GoT 39 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН - Кралица на пепелища /19.05-26.05/

• 29 714
  • 1 082
  •   1
Отговори
# 495
Аз пък не разбрах ОТ КОГО Дани е освободила Седемте кралства?
Във Вестерос няма роби, а управлението на Церсей бе законно, макар да не бе морално. Просто Баратеоните се изчерпаха, тя остана по линията на съпруга си и по правото на това, че държеше ЖТ.
В този смисъл бе законна и не е узурпаторка, че да освобождава хора Дани. Ако толкова й пукаше за хората, нямаше да избие милиони от тях.

П.С. не забелязах и на някой от обикновените хора да му пука кой е на ЖТ.

# 496
  • Варна
Аз пък не разбрах ОТ КОГО Дани е освободила Седемте кралства?

То никой не е разбрал, просто трябваше да й сложат някакви реплики от които да стигнем до извода, че е луда.

# 497
[video][/video]
И друго се чудя, защо Дани не наказа Тирион за освобождаването на Джайми веднага, а чак когат стигнаха КЧ.

Не е искала да се разкрие веднага като привърженица на Троцки, защото всички буржоазни сили, щяха да се обединят срещу нея Joy. Чакала е първо да седне на ЖТ, затова.
Да беше поне седнала за секунда преди да се приключи.

# 498
  • София
Аз, както казах, съм доста разочарована от финала и не се вълнувам вече така, както за другите епизоди, да ги обсъждам, тъй че се отписвам. Беше ми много приятно да чета ферманите на запалените фенове, които са чели и книгите, както и стотиците теории и забележки по детайлите. Въпреки спорадичното ми писане четях почти всичко изписано и беше много интересно, мерси. : )

# 499
  • София
Мнооого муден епизод, цял епизод крачеха нагоре-надолу и се гледаха като в индийски сериал. Чакам си книгите!

# 500
  • София
Джон - крал на свободни диваци отвъд Вала.
Аря - кралицата на океаните, откривателката на светове
Санса - кралица на севера
Бран - крал на Вестерос
-
Старките победиха, триумфираха над смъртта и несгодите!
Умряха Нед, Кейтлин, Роб и Рикон. Бяха гонени и страдаха много, но като в една приказка имаше хепиенд за тях.

Много хора са недоволни от съдбата на Джон. Но Джон отиде там където бе истински щастлив, където позна истинската любов, вижте как пусна една лека усмивка в края. Далеч от пошлостта и интрижките, сред хора които истински го обичат и му вярват. И Дух с него. Защо това да е лош край за любимеца ни след като той самия не знам колко пъти каза, че не иска да става Крал? И аз го исках за Крал ама не може всичко да е както искаме. И все пак последния кадър бе с Джон и свободните хора отвъд Вала и дадоха тревичката и дърветата и пукна Пролет. Това е надежда за ново начало и по-добро бъдеще за всички...

И какво сега излезе, Джон все пак е АА, ако Денерис е ултимативното зло? :о Това още не мога да го осмисля.
Аря уби КнН, Джон убие Денерис. Кой кого е по дяволите?  ooooh! Thinking Laughing
Аря - ПГ
Джон - АА/ОП
?

Джони и аз писах за това как Бран ще излезе великия манипулатор, обаче това нашето и особено твоето е повече фенфикшън. Нека видим как ще е в книгите първо. Но не съм съгласен, че Бран е лошия герой. А защо да не поизнача малко думите ти така. Ок, той изигра всички (което си е все пак в сферата на догадките и фенфикшъна), но защо това да е лошо? Нали е Игра на тронове. А и ако е смятал, че това ще е за доброто на Вестерос? Не ако е смятал, той просто знае.
Човек свързан с Чедата, с природата и всичко живо в нея, с миналото, настоящето и бъдещето. Не е ли това по-добрата опция от поредния диктатор или пияница и отново и отново да има войни и да се повтаряме докато свят светува?

