GoT 39 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН - Кралица на пепелища /19.05-26.05/

• 29 826
  • 1 082
  •   1
Отговори
# 150
  • Бургас
Скрит текст:
Ама те на вала ли са пратили Джон? Не просто на север от него? Сега разбирам...ще лови снежинки с кепче докато е жив. Не харесвам финала, а даже и не съм го гледала Simple Smile
На крал Бран триоката врана, требе да му търсят кралица бялата лястовица.
Може и да пропусна гледането Simple Smile
За първи път не гледам сутрин

# 151
  • Чужбина
Скрит текст:
Ама те на вала ли са пратили Джон? Не просто на север от него? Сега разбирам...ще лови снежинки с кепче докато е жив. Не харесвам финала, а даже и не съм го гледала Simple Smile

Да, ама

Скрит текст:
пролетта дойде.

Well if nothing else we all got a good laugh.

# 152
  • Варна
Изгледах и аз... дали съм доволна или не по-късно ще коментирам, когато повечето фенове изгледат също финала, НО...
Скрит текст:
някак си предчувствах нещо подобно, дори и в някои от детайлите да съм била далеч от истината
https://bg-mam.ma/p/1115461/38716329

# 153
  • София
И аз благодаря за споделеното. Не съм гледала още... но съм шокирана предварително. Къде им отиде фентъзи елемента.... Ужассссст. 😈😱👽

# 154
Сега се сетих. Вярно е предсказанието на Денерис.

Скрит текст:
беше до трона във видението ,  но не стигна до него. Видя мъртвия си мъж и син.
Това и стана. Още от 2 сезон е замислено от Мартин .
Но съм потресена , че и този дом се затри. Че само Старките са начело. Аман от тях.
Единствено за Аря съм щастлива и доволна ! Защото тя ми е любимката все пак! [\Spoiler]

# 155
  • Бургас
И аз благодаря за споделеното. Не съм гледала още... но съм шокирана предварително. Къде им отиде фентъзи елемента.... Ужассссст. 😈😱👽
Е как да няма фентъзи елемент
Скрит текст:
Бран е по - младата и красива от Церсей кралица в пророчеството. Не трябва ли фантазия за това Simple Smile)))
Джон е АА ама нема кой да бори.
Санса стана статист.

# 156
  • Чужбина
Искам също така да обърна внимание на това, че ако си нямаш пе*ис, не можеш да си основеш дом. Но на ДиД това явно им е убягнало.

Или тук пак трябва да споменем осмозата и митозата.

# 157
  • Варна
Мерси, хора, за подробното описание, ще видим кога ще успея да го гледам. Общо взето, очакван финал.

Скрит текст:
А Денерис успя ли да каже нещо, когато Джон я намушка или директно умря?

Няма логика той да убие кралица и да седне на трона. Все едно навремето Джайм като е свитнал Лудия крал, да бяха короновали него. Да върви на Вала или в Севера, барем малко стане себе си, че голямо чучело беше последния сезон.

# 158
  • Вестерос
Б@си тъпнята! Не псувам, но просто не мога след прочетеното. Да, никакви изненади... Бран, Брон, Валът, Нощния страж, моля ви се....

# 159
  • Чужбина
Сега се сетих. Вярно е предсказанието на Денерис.

Скрит текст:
беше до трона във видението ,  но не стигна до него. Видя мъртвия си мъж и син.
Това и стана. Още от 2 сезон е замислено от Мартин .
Но съм потресена , че и този дом се затри. Че само Старките са начело. Аман от тях.
Единствено за Аря съм щастлива и доволна ! Защото тя ми е любимката все пак! [\Spoiler]
В книгите Дани няма такова видение.

