Женени от пръв поглед < II сезон > тема 12 /20.05 - 26.05/

• 64 739
  • 1 852
  •   1
Отговори
# 780
Аз мисля, че едва ли причината е хипотетичния секс между Юлия и Мишо. За мен тя е неудовлетворена от собствения си живот, и оттам прехвърля очакванията си върху останалите
За мен тя единствено е виновна затова, че е ограничена и не възпитана. За това няма прошка с или без Мишо

Ако Юлия е зодия рак е разбираемо, че е все неудовлетворена - те са си такива киселяци, щото са чувствителни и все нещо ги дразни и им очерня живота. Не можем да я виним, че се е родила такава. Надявала се е да се влюби, но не се е получило - какво да направи. Ако се влюби няма толкова да и пречат дребните несъвършенства. Така си мисля аз.

# 781
Един рак винаги ще намери нещо да му пречи!...

# 782
  • софия
`Щото то на другите жени никога нищо не им пречи. Не така за раците!  На мен, в момента, нищо не ми пречи Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 783
Предлагам едно стихче за поздравителна картичка, докато чакам Бръмчилка:
 Джулия, вече се смрачава, ти си отиваш Джулия, Джулия, Къщата ми не можа да те стопли,  ти си заминаваш Джулия, О моя Джулия! Джулия, как боли, боли сърцето със тебе Джулия., О моя Джулия! Много дни самотата ще те топли до зори. Много дни котките ще бъдат твоя блян Много дни ще се сърдят устните ти тънки, много дни лебеди комуникативни безмълвно любовни песни ще ти пеят.. Джулия, как боли, боли сърцето със тебе Джулия, О,Джулия, как шуми, шуми тепето за тебе Джулия,  о моя Джулия.

# 784

Ту му млякото горещо, ту пък друго нещо.
И на мъжете не им е лесно с тези жени, които показаха. Меркантилни, груби, интерсчийки, мрънкащи
Добре, че е Таня да отсрами групата.
А, си мисля, че Заро до момента е минавал между капките. Имал е късмет в живота, и сега не може да повярва, че на същото поведение не му се връзват.

# 785

Ту му млякото горещо, ту пък друго нещо.
И на мъжете не им е лесно с тези жени, които показаха. Меркантилни, груби, интерсчийки, мрънкащи
Добре, че е Таня да отсрами групата.
А, си мисля, че Заро до момента е минавал между капките. Имал е късмет в живота, и сега не може да повярва, че на същото поведение не му се връзват.

Доста нагласен сценарий- жените - кифли или истерични, мъжете- романтични, бели и добри. Спондж Боб е извън сценария, той е там, където има аванта. Но всичко е толкова зле поднесено, че чак неубедително. Все пак рейтинга е висок, рекламите пълнят касичката, а за нас зрителите доста тоблерони ще ни оправят вкуса.
Този магазин , в който работи Юлия не бях го чувала, тъй че вече хиляди научиха за него от услужливо поднесените ни кадри в предаването. Допълнителен рекламен бонус.

# 786
Е кои мъже са бели и добри?! Фазо е черен като циганин, а добротата му е извадена от душата още със зачеването му. Мерал е "сляп", защото е оглупял от любов и не вижда дори очевидното с просто око безразличие на Ивана от втория ден до днес. За Мишо нищо лошо не мога да кажа. За мен е чудесен, както не веднъж написах.
Странно е че и Ивана, и Юлия още на следващия ден след сватбите се държаха както би било нормално към непознат мъж, с когото са се видели на една среща и още не се познават, а на сватбите се отвързаха и се държаха като съвсем истински щастливи младоженки. Много хора дават нетипични за чувствата си сигнали и също толкова хора не четат правилно тези сигнали заедно с останалото поведение.
Таня заслужава медал. В нея няма милиграм кифленско. Аз ако бях поставена в ситуация с такъв изрод, щяхте да видите какво е чудовище...

# 787
# 788
Някой чете бг мама и черпи вдъхновение за картинките си 😂😂

# 789
Толкова да им липсва вдъхновение на тия картинки, че и Фазо по-забавни щеше да ги измисли. Егати импотентното чувство за хумор.

# 790
Скрит текст:
Преди 100-ина години в това предаване са участвали де що има девойки и момци... Хем ни камери, ни селфита тогава, ни рейтинг, ни нищо...

Родителите ти го избират и те уведомяват - ще вземеш наш Кънчо от Трънак Мушама. Ама няма - не го искам, далече е, как ще пътувам. Отиваш булка там и точка. За женене си, няма да ми се мъкнеш цял живот мома, я, зимаш Кънчо, рекох! Ама няма - не го искам, грозен е, няма да ме люби качествено в сеното. Отиваш там, правиш деца и точка. Той е избран по 1. имот, 2. работливост, 3. здраве. Тя е избрана по 1. работливост 2. здраве 3. уважителна ли е, грижовна, скромна. Няма тън-мън. И за красотата не се е гледало много - всеки млад човек е красив, по-важни са другите работи.

През януари в студа никой не се жени, пък да хукне на езеро или по Европата. Къде ще ги слагаш тез гости да ядат и пият на двора в студа, пък и с какво ще ги гощаваш - прасето е изядено, а за овца още е рано. Какви дробчета и пържоли през февруари? Кокошки не се колят случайно ей тъй, за едните дробчета. А прасето е минало за Нова година. През февруари караш на стара туршия и последния качамак.