# 501
Ама как гласувате като сте гледали епизода ей. Simple Smile

Както казах и преди, Джон трябваше да умре за да стане финала като хората. И да се свърши с тоя тираничен род, мислех, че Денерис ще счупи реномето на рода си, но не стана.

Но наистина, може червения бог да я върне, на изток има много жрици на Р'Хлор и те вярваха, че тя е обещания принц, та не се знае Wink

Как исках докато Джон и диваците минават през вала, така да дадат един бродник как ги гледа отдалече иии черен екран.

# 502
Дядото преди Бран в дървото какъв беше? Не беше ли и на хиляди години и каза на Бран, че той ще остане там завинаги? Бран трябва да е безсмъртен значи? Защо не е в дървото оплетен в клоните както беше дядото? Как Тирион е толкова наясно какво вижда Бран?

# 503
  • Вестерос
Забравили са за бебетата на Карстър 😁

Обаче Тирион направи пълен кръг

Процес за опит за убийство на Бран, ръка на Джофри, процес за убийство на Джофри, ръка на Дани, процес за предателство на Дани, ръка на Бран

И за дракони/ деца познах, нямаше как Дрогон да се самоубие като Томен 😁

# 504
  • София
то и малко ала Толкин излезе
бла бла, един пръстен ги владее, а тук един трон ги владее Wink
Т.е. реално Дрогон изпепелявайки трона свърши най-важната работа в цялото шоу.  Joy

# 505
  • София
 bouquet
Изобщо не знаех, че има тема, много ме е яд, че по рано не ви открих.
От снощи го гледам   не спах и го чаках до 4 сутринта, тази вечер отново го изгледах,  ми........... аз съм .. ми как съм, донякъде друго очаквах, стана нещо бързо и претрупано, като че ли вече на режисьора и сценариста им беше писнало да ги натъкмяват нещата, холивудски край, плеснаха с ръце и се прегърнаха,  дето само не вдигнаха наздравица.  Очаквах зашеметяващ край, силен, а не да съжалявам, за някои персонажи, които ми бяха любими, и някак си си отидоха без време. Всяка серия следях с огромно удоволствие,  беше едно приключение, ама свърши, но има време отново някой да се появи , ще вземат да ги посъживят и да се появят отново и приказката може и да продължи, така остана с един край никакъв. Някои пак се уредиха и пак по старому ще си продължат нещата. Този Бран от къде накрая се появи и защо , това е според мен,  той трябваше да стане крал? Санса си се уреди, тя си мечтаеш да си бъде кралица и така си го поиска, Джон.. духна нанякъде в гори Тилилейски и.. понеже е митично и приказно ще вземе един дракон отново да се долети и да тури бързо ред.  Wink

# 506
# 507
  • The point of no return
Хора, какъв беше този скучен финал?

Дани яхна Гестапото и дотам беше. Новата власт - същата като старата, смях, смях, публичните домове били сринати, закъсали са я здраво.

Най-големият играч се оказа Тирион, следван от Бран и Санса.

Връщам се да ви чета и после ще пиша подробно.

# 508
  • Варна
Аз мислех, че Джон ще избеснее и ще я убие още докато говореше пред войските. Вторият момент, в който го помислих, беше когато  беше до трона. Очаквах да изкара меча и да я закове на него. А то стана малко като с Юда...
В началото на разговора им, като се беше запенил Джон, сякаш за момент Денерис малко се опомни или така ми се стори... После отново взе да мънка нашия... абе жал ми стана за Денерис общо взето, скапаха й образа. Не може да градиш толкова време идеята за освободителка и т.н. и после за 2 епизода да ни обърнат палачинката и да ни накарат да я намразим. Претупано си беше.

# 509
И Аря какво ли ще открие.
Общата смешка - Америка.
Според мен ще открие Фродо и елфите. 😅

Общи условия

Активация на акаунт