Светът на Дж. Р. Р. Мартин и Песен за огън и лед - 30

• 12 918
  • 740
  •   1
Отговори
# 330
+ лилави очи 

Поправка
Ох да , права си. Това, че джуджето не забеляза лилавите очи  е нещото против теорията
Лемор = Ашара

Последна редакция: вт, 28 май 2019, 15:15 от diditoto

# 331
  • Чужбина
Тц ... цвят на очите - неизвестен.

# 332
  • Варна
Съгласен с EsmeWeatherwax и Хексе за плановете на Варис и Илирио. Но се чудя, какво ще им е удовлетворението при успех, ако никой не узнае, че в крайна сметка Блекфирите са успели след толкова години? Даже и самият Егон не знае (освен да знае и да се преструва, но не ми се вярва). Дали обявяването на истината не им влиза в плановете на някакъв етап?
Те самите са Блекфири, потомъка им е на трона. Какво по-голямо удовлетворение.
Всъщност може само единия да е Блекфир - Илирио, Варис или Сера, а може и тримата.
Обявяването на истината може да стане на всеки един етап, само не знам как ФЕгон ще го понесе.. той искрено вярва, че е синът на Регар.

Да, но има теории, че Ашара е всъщност майката на Алирия, която се води нейна сестра.
Ако детето е живо, защо ще се самоубива Ашара? Само от скръб по брат си? А и да си копеле в Дорн не е срамно, че да го крият.

# 333
  • Варна
А дали се е самоубила? Пак слухове - от Баристан и плименника й, който не е бил роден по онова време. И Кат, която е чула туй-онуй.
А какъв им е тоя Тъмна звезда? Някой помни ли?

# 334
  • Варна
А дали се е самоубила? Пак слухове - от Баристан и плименника й, който не е бил роден по онова време. И Кат, която е чула туй-онуй.
А какъв им е тоя Тъмна звезда? Някой помни ли?

Всички в Дорн знаят, че се е самоубила, Аря беше чула даже песен за нея и самоубийството й в Браавос. Възможно е да е инсценирала самоубийство, но остава въпроса защо?

Тъмна звезда им е братовчед.

# 335
Тъмна звезда е от някакъв страничен клон, вероятно е доста далечен роднина. Във Ветровете ще разберем повече, предполагам.

Но за всички останали (включително за самия Егон), за историята, на трона ще е синът на Регар. Не ми се струва много удовлетворяващо.

# 336
  • Варна
Но за всички останали (включително за самия Егон), за историята, на трона ще е синът на Регар. Не ми се струва много удовлетворяващо.
Хм, те Блекфирите са си Тарги и са се били за трона, не за това кой е по-по-най.
Но пък веднъж стабилизира ли се като крал, винаги може да се обяви като Блекфир.
Червен или черен, драконът си е дракон.

# 337
Теория: Денерис е дъщеря на Регар и Ашара😁
1) Баристан споменава,  че Дана прилича на Ашара
2) Дана помни къщата с червена врата и лимоново дръвче в Браавос, само че там е много студено за лимони. В Дорн обаче климата е подходящ.

Не вярвам много в теорията, но има и доказателства в нейна полза.😀

# 338
  • Варна
Тоя Регар много оборотен, бе...
Ама наситина добре изглежда, особено за принц.. Laughing

# 339
В Пловдив успешно отглеждаме лимонени дръвчета. В Браавос по- студено ли е?
А в Староград какъв е климатът?

# 340
Не знам колко по - студено е. Според картата града се пада срещу Долината, а там не гледат лимони. Спомням си, че се е обсъждало как не е възможно къщата да е била в Браавос и в чуждестранни форуми съм чела.

# 341
Есме- Да, вярно, че имаше нещо такова.
Слагам един цитат, кийто ми стана много интересен снощи :
" Надявам се никога да не видя Ледени нокти. Познавах едно момиче в Староград, което обичаше да слага лед във виното. Това е най-доброто място за лед. Във виното. - Сатена погледна на юг и се намръщи......"
Къв е тоя лед в Староград? Аз доколкото разбирам, климатът там е средиземноморски. Хладилници и фризери не ми е известно да имат, бая далечко са от Вала... Как се сдобиват с лед в Староград???

# 342
Какво е това Ледени нокти?😂😂
Не знам за леда.

# 343
  • Варна

Къв е тоя лед в Староград? Аз доколкото разбирам, климатът там е средиземноморски. Хладилници и фризери не ми е известно да имат, бая далечко са от Вала... Как се сдобиват с лед в Староград???

Сигурно майстерите знаят някой трик. Ако беше студено, нямаше да има нужда от лед във виното. Климата е по-скоро средиземноморски.

# 344
  • Чужбина
Според мен, Ашара едва ли е била бременна от Регар. Нещо ми се върти в главата, че това може да има нещо общо с Манс Райдър, но не съм сравнявала годините, през които той е обикалял и ходел в Дорн.
Пък после може да е откраднал бебето.

Не ми се смейте на теориите, моля ви. Никъде не съм чела за това, но просто не ми се струва, че е имала нещо с Регар.

За септа Лемор - не вярвам това да е Ашара. Тия пупурни очи ... Тирион не може да е сляп. Докато четях, ми се въртеше в главата, че е била дойка на фЕгон. Но пък м/у тях няма никаква близост.

А за Серра - все се чудя, как може Илирио да е запазил меките й ръце, при положение че те трябва да са покрити със сива люспа. Нали в повечето случаи болесттта започва от пръстите? Или не е така?

Общи условия

Активация на акаунт