GoT 39 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН - Кралица на пепелища /19.05-26.05/

• 30 162
  • 1 082
  •   1
Отговори
# 720
Не знам с какви хора се заобикаляте, та си мислите, че безкористните са изчезващ вид, който няма място под слънцето. Хора като Джон има и сега, само не са изправени пред неговите избори и с такава публичност.
Джонката накрая едва ли не излезе грешен, че е добър и почтен, но истината е, че всички губят прогонвайки и неразбирайки хората като него. Защото дори и най-големите тарикати в сериала щяха да са нищо без Джон или една Оша например.
Както е истина и че той спечели, отивайки далеч от манипулатори и хора без чест и съвест.
Жалко, че не се осъзнава каква загуба е това - не за него, а за оня свят.
Иначе реалността не е нещо насадено изкуствено, тя си зависи от всеки от нас.

Бързия влак, права си. Разбира се, че има хора като Джон в днешно време. Но са много, много малко и наистина са изчезващ вид, за съжаление. Аз говоря глобално за света, не за своето обкръжение. В нашият малък свят може всичко да е подредено и хубаво и да се обградим с прекрасни, честни и почтени хора, но нали така или иначе трябва да излезем от него и да се потопим в големият свят, а колко са хората като Джон в него?
Реалността зависи от всички нас, но процентно каква част от населението на тази планета е като Джон? Според мен много малка.

Ели, така е. С годините човек свиква с всичко. Прави, каквото може, за да се приспособи. Има много такива, които не успяват...

# 721
  • Русе
Той може да върви в реалния живот, не може да станеш такъв само от седене , защото той ходи все пак.
Затова попитах да не е болен от Анорексия.

Санса пък кво се е разчекнала така зад кулисите,  все едно е на преглед на Гинеколог , не знам !

Не, просто си е такова хлапето, източи се доста през последните години и тепърва ще наддава и възмъжава. Пак ще си остане висок и слаб най-вероятно, такава му е структурата.

Същото и с Търнър, и тя се източи невероятно пред очите ни, даже доста по-забележимо. Иначе като ги гледам на снимката, и на двамата сигурно им е адски горещо и се мъчат да оживеят под тия спарващи костюми, та оттам са се разкикерчили Simple Smile

# 722
  • Чужбина
Има много такива, които не успяват...
Именно затова Дани е трагичният герой.

Тя си вярваше, че ще спаси света, ще го направи по-добър ... бла бла.

Но през годините видя, че нещата не й се получават. Не й се получи в Мийрийн. Не й се получи и във Вестерос. Хората не я разбраха, а тя се почувства предадена.

И скъса синджира.

Сигурно и Робеспиер е искал да направи света по-добър и справедлив. Но в един момент, когато разбереш, че това е кауза пердута, може и да се побъркаш. Той сигурно и Мао е искал да направи света по-добър. И Хитлер е искал това. Но не става! Човешката природа не го позволява това нещо.

Исаак е слаб, защото е много млад. Като стане на 25, ще почне да наддава на широчина. Съвсем нормално си е момчето.

# 723
Всички са искали да направят света добър според техните представи за добро. И Денерис имаше нейна си представа и ако за зла участ твоето "добро" не е като нейното... Joy

# 724
  • Отвъд алеята зад шкафа
Много яко
https://youtu.be/b6JIGyEEUT0

# 725
Вечерница, ама защо така на сбогуване?  Sad
Аниш, и ти къде изчезна? Четох последно, че всичко отива в кофата, дори и книгите.
Ей, хора, историята не е умряла, тя е вечна. Ще има няколко прикуъла, а след 10 години ще видим как всъщност някоя жрица в Асшаи е съживила Денерис. Дотогава и книгите ще са излезли ( Praynig).
 bowuu

Коронис,
най-големия играч на тронове всъщност се оказа Мартин. Успя да надцака ХБО/ДиД (косвено като Бран),  очерни най-обичаното и популярно шоу в историята и като истинския рицар на кон с книгите си ще спаси изпепелената история от руините.  Grinning Wink

А аз адвокатсвам доколкото мога на ДиД, защото поставете се на тяхното място. Със сигурност не заслужават тези тежки клетви и обиди. Едно е да си недоволен, но това??? Това само показва в какъв луд свят живеем и как това шоу успя да полуди хората по цял свят до масова истерия.

