Женени от пръв поглед < II сезон > тема 12 /20.05 - 26.05/

• 64 749
  • 1 852
  •   1
Отговори
# 750
Чак пък убил...
Какво всъщност се знае за отношенията му с Катя, има ли инфо?

# 751
  • густо майна Филибето
Ех, тоя Мишо как не можа да напише в картичката поне едно "Ти си вейка, ти си клонче, ти си кисело лимонче!" Stuck Out Tongue Winking Eye
А, намерих едно по-подходящо:
"И тази вечер те сънувах
трупът ти носех на ръце,
убих те, за да те спечеля
макар с изстинало сърце!"

Последна редакция: ср, 22 май 2019, 12:52 от Ljuboznatelna

# 752
Смърфи разяснява - възпитано и умерено, ако аз съм на нейното място и прочета очеизбождаща невярна констатация за личността и способностите на мой близък, ще се намеся категорично и ще изясня. Не бих оставила ей така някой да преиначава истината.
Сравнението с лисица в кокошарника е неуместно.

# 753
Чак пък убил...
Какво всъщност се знае за отношенията му с Катя, има ли инфо?
Дано не бъркам името - видях го в едни коментари... Той беше писал в профила си, че тя го е обичала повече от всичко на света и си давала душата за него.
Някой, който твърдеше, че е техен познат, написа на друго място, че Фазомер я е изоставил да умре сама, когато болестта й е напреднала.

# 754
Ех, тоя Мишо как не можа да напише в картичката поне едно "Ти си вейка, ти си клонче, ти си кисело лимонче!" Stuck Out Tongue Winking Eye
А, нмерих едно по-подходящо:
"И тази вечер те сънувах
трупът ти носех на ръце,
убих те, за да те спечеля
макар с изстинало сърце!"
А може и да я поздрави с песента за Тъпата овца. Съвсем на място.
https://www.youtube.com/watch?v=jngDE2PjQNE

# 755
Mama_Nana, договора е за авторските права за излъчване на заснентите кадри, които стават собственост на продукцията.
Ако сам привлечеш рекламодател е друга работа да претендираш процент.
Отделно, след като започне  излъчването на предаването, според неговия рейтинг и зрителски интерес се определя и цената на рекламните пакети. Броя на коментиращите тук също допринася за това.
Все пак това си е медиен продукт и бизнес като всеки друг.
Не казвам нещо различно. Продуктът - реалити "Женени от пръв поглед", е дело на продуцентска компания Old School Productions т.е. те са изпълнителните продуценти. Какво, как, колко ... се решава и договаря с тях. Ама Мерал докарал рекламодател, Гащю зъболекар, Таня отбора на Филипините .... няма значение. Договорът е между участник и изпълнителен продуцент. Там е описано какви за условията за участие, права и задължения /хонорари и неустойки/.

Харесва ми, че не е лицемерна и искрено си казва от кое е доволна и от кое недоволна. Така трябва да бъде.

Това го подкрепям. С всичките си недостатъци Юлия не е лицемерна, не се опитва да прикрива и дава напразни надежди, за разлика от онова лигаво дете - Ивана.
Може да се потретвам, но Гащю и Ивана имат много общи черти.  Лицемерни използвачи са и двамата.

Последна редакция: ср, 22 май 2019, 12:50 от Mama_Nana

# 756

А колкото до коментарът за Смърфиета - да тя не е обективна, защото го познава и го защитава, именно заради това. Ако ставаше дума за Ваш близък - нямаше ли да го направите?
А и тя е доста деликатен човек, не знам какви лисици визирате?

Казах нежно " като лисичка",  защото не коментира другите участници, а упорито си изпълнява мисията и следи коя кокошчица какво е казала за Мишо.  

Последна редакция: ср, 22 май 2019, 21:24 от Zdravika

# 757
  • софия
Много ви вълнува какво е ставало в чаршафите в нощта след сватбите на всички новобрачни двойки... Толкова е махленско това!
Абсолютно съм сигурна, че Мишо не е пипнал с пръст Юлия. Този мъж би бил късмет за всяка жена с акъл. Все някоя ще го оцени. Чудесен човек с благ характер и добро възпитание! Дано формата му донесе само ползи. Заслужава ги!
Хич даже не ме интересува, но аз си обяснявам перманентното състояние на ПМС на Юла с това, че на Мишо не му е било интересно да я уважава и тя с таз нейна неповторима красУта, чар, слънчев характер се е почувствала недооценена.

# 758
А на мен ми се стори, че Юлия при психолога, каза ,че няма проблем, просто била много капризна с мъжете, не е споделила да има конкретен проблем с Мишо

# 759
Мишо не е сред нас тук и не може да каже "Не е вярно, че не ставам за еди какво , аз съм музикант - барабанист". Смърфи го познава, чете тук и разяснява, когато е хвърлена калта. Конкретно - твърдението, че не бил кой знае какъв музикант.

# 760
Това предаване ми прилича на четиво за тоалетна. Гледаш го, за да се намираш на работа. Героите удрят дъното един път поради лични качества, един път заради монтажа и лошия сценарий. Сигурно с него някой си е взимал дипломната работа.
За героите , няма изненади. Таня е на предела на нервите си, а Зарьо на наглостта си. Юлия  показа липса на култура, ограниченост и тежка тъпота. Мерал се носи на крилете на нещо което ще катострофира много лошо.

# 761
Преди 100-ина години в това предаване са участвали де що има девойки и момци... Хем ни камери, ни селфита тогава, ни рейтинг, ни нищо...