# 160
  • София
Гледах:

Скрит текст:
Не мисля, че "новата власт" е по-различна от която и да е друга. Докато гледах Тирион, Брон и другите, които си обсъждаха кралски дела, първата ми мисъл беше, че животът се е върнал постарому. Никой не може да ме убеди, че Брон, пазителят на Хазната и владетел на Планински рай, е по-добър от Тирелите или който и да е друг от старите родове. Никой не може да ме убеди, че наследниците на същите тези стари родове (или наместниците им) са по-добри. Т.е. Вестерос си продължава, както е бил до момента, а и добре знаем, че реално кралството се управлява от Ръката. Да не забравяме, че Бран специално попита за "шеф" на слухарите.

Бран за крал: единственото му предимство пред Томен, да речем, е, че поне ще знае какво се случва. Въпросът е дали ще се занимава с кралски дела, или ще си се варгва (видяхме как бързо се измъкна от съвета, за да търси Дрогон).

Санса за кралица: нямам забележки, но кой ще я наследи? Омъжи ли се за някого, вече не би трябвало Старките да са начело.

Аря "по пътя": ОК, отговаря на авантюристичния ѝ дух, ама къде отиде конят?

Джон: най-трагичната съдба, заедно с леля му. Тя цял живот се бори за дома си, впоследствие за трона, накрая не го пипва. Той: цял живот копеле, изведнъж се оказва с права на владетел и пак се прецакват нещата. Къде тръгна обаче на север от Вала?

Хареса ми: Когато Тирион откри брат си и сестра си - много докосващ момент; когато Тирион се отказа да бъде Ръка на Денерис; когато Бриен дописа страницата на Джайм (спомням си много добре от предните сезони как той се притесняваше, че за него няма да пише нищо друго, освен че е Кралеубиец).

Не ми хареса: Всичко останало. Претупан завършек. Изсмукан от пръстите. "Натамънен", както казват в някои краища на България. От една страна, нямаше как да се вслушат в Сам и да направят демократично управление, защото това са нрави и принципи, които не се променят за един ден. От друга: Бран може да се определи като първа стъпка към промяната, макар че няма гаранция, че някой по-жизнен няма да му вземе титлата. А и да не му я вземе: ако Бран се стори на Вестерос обратното на полезен, просто след него ще изберат някой друг, демонстриращ повече воля/сила/нещо, което отговаря на представите им за крал. Доколкото си спомням, в сериала предишният принц на Дорн (братът на Оберин) не се радваше на одобрението на група хора с по-огнена, да речем, кръв.

Липсата на отговори също беше потресаваща. Не може да вкарат пророчества, бели бродници, Крал на нощта, зомбита, видения и т.н., а накрая 95% от тях да не получат отговор. И аз, подобно на Елеонора, страдам за това, че не ни казаха нищо за Варис, но можеше да се дадат още много отговори - каква е била целта на КН, защото, да е просто злодей - еми ОК, на някои им стига като отговор, но на феновете не. Бран можеше да разкаже за предците си - всички онези Брандъни например. Ще си ги чакаме в книгите явно.

Оставиха края отворен, но би било груба грешка да продължат историята в някои от следващите сериали. Макар че вече си представям "50 години по-късно" (или 10, както каза Тирион), където гледаме наследниците на сегашните наследници и как се е стекъл животът във Вестерос.

Последна редакция: пн, 20 май 2019, 08:27 от Shaw7y

# 161
  • Бургас
Песен за пасивния мъж и неговото предано куче Simple Smile

# 162
  • Варна
Аз исках да видя

Скрит текст:
как Джон намушква Денерис и тя с последен дъх му казва, че е бременна.

# 163
Скрит текст:
Бран е по - младата и красива от Церсей кралица в пророчеството. Не трябва ли фантазия за това Simple Smile)))
Санса стана статист.
Ахаха, вярно, забравих за този момент с предсказаното на Църси.
Скрит текст:

# 164
  • Вестерос
Скрит текст:
Санса стана статист.
Ахаха, вярно, забравих за този момент с предсказаното на Църси.
Скрит текст:

JoyJoyJoyJoyJoyJoyJoy

Общи условия

Активация на акаунт