Имаме си вече сърчица, чакаме ви ДЕКЕМВРИйски слънчица!

• 23 306
  • 734
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте момичета,

Много се радвам, че засега нещата при всички звучат добре Flowers Cherry Blossom Аз изчезнах за известно време, но ние тук имахме една седмица почивка и направих едно яко пътуване с кола от 800 км из Оман...Не звучи много интересно, но всъщност има какво да се види плажове, фиорди и тн. Добре беше, но пък умората си стои перманентно и не мога да се насладя съвсем на никое преживяване.... Neutral Face
Храненето ми също не се е подобрило значително, а вече съм уж 13-та седмица, тоест чакам с нетърпение и аз да си хапвам като хората ...или директно като Animal Pig Grinning ама не - предимно плодове и заленчуци, никакви меса и хляб...От хляба ми става особено лошо, което е супер странно за мен.
И аз си правих изследване за токсикоплазмоза - тук е задължително и резултатите ми са отрицателни, както за активна зараза, така и за антитела, та затова ми казаха, че е ок да се изследвам на всеки 3 месеца по време на бременността, заради риска от заразяване след като не съм карала, но в същото време ме увериха, че това изследване е настина необходимо само в страни като Франця, Белгия и тн, където се ядот много неузрели сирена и тартари от сурово месо.
Друго, което мога да докладвам е, че корема ми вече започва да си личи Sunglasses
Малко се притеснявам с пътуванията, тъй като ми казаха, че плацентата ми е една идея долна май я нарекоха....На мен нон-стоп ми се налага да пътувам- още в началото на бременността - 1 ви месец имах 16 часов полет и след това връщане, сега ми предстоят пътувания до БГ по 5 часа и половина и т.н. Вие как сте по отношение на това - въздържате ли се да пътувате?
Аз бих казала да не се тревожиш прекалено. Принципно проблем е плацента превия или гранична, защото са върху шийката и биха могли да предизвикат дразнене, кървене, контракции. Аз бях с гранична , пътувах си със самолет и кола. Принципно тя се формира сега и има голяма вероятност да се повдигне следващите месец - два. Имам мн близка приятелка- тя беше с превия- работеше доста тежка работа до 6тия месец , после си почиваше повече, но и тя нямаше проблеми.

# 586
Вие как сте по отношение на това - въздържате ли се да пътувате?

Калиси, аз днес се прибрах от Лондон, пътувах със самолет. Цяла семдица бях в работни среши и на крак и нямах никакви проблеми.

Но това си е до организъм и до вътрешно усещане. Когато попитах моя доктор дали мога да пътувам, защото съм рискова бременност, той ми каза - ако се чувстваш добре - пътувай си.

# 587
Алексче, сигурна бях че мъжът ти ще се зарадва. Готино е и за партито, и че е минало добре.

За болките в сърцето и таза, аз имам пробождания около лявата гърда, не знам дали е точно сърце или друго, няколко пъти на ден, през няколко дни. Таза и кръста като цяло ме болят всеки ден почти, лекарят ми каза да оценя болката и ако е по-малко от 10 от 10 да търпя, ако не да пия но шпа. Ношпа за кръст не ми се връзва. Мен не ме боли матката или друг орган, а самите прешлени, стави и кости. Ще ходя на лекар скоро, ако продължава така.

Аз идвам набързо да се похваля, днес съобщихме на майка ми, мъжа й и сестра ми и много се зарадваха. Малко притеснени са "как ще се оправим" (майка ми тоест), но иначе щастливи и всичко е наред. Наистина притесненията ми бяха излишни, благодаря за куража ❤️

Беше много смешно как им казах точно, ама ще пиша друг ден, че от телефона ми е сложно и без това.

Хубава вечер от мен.

# 588
Браво, Лана! Сигурна бях, че ще се зарадват.
Алексче, супер за партито.

Аз 2 нощи поред имам крампи на краката.. Ужасно е. Не е ли рано за такива неща?

# 589
Рано, не рано и аз днес усетих бебето. Едва в 13 седмица съм и наистина е рано, но съм сигурна че на два пъти го усетих.

