GoT 39 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН - Кралица на пепелища /19.05-26.05/

• 29 763
  • 1 082
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Mondiso, той язди дракон ПРЕДИ да се огласи, че е Тарг. Дотогава и тоя самия не знаеше.

# 211
Скрит текст:
Скрит текст:
Всъщност финалът се навърза идеално.

Старките победиха! 💙 Аз от самото начало съм за тях и най - вече Джон!

Бран е крал на цялото кралство, Санса е кралица на севера.

Ария е свободна да търси непознати земи на юг, Джон е крал на свободния народ на север, накрая ще вземат да се срещнат, че земята е кръгла 🤣.

На недоволните и Дух се появи.

Старките бяха показни като най - изстрадали, но и най - милосърдни. Те бяха правилният избор.

Старките убиха Нощният крал и лудата кралица. Спасиха Света.

На Джон му е било писано да промени всичко и да поеме със свободния народ, той за това се влюби и в дивчакта.

Данито трябваше да умре, щеше да стане точно като Церсей, дори дракона го знаеше, за това изпепели трона, а Джон не го пипна.

Радвам се, че и Тирион оцеля.

Много ми хареса как го написахте, така ми е по-приемливо и спокойно вече. За първи път станах да гледам, нямах търпение.

# 212
Няма вал,
Скрит текст:
Джон го изпратиха в Сибир на заточение. Всъщност след като неопетнените си заминаха, абсолютно нищо не пречи да го върнат. За да угодят на тях беше това.
.
Diavolo, синът ми се опази от спойлери и вярно, че не беше много разочарован от финала. Преди малко говорихме, питах го доволен ли е от развръзката и каза: всъщност музиката ако не беше, щеше да е много зле Simple Smile Точно аз както го усетих. Постараха се с емоциите на героите, с музиката, с детайлите да ни покажат една картина на щастие. Пък щом са щастливи хората, значи всичко е наред. Но тези, които търсеха нещо повече от една приказка, които от години живеят в света на Мартин, няма как да не са разочаровани. Много, много орязаха всичко - развитие на характери, липса на логика, десетки важни въпроси без отговори и пр. и пр. И не е проблемът в това, че все пак е адаптация, защото и първите сезони бяха, и видяхме, че е възможно и по-добре да е.

# 213
Мириел,
Скрит текст:
предсказанието предполага, че Цересй, която управлява вече 18 години, като движеща сила ще бъде изместена от по-млада и по-красива кралица, която ще се задържи на ЖТ, а не, че ще бъде изместена от по-млада кралица, която няма да се задържи и два дена

Повечето тук
Скрит текст:
очаквахме именно с тази нова кралица да свърши сезона. Би имало логика или да е Дани или Санса.

стела, струва ми се, че бъркаш хейтъри с критика. Хора, които са харесвали 1,2,3, че даже и 4 и 5 сезон но не харесват свободните интерпретациите на ДиД  по Мартин очевидно не са хейтъри.

# 214
  • София
Джони,
Скрит текст:
Къде е казано/написано, че ще се задържи?
А и няколко пъти е писано в книгите, че на предсказанията не може да се вярва или да се приемат буквално.

# 215
Скрит текст:
Тирион го вадят от тъмницата и дори с окови на ръце говори пред съвета, представлява рода Ланистър, даже и за Ръка на краля го обявяват, а в същия момент не вадят от тъмницата единственият жив Тарг - Егон, ей, така да го чуят, да каже нещо в своя защита?!

# 216
# 217
  • Пловдив
Изгледах финала и съм с много смесени чувства Thinking
Скрит текст:
За Денерис не ми беше гадно, определено имаше някакъв психически проблем. Джон до последно се колебаеше дали да я убие, но изказването й, че другите нямат право на различно виждане за добро, беше капката която преля чашата.
Джон май ще си стане крал на свободния народ, а с това че е Тарг нищо не стана, никаква полза нямаше. До последно се надявах да му дадат Драконов камък Grinning , но по-добре за него че го пратиха на Север, там си е неговото място. Баща му е бил прав , че Джон ще спаси света, но и там малко се е объркал човека от кого точно ще спасява.
Бран се бях подготвила, че ще е крал от всики спойлери и го приех ок, защо издирва Драгон? Къде изобщо занесе Денерис.
Санса си сбъдна мечтата, стана кралица и то на Севера. Аря и тя мечтател.
Общо взето съм доволна, Старките оцеляха, ще преглътна другите глупости.