Сватбите са на пролет - кога е пукнало, ама още няма много кърска работа. Да са хапнали булките малко зелено, че да са вдигнали хемоглобина -демек бузите им да са червени на хорото, да пращят, за да е ясно коя колко е здрава. На пролет, че да се позатопли, пък пазвата да е поотпусната и да се вижда коя колко е плодовита... (малко като Ивана, хехе). (Но ако ядат като разпрани като Ивана - не ги искат. Много яде! ще подяжда семейството.) А и да ги захранят с мляко по пролет, за калций, ако прихванат веднага... Или на есен - след жътва, работата винаги е първа. На есен се женят тия, дето са по-придирчиви и изостават, попрезрелите моми, няма да споменавам имена от формата.

От първия ден жената отива и почва да чисти, да готви, да плете, преде и т.н. Няма - не искам тука, искам си у нас. Връщаните булки са много рядко и е било голям срам. Един вид не си се справил в тийм-билдинга, ти си слабото звено, ти си предател, не си научена на уважение, на отговорности, на издръжливост, т.е. личните ти качества и достойнства липсват... Мъжът почва да бачка за двама, за трима - дърва да цепи, животни да дои, на нива да оре, орехи да бере. Бебето ще е готово още за Коледа или на пролет, близнета-тризнета, каквото дойде, важното е да имаш с какво да ги изхраниш и отгледаш.

На хаджилък до Петра и около Петра (хехе) се ходи чак като си си насмогнал и всичко ти е уредено, че ей така - за разкош, дето се вика - и хаджии да станете двамата с Кънчо от Трънак Мушама. То си е било като признание един вид, за дългата и сплотена връзка. Струвало е много пари и за съпругите, които са били взимани е било голямо признание. Тия мъже, дето сами са ходили до там, пътьом са се облажавали с някоя робиня от Египет из територията на Османската империя, но после отиваш, изповядваш и карай - нищо не е било.

Най-хубавото, според Иван Хаджийски (страхотния му труд, посветен на българската народо-психология) е било на жената като стане ред тя да си жени децата. Първо, сега ТЯ ще избира. Щото не е избирала, когато е било нейното венчило, но сега й е дошъл ред. Ако мъжът й е бил имотен, работлив и здрав (т.е. избран правилно от нейните родители), значи са създали потомство, изхранено, отгледано, здраво и право и готово да се жени сега то. Т.е. тя се ползва с респект и всички моми за женени в селото почват да я поздравяват, да й носят ведрото с водата, да й отстъпят на пътя, да й пратят подарък, баница и т.н., за да й направят добро впечатление и тя да ги избере за снахи... Като избере, това е било велико нещо - тази снаха влиза един вид с протекции от свекървата и тя почва да се доказва ежедневно. Ще й готви, слага, вдига, ще й носи вода, ще й изплете хубави чорапи, всичко, всичко... Зер не си била избрана случайно...

Хех, такива времена са били. А сега захаросани картички и балони в реката...

Браво ! 👏🏻👏🏻👏🏻
От мен, аплауза за коментара Ви!
Вярно е, че времената са различни и с поколенията са се променили и променят, но хубаво е някой да напомни кои сме, от къде идваме и какво сме били...
Нещо като опреснителен урок за да се осъзнаем и проумеем, че наистина "не всичко, което хвърчи се яде".
Днес на поколенията им пречи суетата, вглабилността в материалното и манията за слава и власт.
Наистина, поздравления за коментара Ви! 👍🏻

Последна редакция: ср, 22 май 2019, 14:18 от Не се сърди, човече

# 791
100% е изгонила момчето от "жакузито" докато си направи перфектното селфи Grinning

Последна редакция: ср, 22 май 2019, 15:53 от butterfly_s

# 792
Сега гледам епизода пак, навява ми 3 вида чувства: Мерал и Ивана тъга, за несподелената им любов. От Таня и Заро ми остава неприятно усещане. А, Юлия не изнервя през екрана

# 793
клюки от фб

# 794
  • Пловдив
Смърфиета, разбирам, че Мишо ти е приятел, но лично аз по-нищо не разбрах, че той е добър музикант. Лично на мен не ми хареса нито как свири на китара, нито как пее. В семейството ми да не кажа голяма дума, но всички сме ходили на хор, даже баба ми обиколи доста държави и никой не си е позволил да каже, че е певец. Да кажем, че имам някаква представа от пеене и свирене на китара и за мен изпълнението му не е нищо особено. Би било по-добре да си го спести. Ако е добър в барабаните можеше да го покаже по някакъв начин. Ако беше музикален поне щеше да се усети, че не му се получава, с пеене и свирене на китара! Масажите се видя, че ги владее идеално. Щом и Юла Дюла, каза че е много добре!😆
Очевидно не сте прочела отговора ми Simple Smile. Поздравления за Вас и семейството Ви. Бих Ви пуснала линк с неговата музика, но наистина не мисля, че има смисъл Simple Smile.
С влизането си тук си казах, че познавам Мишо и никога не съм се опитвала "хитрея", затова не се припознавам в "лисичката", ама не преча на никого да се оприличава на "кокошчица". Рядко коментирам другите участници, защото не ги познавам и просто се въздържам от публичен хейт, не мисля че темата е САМО за това. Хубав ден на всички Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт