СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 11

• 86 979
  • 847
  •   1
Отговори
# 105
Да се обвързва ИТ с математиката е доста хм, ограничено да ремем упражнение. Днешните ИТ не работят на изчислителни машини все пак...
Да може ИТ без математика, но с математика нивото е съвсем друго!
Разбирането и ефективното ползване на AI ,ML, DS
 изисква солиден математически фундамент. Учи се с години. Не става с ИТ курс в СофтУни или Телерик.

# 106
Да, съгласна съм със совенок, но колко в БГ се занимават в момента с  AI ,ML?
Не са ли голям процент точно специалисти , които по 10-20 години не са се докосвали до Математиката, научили са определени системи, библиотеки (фреймвъркове) и са корифеи в тях и не се сещат нито как се пишат ДС, нито алгоритми, а за АИ и МЛ няма да говорим.
Скрит текст:
Нямате си предства какви хора се преквалифицират.....

# 107
Относно има ли смисъл от курсовете, ако виждаш, че няма да влезеш - първо, никога не знаеш, и второ, точно от математика има смисъл, защото развива мисленето, тренира мозък, страничен бонус покрай целта за влизане Simple Smile

# 108
Да, съгласна съм със совенок, но колко в БГ се занимават в момента с  AI ,ML?
Не са ли голям процент точно специалисти , които по 10-20 години не са се докосвали до Математиката, научили са определени системи, библиотеки (фреймвъркове) и са корифеи в тях и не се сещат нито как се пишат ДС, нито алгоритми, а за АИ и МЛ няма да говорим.
Скрит текст:
Нямате си предства какви хора се преквалифицират.....
DS = data scientist (това имах предвид).
Пълно е с фирми(основно стартъпи) дето "ползват" и "разработват" AI , ML . 90+% от тях нямат необходимата математическа основа. Затова и съществени практически резултати няма.

# 109
аа аз помислих data structure,че имаш предвид. Data scientist e малко по-различно, да там се изисква главно Математика и Статистика. Те си ползват ама наготово, нямат време да учат.Може би нямат резултати,защото не могат да четат научните публикации (липса на математически апарат.Кога и ще го учат ако започнат работа 2 курс студенти по 8 часа на ден?) и съответно не знаят хората докъде са стигнали, какви проблеми имат или са се преборили.

# 110
Относно има ли смисъл от курсовете, ако виждаш, че няма да влезеш - първо, никога не знаеш, и второ, точно от математика има смисъл, защото развива мисленето, тренира мозък, страничен бонус покрай целта за влизане Simple Smile

Точно това влизах да напиша.
Курсовете не са само, за да влезеш в СМГ, а, за за научиш нещо ново и различно, развива мисленето и концентрацията, особено за деца с влечение към математиката.

# 111
ОМТ само за прием в СМГ ли служи? Не се ли ползва като изпит и за други математически гимназии в страната? Тези деца като повече или по-малко добри в математиката са в светлината на тази безумна статия?

# 112
  • София
Не е само за СМГ и в други градове се използва за МГ.
 А за курсовете - на две от приятелките ми в квартала, децата им ходеха на курс в СМГ без да имат намерение да кандидатстват там и не го и направиха.

# 113
  • София
Аз също смятам, че ОМТ много добре отсява децата. Тези, които не успеят да влязат, просто не са за там, защото или нямат мотивация и са натискани насила от родителите или просто нямат дисциплината да работят на такива обороти и после би им било доста трудно в училището.
За мен си заслужава всичко - курсовете, приемът. Те развиват мисленето на детето и не са изгубени пари и време, но пак казвам, стига детето да има интерес и да не е само родителска амбиция и натиск върху него.
Статията ми се стори пълна простотия и неоснователно очерняне на хора, които работят много, качествено и с желание. Не съм чула до сега някой да си е купил задачите предварително, докато съм чувала за хора платили определена сума след това или използвали други начини (но не свързани с учителите), за да им вземат децата.

Последна редакция: сб, 29 юни 2019, 14:52 от zazu1

# 114
СМГ публикува списък на отказалите се кандидати от гимназията в отговор на съмненията за укриване на места

Окончателно разпределение по езици

Последна редакция: сб, 29 юни 2019, 17:32 от PTodorova-Moralnata

# 115
  • в страната на чудесата
Чудя се дали класирането на ПЧМГ няма да доведе до допълнителен прием в смг...

# 116
Не очаквам повече от един двама отказли се. Мисля, че на приетите вече в СМГ им дадоха команда „Свободно от повече изпити”.'

# 117
Чудя се дали класирането на ПЧМГ няма да доведе до допълнителен прием в смг...
По-скоро обратното.
Първото класиране в СМГ беше след първия приемен изпит за ПЧМГ.
Питагорци, изкарали над 85т на директорското контролно, но предпочитащи СМГ, както и деца явили се в СМГ и записали се вече, може да освободят места на второ класиране в ПЧМГ.

# 118
  • в страната на чудесата
Ами аз разсъждавам от моята си позиция и категорично бих предпочела пчмг пред смг та затова се замислих...

# 119
Ако някой се откаже, то ще повикат следващия по бал, нищо, че обявиха приемът за приключил. В нашия випуск имаше такъв случай на отказало се септември дете и следващото в списъка беше поканено и се записа.

Общи условия

Активация на акаунт