Родителите ти го избират и те уведомяват - ще вземеш наш Кънчо от Трънак Мушама. Ама няма - не го искам, далече е, как ще пътувам. Отиваш булка там и точка. За женене си, няма да ми се мъкнеш цял живот мома, я, зимаш Кънчо, рекох! Ама няма - не го искам, грозен е, няма да ме люби качествено в сеното. Отиваш там, правиш деца и точка. Той е избран по 1. имот, 2. работливост, 3. здраве. Тя е избрана по 1. работливост 2. здраве 3. уважителна ли е, грижовна, скромна. Няма тън-мън. И за красотата не се е гледало много - всеки млад човек е красив, по-важни са другите работи.

През януари в студа никой не се жени, пък да хукне на езеро или по Европата. Къде ще ги слагаш тез гости да ядат и пият на двора в студа, пък и с какво ще ги гощаваш - прасето е изядено, а за овца още е рано. Какви дробчета и пържоли през февруари? Кокошки не се колят случайно ей тъй, за едните дробчета. А прасето е минало за Нова година. През февруари караш на стара туршия и последния качамак.

Сватбите са на пролет - кога е пукнало, ама още няма много кърска работа. Да са хапнали булките малко зелено, че да са вдигнали хемоглобина -демек бузите им да са червени на хорото, да пращят, за да е ясно коя колко е здрава. На пролет, че да се позатопли, пък пазвата да е поотпусната и да се вижда коя колко е плодовита... (малко като Ивана, хехе). (Но ако ядат като разпрани като Ивана - не ги искат. Много яде! ще подяжда семейството.) А и да ги захранят с мляко по пролет, за калций, ако прихванат веднага... Или на есен - след жътва, работата винаги е първа. На есен се женят тия, дето са по-придирчиви и изостават, попрезрелите моми, няма да споменавам имена от формата.

От първия ден жената отива и почва да чисти, да готви, да плете, преде и т.н. Няма - не искам тука, искам си у нас. Връщаните булки са много рядко и е било голям срам. Един вид не си се справил в тийм-билдинга, ти си слабото звено, ти си предател, не си научена на уважение, на отговорности, на издръжливост, т.е. личните ти качества и достойнства липсват... Мъжът почва да бачка за двама, за трима - дърва да цепи, животни да дои, на нива да оре, орехи да бере. Бебето ще е готово още за Коледа или на пролет, близнета-тризнета, каквото дойде, важното е да имаш с какво да ги изхраниш и отгледаш.

На хаджилък до Петра и около Петра (хехе) се ходи чак като си си насмогнал и всичко ти е уредено, че ей така - за разкош, дето се вика - и хаджии да станете двамата с Кънчо от Трънак Мушама. То си е било като признание един вид, за дългата и сплотена връзка. Струвало е много пари и за съпругите, които са били взимани е било голямо признание. Тия мъже, дето сами са ходили до там, пътьом са се облажавали с някоя робиня от Египет из територията на Османската империя, но после отиваш, изповядваш и карай - нищо не е било.

Най-хубавото, според Иван Хаджийски (страхотния му труд, посветен на българската народо-психология) е било на жената като стане ред тя да си жени децата. Първо, сега ТЯ ще избира. Щото не е избирала, когато е било нейното венчило, но сега й е дошъл ред. Ако мъжът й е бил имотен, работлив и здрав (т.е. избран правилно от нейните родители), значи са създали потомство, изхранено, отгледано, здраво и право и готово да се жени сега то. Т.е. тя се ползва с респект и всички моми за женени в селото почват да я поздравяват, да й носят ведрото с водата, да й отстъпят на пътя, да й пратят подарък, баница и т.н., за да й направят добро впечатление и тя да ги избере за снахи... Като избере, това е било велико нещо - тази снаха влиза един вид с протекции от свекървата и тя почва да се доказва ежедневно. Ще й готви, слага, вдига, ще й носи вода, ще й изплете хубави чорапи, всичко, всичко... Зер не си била избрана случайно...

Хех, такива времена са били. А сега захаросани картички и балони в реката...

# 762
Въпреки критиките ми към Юлия трябва да призная, че не си позволи да плюе по Мишо. Мрънка и се държа лошо с него, но на думи беше дискретна.

Изобщо не съм съгласна. Не виждам никаква дискретност в нея.

# 763
Много ви вълнува какво е ставало в чаршафите в нощта след сватбите на всички новобрачни двойки... Толкова е махленско това!
Абсолютно съм сигурна, че Мишо не е пипнал с пръст Юлия. Този мъж би бил късмет за всяка жена с акъл. Все някоя ще го оцени. Чудесен човек с благ характер и добро възпитание! Дано формата му донесе само ползи. Заслужава ги!
Хич даже не ме интересува, но аз си обяснявам перманентното състояние на ПМС на Юла с това, че на Мишо не му е било интересно да я уважава и тя с таз нейна неповторима красУта, чар, слънчев характер се е почувствала недооценена.
Ти сериозно ли мислиш, че повечето жени си мислят как ще се търкалят в кревата с мъжа насреща и какво той ще направи за тях там? При това на първото им виждане в този живот въобще. И че това решава цялостното им отношение към него. Само нимфоманка ще трепери от яд и ще е злостно настроена към мъжа от подобен сценарии.

# 764
Всъщност другите двойки получиха по 3-4 екскурзии. Ивана и Мерал - Испания, Рупите, Велинград, Таня и Фазомер - Йордания и Копривщица (сигурно щеше да има още, обаче се развали работата, като при Никифор и Василена)... Редно е и Юлия и Мишо да отидат още някъде.

Най добре на майната си или по дяволите

Общи условия

Активация на акаунт