Френя и компания). Игриг твърдеше, че сред Свободният народ няма благородници, но Вал и дала не изглеждат като диви селянки, хванати от гората и затова си мисля, че имат нещо общо с Горските чада. Може да са вещици.
Специално за Дала знаем, че има умения да лекува, излекувала е Манс.
Вал пък е наясно с това как функционира сивата люспа. Определено и двете са опитни знахарки, но мисля, че има нещо повече.

# 483
  • Чужбина
Вал даже някъде се обърна към Джонката с mylord.

Жалко, че не можем да чуем, как точно го е казала - ако бе м'лорд, щеше да ни е по-лесно да я разберем.

# 484
Вал, успя даже да "изиграе" принцеса пред Селайз
Определено не е равна по ранг, образование, обноски на Игрит нито на Холи или Френя.
Не мога да повярвам, че Вал е просто балдъзата на Ездача Манс, който просто е награбил първата дивачка, която му е попаднала (Дала).
Най-малкото Дал и и Вал имат обноски.

Впрочем Игриг не бе съвсем права, че диваците са съвсем равни. Да, за хората на Манс (Свободния народ) това важи, но - Денн например имат господар, който е почти бог.-  не бих се изненадал ако се окаже че Дала и Вал са от Денн. Отделно има примитивни племена в Далечния Север, за които не знаем нищо.

# 485
  • Чужбина
Имаше ли някъде подробности за Дала. Изобщо не съм й обърнала внимание на нея. Тя, за мен, бе бременна. А напоследък даже много бременна. И това бе всичко.

Не, Денн имат магняр, което означава Лорд (май бе на стария език). Тия Денн в сериала не ги ли бяха представили като канибали?

# 486
Имаше - че е излекувала Манс, с някакъв тип магия. Ако не греша - от Асшаи. И е използвала червен плащ.

Навремето споряхме много дали Манс не е Регар и дала не е променила лика му, както Мел сега го променя.
(никога не съм бил застъпник на тази теория, но тя си имаше поддръжници)

Според Джон, Стир е "повече бог, отколкото лорд за своя народ". Толкова голяма е властта му.
Отделно е казано, че има примитивни племена в Далечния север които вярват в някакви тотеми (казвам го най-общо)
Въпроса е, че Дала и Вал, може да са дивачки, но да не са от Свободния народ, а от съседно племе, примерно от Денн и да имат известна изтънченост

Последна редакция: пн, 03 юни 2019, 10:35 от Лорд Сняг

# 487
  • Вестерос
Според мен Балерион я е завел във Валирия. Барт даже тъй мислеше май.

# 488
Имаше - че е излекувала Манс, с някакъв тип магия. Ако не греша - от Асшаи. И е използвала червен плащ.

Това е съвсем друга жена, веч е няколко души май се объркаха. Червения плащ, лекуването и т.н. се случват още преди Манс да дезертира, заради тоя плащ напуска Стража реално. Дала я среща години по-късно, на връщане от ЗХ.

# 489
  • Варна
Как ще коментирате люспите на Ерея при смъртта й? къде може да я е завел Балерион? в Мантарис? В Карт, където 14-мага са правили опити с уайвърни? ? в Сотьорос, където има хора-змии?

Смятате ли, че дракона, видян в Андалос над Пентос е бил Балерион или може би е бил някой друг дракон? Възможно ли е от продаденото от Елиса  Фарман яйце да се е излюпил дракон, който не бълва огън?

Джон, отговарям скрито, че тези, които още четат да не ни наритат Simple Smile
Скрит текст:
Валирия. Барт сам го казва. Няма причина да я отведе другаде. А и знаем, че който е отишъл там не е прокопсал - цяла флота Ланистъри са го отнесли, Юрон е полудял там (поне така твърди). Това което се случва с Ерея прилича на отравяне от досега с Валирия - или от облъчване (някакъв вид) или е яла/пила нещо там. Направо като за болна от лъчева болест беше описанието и тия гадини... бляк!

Продадените яйца ги получи Денерис Simple Smile Мястото съвпада, броя също, май и описанието им - това пак трябва да го погледна. Иначе няма откъде да ги вземе Илирио - никой не е толкова луд да ходи до Валирия. А сам видя Джеерис как реагира на изчезването им - много ревностно са си пазели яйцата - пресичат конкуренцията в зародиш Simple Smile

# 490
  • Вестерос
100% яйцата са на Сънеплам ли беше или Среброкрил?

А за Ереа мисля, че ще е от вода.

# 491
да, маскара ,  сигурно си права, ....
Скрит текст:
...че е ходила до Валирия. най-вероятно е ходила до Мантарис всички там са като облъчени с радиация някакви уроди.. Може да е от изпаренията на Димящото море, а ако Ерея е пила от водата - съвсем зле. Любопитно ми е, обаче, че в Сотьорос има "хора- змии"  според Светът дали няма връзка и дали и те не са били облъчени от Димящото море, а после някак са се разпространили? Или пък и там има радиация?

Бройката на яйцата съвпада ли? останах с впечатление, че Елиса е откраднала само едно яйце, а Илирио имаше три?
[ /spoiler]

предполагам споменавал съм, че страшно много си падам мореплаватели -Нимерия, Ломас Дългата Крачка, Морската змия...сега добавих още едно име в списъка си - Елиса Фарман

Последна редакция: пн, 03 юни 2019, 11:41 от Лорд Сняг

# 492
  • Вестерос
Вчера гледах Испанската принцеса и си припомнях за Елизабет Йоркска (бялата принцеса), та сякаш има сходства с Дани.

Елизабет                                                      Денерис

дъщеря на крал (Едуард 4)                   дъщеря на крал (Ерис 2)
сестра на крал (Едуард 5)                     сестра на "крал" (Визерис, нали се чуваше, че го короновали като бил дете)
племенница на крал (Ричърд 3)          леля на крал (Джон, тук е малко разминаването, но са пак по същата ос)
жена на крал (Хенри 7)                          "жена"/любовница на крал (Джон)
майка на крал (Хенри 8 )                        кралица

Grinning

Джони, май мене не ме четеш, а?

И за двете съм писала. Да, съвпада бройката!

# 493
За Вал: май Вун Вун си беше нападнал Патрик. Имам някакъв спомен, че следите от кръв не отговарят на ситуация, в която Патрик се катери по кулата.
Не се сещам добре обаче, трябва да прочета пак.

# 494
Чета те Тиф, (абсолютно всичко чета, дори да не ви се вярва) но след  поста ти има въпросителен.

"100% яйцата са на Сънеплам ли беше или Среброкрил?"

А това дали е от вода е предположение, няма как да знаем. Ние обсъждаме хипотези и теории но нямаме сигурни факти.

относно другият ти пост - това са предположения на Барт, той просто си размишлява. Преди това сам е предположил поне 4-5 места.

П.С. мисля че беше Сънеплам.

Есме, Вун Вун беше сложен от Джон за пазач на Вал. Патрик искаше да преспи с нея и да я принуди да се омъжи за него, Вун Вун го уби, стана разпрата между кралските хора, диваците и Стража, Джон се намеси и...даде чудесен повод да го наръгат.

Последна редакция: пн, 03 юни 2019, 11:56 от Лорд Сняг

Общи условия

Активация на акаунт