# 590
За момичетата с ниски плаценти- не се притеснявайте ! Аз бях с превия и след лежане по болниците , в седми-осми месец направихме две моренца по седмица , ами супер си беше. Няма място за голямо притеснение!

Лани, супер за реакцията! Знаех си аз , че ще се зарадват. Вие определено ще се справите,от  какво толкова се притеснява майка ти. Та ти си здрава, права, млада и умна жена с мъж до себе си, работите....супер сте си, сега като и бебчето се появи съвсем готин ще стане купона.

Марти, не е рано за тези неразположения, за съжаление. Като имаш крампи(предполагам на пръсците) си свий крака , така че стъпалото ти да отиде към бедрото/дупето и притисни с ръка, много облекчава и прекъсва крампата. Не знам дали го обясних добре. Аз също имам крампи от липса на калций и желязо🙁😕.

# 591
Момичета, здравейте! Днес явно всички сте по разходки, щом никой не пише Simple Smile
Аз имам един странен въпрос - какви бански смятате да носите това лято, цял или половинки? аз съм в чуденка какъв да си купя

# 592
Аз си имам еластичен цял бански и ще нося него.

Марти, точно снощи 3 пъти се будих от крампи. Ще питам лекаря дали може магнезий и почвам пак да си го пия. Пих 2 години и нямах никакъв проблем със схващания и крампи, спрях го преди 2 месеца и явно не ми стига, тъй като веднага започнах да се схващам.

Ние се разходихме и вчера, и днес, но тук е страшна жега и много се уморявам. Сега си лежа на креслото, климатика работи и ми е супер. 😁 Не знам как ще издържаме в жегите..

# 593
Момичета, здравейте! Днес явно всички сте по разходки, щом никой не пише Simple Smile
Аз имам един странен въпрос - какви бански смятате да носите това лято, цял или половинки? аз съм в чуденка какъв да си купя
Аз от миналата година имам бански за бременни , но тогава бях в 7/8 месец и бяха от тези предназначени за бременни(цели, с еластична част при коремчето). Мисля да ги използвам и тази година , ако ми стават и не са ми големи. Тази година си взех един цял и два половинки, но от минали години имам половинки и също ще ги вкарам в употреба.
Скрит текст:

Банските са от h&m, jojomamanbebe и amazon.

Лани, жегите тепърва предстоят, има още много да си грухтим, август и септември(ако е топъл) ще е най-страшно😬, после като застудее пък ще почнем друга песен да пеем с хлъзгави тротоари и замръзнали бременни  шкембета.

# 594
Тук в тропиците (Сандански). От 10
сутринта е 35 градуса. От вчера сме с климатик вкъщи,а на мен мноого ми става лошо от тая жега и незнам как ще съм.
И аз се пооглеждам за бански,че в края на месеца ни предстои една почивка и май ще са цели. А си бях купила 3 нови чифта преди да разбера,че съм бременна:( . Мисля да ги запазя с надежда да влезна в тях другата година.

# 595
Знам, че тепърва предстоят, а аз вече едва дишам.

Излезе ми реклама, ако някой се интересува 😊

# 596
Аз голяма разходка му дръпнах днес. Краката ме болят.
Миналата нощ нямах крампи, дано не ми се случва повече.
Много е горещо. Не съм пускала още климатика, ама скоро ще е.

# 597
Тъй като ние плануваме септември да ходим на море и ще съм с голямо коремче вече, съм решила да нося цял бански, за да не го излагам пряко на слънце.
Алекс и на мен много ми харесва идеята за парти за разкриване на пола. Разкажи малко повече, че все още се чудя дали да правя.
Момичета аз бях вчера на ден на репродуктивното здраве в Пловдив и се консилтирах с имунолог. Каза, че дори при нискорискови мутации като моите в тяхната клиника слагат фраксипарин през цялата бременност. Та се оказва, че това ме чака и мен Confused Но и друго, показах и листа от ФМ и тя ми обърна внимание, че размерите на главичката са малко под нормата, но също каза, че в този ранен етап е нормално да има вариации и отклонения. А и доктора, който ми я прави каза, че всичко е напълно ок и това дори не го спомена. Но както се досещате аз малко се притесних. Та бихте ли ми казали какви бяха вашите размери (на тези, които са правили в 11-та седмица, защото аз ходих тогава)? При мен дължината на бебчо беше 50,7 мм., обиколката на главата 52,6 мм., а BPD 15,1 мм.

