Подготовка за малкия човек - тема 7

• 43 482
  • 771
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Педиатър, момичета, педиатър Simple Smile Simple Smile Simple Smile Шаш и паника е вече положението, извинете ме.

# 466
Синът ми е към ПДКК. На тях старата им сграда беше над Централна Ветеринарна Клиника. Всеки път с мъжа ми се майтапихме, че го водим на ветеринар.

# 467
Доволна ли си от 1ДКК? Как са условията там в момента? Притеснява ме, че доколкото разбирам, лекарите са на въртележка и всеки път различен гледа детето.

# 468
edna0112, моето бебе се роди недоносено. Лежа в болница 1 месец, когато я изписаха, ми казаха, че изяжда по 70-80 мл на хранене (7 пъти в денонощието). У дома, обаче, беше друго. Изобщо не достигахме това количество. Всеки път си яде различно и през различно време и досега. Аз гледах колко изяжда за денонощие ( има ориентировъчни количества според възрастта и от известно време всеки ден си пиша в колко часа яде и по колко. Така че най-важното е да наддава. Иначе и тя някой път си изяжда всичко доста активно, друг път заспива. Бебетата са различни.
DES_123, аз се бях подготвила за кърмене, но при мен кърма така и не дойде. Така че сме изцяло на АМ. Купих си термос и кутия, в която си държа шишетата. Също така и купичка, в която мия частите на шишетата, преди да ги стерилизирам. Преварявам вода от чешмата в тенджера, която ползвам само за това и още докато е гореща, наливам в термос. Водата след като заври, я оставям да ври 15 мин. Като изстине, наливам в едно от големите ми шишета (за хранене на бебето и него ползвам само за това) и я държа в него.
И смесвам вода от термоса и шишето, когато приготвям АМ - една мерителна лъжичка на 30 мл вода. Като ми свърши горещата вода, си допълвам шишето от вече изстиналата и я загрявам на котлона за термоса.  
PrimaCvetelina, комарник не си бях купила. Но като започнах да я извеждам, установих, че непремено трябва да си взема. Навсякъде има комари, мушици и куп други неща, които падат в количката при бебето. Постоянно го слагам. Според мен няма как да се покрие с пелена вместо с комарник, най-вече че няма да се вижда бебето и наистина може да запарва. Отделно е много неудобно и ще се свлича.
Пелени ползвам много и за всичко. Бархетни най-вече. Купих си плат и ми ги ушиха. Тях ги ползвам като слагам детето някъде да лежи, включително и при спане. Имам такива, които ги сгъвам и ги слагам под главичката. И такива за бърсане като я мия и къпя. Последните ги купих от Вис Виталис. Но ми влезнаха в употреба най-вече по - големите размери (90x90). Изобщо повечето дребни неща, които са ми необходими в момента, ги купувам от Вис Виталис (най-вече защото ми е близо и има всичко, което ми трябва).
Zarinkata, за коша за кола - оказа се, че на моята кола са й къси коланите и не може да се сложи кошчето. Изофикс също нямаше как. Хубавото е, че за моята количка има една база (различна от изофикса), която се продава допълнително и с нея стана. Отделно кошчето до 6 месеца може да се ползва също за кола с един допълнителен комплект, който се монтира и си взех и него (за дълъг път).

Имате ли наблюдения от млякото на Hipp Combiotic - organic и какви са те?

# 469
Ние сме на мляко hipp, аз съм доволна, с него ни изписаха. Акаме редовно, държи поне по 3 часа, бебето наддава. Купувам от аптека медея 36,50 лв, а с карта дават и 3% отстъпка. За сравнение в кауфланд е 38 лв.

# 470
С колко шишета и по колко мл се подготвяте предварително? Не мога да преценя изобщо и се чудя колко да взема?

# 471
Аз засега съм взела само есно шише на Нук 240 мл с два биберона - един S и един М. Ако се наложи да храня дълго с АМ, ще вЕма още

# 472
Shakri с колани за автомобил за какъв модел количка си?
Може ли с тях да се сложи коша върху количката?

# 473
С колко шишета и по колко мл се подготвяте предварително? Не мога да преценя изобщо и се чудя колко да взема?

Аз си взех осем шишета, колкото са храненията за един ден в началото. Това с цел да стерилизирам само веднъж на ден, иначе може и с по-малко. Няма правило. Най-добре е шишетата да са 260 мл или 330 мл  тъй като най-малките от 125 мл вършат работа само първия месец. 330 пък може да се окажат в повече. Сега дъщеря ми понякога изяжда 240 мл мляко и е по-удобно да се разтвори в шише от 330, но малсималната доза посочена на кутията е 210 мл мляко.

# 474
Аз се надявам да кърмя, но за всеки случай купих 2 малки х150 мл и  2х260мл. Ако се окаже,че ще сме на АМ ще купувам още,да може направо на веднъж да стерилизирам

# 475
Аз в началото имах 2 шишета и стерилизирах в края на деня веднъж.
Някои даже изобщо не стерилизират, сметнах че веднъж е достатъчно.

# 476
  • София
Едно шише ,като съм се цедяла и съм давала от него.
Никога не съм стерилизирала.

# 477
Здравейте,
искам да ви попитам ако някои е чел при предишна бременност или сега чете, да ми препоръча книга за отглеждане на бебето. Като по конкретно, от какво се интересувам, да има неща в нея примеро - как се поставя бебчо да спи, кога започва да се учи по корем, как да се борим с коликите, как да му помогнем да си създаде режим, през кой месец какво трябва да може да прави и как да го учим и други подобни неща за развитието на едно бебче и отглеждането му. Simple Smile

# 478
# 479
На мен доста ми допадна "Вашето бебе седмица по седмица"

Общи условия

Активация на акаунт