Подготовка за малкия човек - тема 7

• 43 923
  • 771
  •   1
Отговори
# 135
Аз днес получих мейл с товарителницата. Предполагам утре ще е в офис на Спиди. Надявам си всичко да е наред с избраните от мен неща. Ще си ги прегледам хубаво преди да платя че са 11 артикула.

# 136
Здравейте, дами! Как мислите за завиване на бебче, което се очаква началото на септември или края на август живот и здраве - има ли смисъл от олекотена завивика към комплекта или само одеалце, чаршафче ще бъде достатъчно? Или е по-удачно да си взема спално чувалче- дали става за новородено? И ако имате интересно предложение за сайт за бебешки завивки( без дундьо, хиполенд, вис виталис), моля споделелете от къде избрахте... Аз харесвам по-изчистените модели като цяло.

# 137
  • Beyond the stars
Лятно чувалче бих взела https://angel-baby.eu/89-bebeshki-chuvalcheta

# 138
Здравейте, дами! Как мислите за завиване на бебче, което се очаква началото на септември или края на август живот и здраве - има ли смисъл от олекотена завивика към комплекта или само одеалце, чаршафче ще бъде достатъчно? Или е по-удачно да си взема спално чувалче- дали става за новородено? И ако имате интересно предложение за сайт за бебешки завивки( без дундьо, хиполенд, вис виталис), моля споделелете от къде избрахте... Аз харесвам по-изчистените модели като цяло.

За олекотените завивки из форума четох само негативни мнения.
Повечето мами не са ги ползвали изобщо. По актуални са одеалцата и чувалчетата.

# 139
Здравейте, да ви попитам за термометрите за бебета, може ли да препоръчате нещо от което сте доволни, виждам в сайтовете, че има много видиве... та кои са най-функционални и лесни за употреба за бебетата.. Blush

# 140
През ноември като поръчах от Комсед, изрично им бях писала, че артикулите да са за момче, 😁 е добре, че отворих пратките, бяха я разделили в две отделни пратки, и всичко беше в розово,. Звънях им на всички възможни телефони. Никой не се обадии ги отказах. Така че проверявайте, какво получавате, преди да ги приемате.

# 141
Здравейте, да ви попитам за термометрите за бебета, може ли да препоръчате нещо от което сте доволни, виждам в сайтовете, че има много видиве... та кои са най-функционални и лесни за употреба за бебетата.. Blush
Аз съм се заредила с такъв с биберон и такъв с мек връх, естествено имам и такъв за възрастни, но 3 мин едва ли ще стои кротко, за да му измериш температурата.

# 142
Мерси за инфото, ще си чакам тогава, че не отговарят а им писах със запитване.

# 143
Здравейте
Новодомци сме и съседи споделиха вчера, че са подготвили подарък за бебето. Чувствам се длъжна да почерпя.
Черпили ли сте във входа? С какво?
Дали да минем с кутия бонбони и да намажат тези, които ни отворят, или да направим пластмасови чинийки, като за подаване и да се почерпят всички в домакинствата?

# 144
  • Beyond the stars
Ние имаме портиер и бяхме оставили две кутии бонбони при него да се почерпи, който мине и до където стигнат. Blush

# 145
Здравейте! Не знам дали е подходящо да питам тук, извинявам се ако е така. Бебето ми постоянно си дъвчи ръцете и започна много често да си смучи палеца ,което ме приреснява. Не използвам биберон. Бихте ли ми препоръчали някоя хубава гризалка/ чесалка? На 4 месеца и половина е.
Някой има ли жирафчето Софи? Заслужава ли си да се дадат толкова пари за него?
Благодаря Ви!

# 146
Здравейте! Не знам дали е подходящо да питам тук, извинявам се ако е така. Бебето ми постоянно си дъвчи ръцете и започна много често да си смучи палеца ,което ме приреснява. Не използвам биберон. Бихте ли ми препоръчали някоя хубава гризалка/ чесалка? На 4 месеца и половина е.
Някой има ли жирафчето Софи? Заслужава ли си да се дадат толкова пари за него?
Благодаря Ви!
Моите още не са родени, но това, което съм разбрала от споделен опит е, че всяко дете си е индивидуално. Като цяло няма гаранция, дали детето ще реши да замени ръката и палеца с каквото и да е друго. Предполагам, вече сте опитвали да му махате ръката от устата? Не спирайте. Трябва постоянство. Следете по време на сън. Помолете някой да ви даде различни залъгалки - може да си хареса някоя. Не е гаранция, че, яко дадете луди пари за прехвалени играчки, ще има ефект

# 147
  • Варна
Почти всеобщо мнение е, че децата рядко обръщат внимание на всякакви видове гризалки, всичко друго е по-интересно. В темата за бързи въпроси  и отговори за бебета доста пъти е споделян опит. На тази възраст синът ми си играеше(гризеше) с едни текстилни котенца от Икеа, една гризалка тип четка за зъби с два накрайника. За Софи съм срещала добри мнения, че е харесвана, но е много индивидуално.

# 148
Аз да питам - купувахте ли подложка за новородено (от този тип - https://rayatoys.com/podlozhka-za-stolche-moris-siva-babymatex-0272), купихме люлка за бебе и ме притеснява наклона. За столчето за кола, ясно, че е за малко и може да подложиш пелена, но с люлката, явно ми трябва друго решение..

# 149
Не съм купувала такава подложка.  Нашата люлка всъщност има подложка, която е за съвсем малки бебета. Служи, за да стесни пространството, тъй като иначе люлката идва по-широка. Все пак е за деца до 9 кг. На люлката не е проблем да се слага за половин час на ден. Столчето ни за кола също има подложка-редуктор за съвсем малки бебета.

Голямата ми дъщеря си смуче палеца преди да заспи (на 2г и половина е) и не искаше никакви залъгалки и гризалки. За малката имам жирафа Софи, но не му обръща кой знае какво внимание засега (на почти 8м е). Играе си с всякакви дрънкалки и слага в устата. Засега не е почнала с палеца. Моето мнение е, че едва ли жирафът Софи е решение на проблема с палеца. Казват, че повечето деца до годинка се отказват сами. На други остава навика до към 3-годишна възраст. А за съжаление има и случаи, когато това продължава чак до зряла възраст.

Общи условия

Активация на акаунт