# 598
Тъй като ние плануваме септември да ходим на море и ще съм с голямо коремче вече, съм решила да нося цял бански, за да не го излагам пряко на слънце.
Алекс и на мен много ми харесва идеята за парти за разкриване на пола. Разкажи малко повече, че все още се чудя дали да правя.
Момичета аз бях вчера на ден на репродуктивното здраве в Пловдив и се консилтирах с имунолог. Каза, че дори при нискорискови мутации като моите в тяхната клиника слагат фраксипарин през цялата бременност. Та се оказва, че това ме чака и мен Confused Но и друго, показах и листа от ФМ и тя ми обърна внимание, че размерите на главичката са малко под нормата, но също каза, че в този ранен етап е нормално да има вариации и отклонения. А и доктора, който ми я прави каза, че всичко е напълно ок и това дори не го спомена. Но както се досещате аз малко се притесних. Та бихте ли ми казали какви бяха вашите размери (на тези, които са правили в 11-та седмица, защото аз ходих тогава)? При мен дължината на бебчо беше 50,7 мм., обиколката на главата 52,6 мм., а BPD 15,1 мм.
Михаела, питай каквото те интересува за партито, аз съм насреща , нямам проблем да отговоря😁🙂
Също така не се втелясвай в размери, така само ще се тревожиш. Имай в предвид , че те са още съвсем малки бебоците , особено в 11г.с и е достатъчно лекарката да е мръднала с части от милиметъра стрелката , за да покаже недостоверна стойност.

С миналата бременност много пъти съм имала подобни на твоите притеснения и бяха напълно безмислени. Най-лесно ти давам пример с теглото на бебето. Мериха я 3,300(или 3,500 , не помня вече) точно 2.3 дни преди да се роди, като казаха , че е голяма и ще е към 4кила около термин. Да, но аз родих точно в 37г.с +0дни и девойката тежеше чудните 3830гр. Според мен половин килце за два дни не се качва. Смятай колко е прецизна техниката, като се има в предвид , че аз ходих при какви ли не светила тогава.

Относно партито, или по-точно как минава- организирахме го на едно супер красиво място, с двор и уникална зала. Поръчах торта и още много храни. Поръчах един доооста голям черен балон с конфети, в съответния цвят(при нас розов) , както и димки(ако така се наричат), отново в розово. Събрахме се, говорихме си с приятели и роднини, снимахме се с всички, имаме и клип , който фотограф ще обработи от цялото тържество. Всеки гост си сложи отпечатък от ръката , в цвета , който мисли че е полът(розов за момиче, син за момче) и стана като дърво, много сладко(ръцете са клоните и листата). Накрая на една черна дъска преброихме гласовете и ако не бъркам бяха 21 на 13 , в полза на момче. Накрая на поляната излезнахме всички , зад нас пуснаха димките докато ние пукаме балона(но им трябва малко време , за да излезне цвят) и така. Пукнахме балона , мъжа ми се обърна да види дали наистина не бърка и вижда , каквото си мисли и като видя този прасковено розов дим навсякъде , разбра че не му се привижда😂😂😂.
Ако съм пропуснала нещо, интересно за теб , ме попитай😁❤

# 599
Добро утро момичета 🌞
Алекс, звучи страхотно, сигурно преживяването е невероятно.
Нямам търпение и аз вече да разбера.
Ние сме малко на море в Гърция. Страхотно е. Винаги съм предпочитала почивка на Гръцкото море, по - спокойно ми е, поне по местата на които сме били ние.
Моята плацента е малко ниско, но доктора каза че с нарастването ѝ ще се
вдигне. Дано да нямам проблеми. Следващата седмица ще пътуваме с колата до Германия, малко се притеснявам.
Хубав ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт