Светът на Дж. Р. Р. Мартин и Песен за огън и лед - 30

• 12 461
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
  • Чужбина
Тва Испанската Принцеса нов сериал ли е?

Искам и аз да гледам. Що не сте писали у темата за сериалите.

# 496
  • Варна
Аз тук в тая тема разбрах за него, ама има да излизат още 6 серии. Иначе и субтитри има за тия като мен Simple Smile Ако е като Бялата кралица и Бялата принцеса - задължително влиза в плейлиста ми!

# 497
"Виждам жена. — Джон се озърна към Дала. Манс я хвана за ръката и я придърпа към себе си.

— Господарката ми е невинна. Срещнах я на връщане от бащиния ти замък."  - за Дала.
Срещнал я е докато се е прибирал от ЗХ към Дивото? тогава може дори и да не е дивачка, а жена от клановете.

Последна редакция: пн, 03 юни 2019, 12:51 от Лорд Сняг

# 498
Ето това имах предвид:
"Вун Вун или не чу, или не разбра. Беше в кръв от рани от меч по корема и едната ръка. Развъртя отново мъртвия рицар и го блъсна в сивия камък на кулата, още веднъж, и още, и още, докато главата му не стана на червена каша като пръсната диня. Наметалото на рицаря плющеше в студения въздух."
Ако Патрик е тръгнал да се катери по кулата и Вун Вун го е видял и дръпнал, как е успял да му нанесе рани по корема?
Нямаше ли да падне по гръб? Или са се конфронтирали преди рицаря да тръгне да се катери?

# 499
  • Варна
Вун Вун е бил с рани от меч, а не Патрек.

П.П. А и ти казваш същото. Най-вероятно е, че Вун Вун е видял Патрек да се катери и са се конфронтирали, Патрек го е нападнал с меча и Вун вун е побеснял.

# 500
  • Вестерос
? Беше за името на дракона, че не помня на Рена как се казваше Simple Smile

Да , Испанската принцеса ще е един сезон и е продължение на другите два. Този е за Катерина Аргонска. Целият сезон го бяха качили Simple Smile Предните са Бялата кралица- за Елизабет Уудвил и Бялата принцеса- за Елизабет Йоркска. По книги на Филипа Грегъри са. Следващият сериал ще е сигурно за Ан Болейн.

Бяхме коментирали в сериалната тема, пропуснала си сигурно Simple Smile

# 501
Да, аз както го виждам, почти сигурно Вун  Вун се е опитал да го спре, сър Патрик е е извадил меча и го е промушил и това е накарало великана да освирепее. На него малко му трябваше, още повече че и вино бе започнал да пие.

Великаните са по-издръжливи, а  и рана в корема не те убива на мига. Може да живееш още 4-5 минути, а в редки случаи - дори и да те спасят. Напълно достатъчни за за Вун Вун, за да размаже сър Патрик.

# 502
  • Чужбина
Ша гледам Испанската Принцеса.

Да питам, че да сбъркам нещо:

Светът и Огън и Кръв не се обсъждат в спойлери, така ли?

# 503
Светът  доста отдавна излязе - май минаха 3-4  години вече?

Огън и кръв, може би трябва да е в спойлери, знам ли?

# 504
Не виждам смисъл от спойлери
Аз не съм я чела, нямам и намерение
Най-много да науча нещо интересно от вас
Спойлерите са си по основната история

# 505
Хепи, не знам на кое викаш основна история?

може би трябва да се разберем за някакъв срок за Огън и кръв, през което време да са в спойле (седмица, две, месец), че да не изпищи някой. Ето аз съм вече почти  на края, а има хора, които са в началото.

Апропо - припомнете ми моля ви какво точно представлява кръвната магия.
Ясно че може да върнеш  мъртъв човек, сред живите, ако умре жив, но какво друго?.

създаването на сянка кръвна магия ли беше?

относно Огън и Кръв:
Скрит текст:

за мен ме много интересно потвърждението, че Планетос е кръгъл. Елиса Фарман тръгва на запад, (а не на изток),  и след около тридесет години Корлис Веларион, Морската змия, открива кораба й "Слнцегон"  близо да Асхаи на сянката....