EsmeWeatherwax,
Със сигурност ще има някои разлики, но аз изключвам нещо по-различно от това Джон убива Денерис / Бран за Крал по основните линии, защото си има неписани правила и чест. Ако пренапише историята ще го обвинят, че няма топки или че се нагажда да удовлетвори феновете, а той това няма да го направи. Просто ще разберем много по-подробно и майсторски поднесено защо ще се стигне до там, а и самите мотиви може да са различни... Сега поне има цялото спокойствие на света така да напасне нещата, че и вълкът сит и агнето цяло. ДиД нямаха този лукс.
Всъщност обикновено погледнато от исторически план, филмите/сериалите променят историите, по които е направена адаптацията. Но обратното е изключено.  Peace

Веско, а как ще  разбере някой че е пренаписал нещата, като никой не е виждал какво е написал?
Той винаги може да каже, че краят  поначало е трябвало да бъде друг, а ДиД са го променили.

# 726
  • София
Пред очите ни израснала... хлапетата на Старк... 😀Трудно доста трудно им беше.
Аря колко "бой" отнесе... мъка ми беше ама имало за какво... Най големия враг.. на хората тя унищожи... Еха.... По хубаво за мен щеше да е Аря-Церсей, Джон-КН.
Джонката съвсем го довърши.. Че взе живота на Денерис🤔Ама квото... такова

# 727
  • Дивата природа
Трябваше да вкарат и Мартин за 10 секунди, стил Стан Лий (светла му памет)...

1-воначално е имало Пилотен епизод,
в който писателят е бил на сватбата на Денерис!
https://gameofthrones.fandom.com/wiki/Pilot_episode

Последна редакция: вт, 21 май 2019, 21:49 от Gloripeace

# 728
# 729
  • Вестерос
Ako мислиш, че не съм го търсила и така... не излиза

edit: успях да го намеря

Последна редакция: вт, 21 май 2019, 21:57 от Tiffany А

# 730
  • Чужбина
Е това си беше през целия сериал така. Не можеш да скриеш нескриваемото.

Трябваше да облича по-тесни боксерки Джейкъб, или даже слипове. А може би трябваше да седи някъде на много студено, че да скрие нескриваемото.

# 731
Здравейте.
Много пусто и тихо.
Живота си продължи, точно както във Вестерос.

# 732
  • София
Като решиха, че монархията ще е изборна, а не наследствена, дали са наясно, че Бран на практика е безсмъртен?

# 733
Е това си беше през целия сериал така. Не можеш да скриеш нескриваемото.

Трябваше да облича по-тесни боксерки Джейкъб, или даже слипове. А може би трябваше да седи някъде на много студено, че да скрие нескриваемото.
Поне да бяха взели балетно бельо. Излагация голяма,

# 734
И така да е, за мен точно това послание е кофти начин да приключиш 8-9-годишен труд. Някакси останалите трагични удари, които направиха ГОТ честен и реалистичен пред феновете имаха по-нечерногледи послания на фона на черногледи събития.

Например, смъртта на Нед ни научи, че честта и дългът са едно, но когато си във враждебна среда сред интриганти трябва да си по-внимателен и да не разчиташ, че всички ще са като теб. Той хукна да предупреждава Сърси, че знае тайната й, знаейки каква змия е, и затова си загуби главата.

Червената сватба (и предателството на Теон) показа, че прекалено доверие не може да се гласува на никого. Семейството е най-малката и единствена единица, в която може да си позволиш да имаш пълно или почти пълно доверие. Всички останали заклети, незаклети, приятели или не са си хора, които гонят техните интереси и не можеш да разчиташ да сложат твоите на преден план. Същото донякъде може да се каже за предателството на Нощния Страж, когато убиха Джон.

Премеждията на Тирион показаха, че хората винаги ще съдят по външността и по разни техни си критерии, което обаче не значи да се отчайваме, ако съдбата ни е дала слаби карти и да компенсираме с каквото можем.

Смъртта на Станис и погрома над семейството му дадоха урок, че не може сляпо да се вярва в пророчества, предчувствия и тн, които могат да бъдат подвеждащи... и тн.

Всичко има положителен нюанс.
Това последното не мога да го смеля. То ми е точно: Бъди хитър, нахален и гледай да се скатаеш, докато балъците свършат всичко и понесат всички жертви, част от тях по пътя ще дадат фира, а останалите ще са прекалено изморени да ти се противопоставят на исканията.

Поста ти ме замисли, че смъртта на Денерис Таргериен искаше да сложи край на деспотството на Таргериените и силата, която черпят от драконите за да подчиняват и властват. Отдавна имам теория, че властта и парите са бреме, което никой не може да носи и хората изперкват. Защото дадохте пример с Хитлер, аз ще дам със Сталин. Избрали са го защото е бил никой, невзрачен, учил е за свещеник като млад, властта го прави изрод. Явно това стана с Денерис, явно затова затриха Джон, но нескопосано пресъздадено. Тогава идва и логично Бран да е крал, който е над нещата и власт и пари не го интересуват. Да им носил бил спомените за злото от жажда за власт, което са причинили.... , но пък и не всички инвалиди са бездетни, как се реши за Бран?

Общи условия

Активация на акаунт