# 218
Mondiso, той язди дракон ПРЕДИ да се огласи, че е Тарг. Дотогава и тоя самия не знаеше.

Въпросът ти бе не кога е разбрал, а каква е ползата от това, че е Тарг. Ето това е ползата - язди дракон. Независимо дали знае или не, че е Тарг. Защото само Тарг може да язди дракони. За това и му се размина  сутринта от дракона Wink

# 219
Ето моето мнение за снощния епизод:

Скрит текст:
Повечето от спойлерите, коио прочетох, се оказаха вярни. Но много Хливудски ми дойде и на мен.

Май Тирион и дракона имаха най-смислената роля в епизода. Много ми стана мъчно, че Тирион намери брат си и сестра си. Чудя се дали е изпитал някакво облекчение, че поне са умрели заедно. Това как се връзва с предсказанието за смъртта на Церсей? Как беше, че ще умре от ръката на или в ръцете на Валонкар? Ако е в ръцете на, се връзва.

Денерис съвсем изкука и вече не съм й фенка. Съжалявах я до момента, в който не започна да изгаря града и хората в него. Много е препатила, но няма оправдание за това. Редно беше да умре, за да се предотврати още по-голямо клане из 7-те кралства.

Джон Сноу, не знам какво го съсипаха този герой. Но поне на края се осъзна и взе правилното решение да убие Денерис.

Хареса ми, че Бриен дописа историята а Джайм в онази книга.

Сам се опита да пропакара демокрацията, но явно не са дорасли още за нея. Хареса ми състава на малкия съвет - Брон си получи Хайгардън, Давос също заслужен пост, ама най се изкефих на Сам и одеждите му. Жалко, че не даваха Гили и бебетата.

Аря нормално да не си намира място в този нов свят и да тръгне да открива нови. Дава се възможност за развитие на историята в тази посока.

Санса кралица на Севера - ами не знам, не съм голяма фенка на това развитие.

Сега за Валът, както го наричате на български - той нали е разрушен? Нали вече го няма Краля на нощта - какъв е смисъла тогава от Нощна стража? Или там както се спомена, че някъде трябва да се пращат копелетата и други. Възстановили ли са стената, не се казва.

И най-големия гаф за мен, ама най-големия. От къде се пръкнаха всички тия дотраки и неопетнени? Не измряха ли в битката при Уинтърфел???

Сър Подрик наперен и пременен. Напълни ми сърцето.

Не ми хареса епизода, а и сезона като цяло. Искам в книгата да е по-смислено.

# 220
 Дяволо,
Скрит текст:
да те изместят, значи да те изместят трайно. Това - да седнеш на стола и да станеш  веднага - не се брои. Както казах половината ни владетели като Умор или Чака, никой не ги споменава или ги споменават мимоходом. Много важно,  че си бил 40 дена или 1 година.
церсей е управлявал почит две десетилетия. какво значи да я измести по-млада кралица? че ще дойде за един ден? И то когато Церсей ВЕЧЕ е мъртва,? да изместят предполага, че ти си жив. Другото - да си мъртъв,е някой се си намести на вакантното място. Има разлика, нали?

# 221
  • 221B Baker Street

# 222

Въпросът ти бе не кога е разбрал, а каква е ползата от това, че е Тарг. Ето това е ползата - язди дракон. Независимо дали знае или не, че е Тарг. Защото само Тарг може да язди дракони. За това и му се размина  сутринта от дракона Wink

Скрит текст:
Още се чудим каква била ползата, ами вижте кой е на трона, този който "откри" тази истина и избра правилния момент да я съобщи на Джон чрез Сам. Бран познава честолюбието на Джон, какво му каза в последния епизод" ти бе там където трябваше да бъдеш" т.е. направи това което се очакваше да направиш, да бъдеш честен с всички. За какво послужи тази истина освен да всее раздор или хаос в двамата останали Тарги. И за н-ти път ще напиша, че Бран бе наясно с това което ще се случи в КЧ, но на никого не каза думичка, дори на Аря. Но затова пък на всички наду главите за НК нали?
Не ,че искам за злословя за новия крал.Close

# 223
  • Разпиляна във въображението
Да приемем, по твоята логика, че
Скрит текст:
Снаса я е изместила. Разцепи Седемте кралства, има си свое и ще седи повече от ден. Пак пророчеството е изпълнено в някаква степен Simple Smile

# 224
  • Пловдив
Бран най-добре изигра играта ,но пак не разбрах
Скрит текст:
защо търси Драгон?
Поне Дух видях

Общи условия

Активация на акаунт