Последна редакция: пн, 03 юни 2019, 15:35 от Лорд Сняг

# 506
  • Чужбина
Кръвна магия може да е всичко, което е свързано с кръв. Дори ритуалът с пиявиците, който прави Мел, е кръвна магия.

Създаване на сянка не е кръвна магия в истинския смисъл на думата.

# 507
сега се сещам нещо, че май имаше нещо в Севтът кръвните магове от Карт се опитвали да създават дракони от уайвърни

За Ерея -
Скрит текст:
дали е възможно да й е направена кръвна магия[, докато е била във Валирия? Тия червеи които се активираха под кожата й веднага щом Барт сложи леда, ми бяха много съмнителни.

И преди ми харесваше септон Барт, но след като видях как е разрешил въпроса с дълга с ЖБ - още повече
Скрит текст:
срещу обещанието,  че Джеерис няма да създава проблеми за открадните три драконови яйца (освен ако се излюпят дракони), е уредил дълга ЖТ да бъде покрит от Пентос
. Гениално!

Последна редакция: пн, 03 юни 2019, 15:38 от Лорд Сняг

# 508
Аз нямам против да си пишете и за света и за огъня съвсем открито. Каквото науча, бонус за мен.

Джони, Дала не е лекувала Манс от нищо. Не владее никакви магии и прочее. Казали са ти го вече, но и аз да потвърдя.

# 509
Ами добре, на мен ми е по-лесно да не пиша в спойлери, но да не писне някой...

на мен ми бе много интересно като четох за Мореплването на Елиса Фарман/Алис Хълм и как са търсили Америка.
един от най-интересните ми моменти, бе че изведнъж една вълна е минала над един от корабите, в следващия миг го е нямало и моряците като полудели крещели "Кракен, Кракен"

Ето из плаването на Елиса Фарман
Скрит текст:

Седемте ни се усмихваха вначалото. Имахме слънцето денем и луната нощем,и олкова мил ветрец, за колкото мъж или девица биха могли да се надяват. Не бяхме съвсем сами.Зървахме рибари отвреме- навреме, а веднъж–голям тъмен кораб, който можеше да е само китоловецо от Иб. И риба ,много риба...доста делфини плуваха покрай нас,все едно че никога не бяха виждали кораб преди.Всички мислехме,че сме благословени.Дванайсет дни гладко плаване от Вестерос и„Слънцегон“и двамата му спътници били далече на юг колкото Летните острови, според най добрите им изчисления,и по̀ на-запад от всеки кораб, плавал преди...или всеки кораб, върнал се да разкаже поне. ....А и дори някой от тях да бил притеснен, че не са виждали птица през последните четири дни, държал си езика зад зъбите..........
Първо изгубихме вятъра–казал сир Юстас на двора на дядо си.–Почти за две седмици нямаше дори полъхи корабите едва се влачеха. Откри се, че десетина бурета с месо на„Есенна луна“ гъмжала от личинки......Това било първата буря, казал сир Юстас. Друга последвала два дни по-късно, а после трета, всяка по-лоша от предишната.–Вълните се вдигаха по-високо от мачтите и имаше гръмове навсякъде около нас,и мълнии,каквито никога не бях виждал,огромни пращящи мълнии,които изгаряха очите. Една порази„Есенна луна“и разцепи мачтата му от вранското гнездо до палубата. Посред цялата тази лудост един от моряците ми изкрещя, че видял ръце да се вдигат от водата,последното нещо,което на един капитан му трябва да чуе........Видях как потъна„Есенна луна“ със собствените си очи.Ведин миг корабът беше там,разбит и горящ,но там.После се надигна вълна и го и аз примигах,и го нямаше вече, за секунда. Само това беше всичко, една вълна ,вълна чудовище, но всичките ми хора крещяха:„Кракен, кракен“, и каквото и да кажех, нямаше да ги разубедя.

уникално е нали? и в крайна сметка след толкова плаване на юг-югозапад са стигнали до 3 острова.

Последна редакция: пн, 03 юни 2019, 16:22 от Лорд Сняг

Общи условия

Активация на акаунт