СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 11

• 86 989
  • 847
  •   1
Отговори
# 120
Ами аз разсъждавам от моята си позиция и категорично бих предпочела пчмг пред смг та затова се замислих...
Кои са плюсовете на ПЧМГ?

# 121
  • в страната на чудесата
Една смяна, учителският състав особено по мат, удобна локация, доста по-малко ученици са за мен. За другите може да има и други.

# 122
Въпрос към тези от вас, които са "от кухнята":
Вярно ли е, че в гимназиален етап на учениците, избрали паралелки с английски език се обръща повече внимание по математика (в сравнение с тези от немските паралелки)? В осми клас броят на часовете по математика в класовете с НЕ и АЕ са си съпоставими, та...
Дойде време да класираме желанията (7ми клас), а още сме в такава чуденка, мани-мани!

# 123
Нямам представа каква визирате под  се обръща повече внимание. Часовете са еднакви, достъпа до школи е за всички.  Само с учебни занимания, успехи по състезания вече са почти невъзможни, трябва допълнителна работа. Всичко си е до дете.  В осми клас, немските паралелки много залягат на езика, за повечето деца е нов и поглъща много време, което  отнема от времето за математика, т.е. ако не ти е нов немския всичко ще е еднакво. Преподавателите по математика обикновено са  класни на английските паралелки, но не виждам как това би повлияло.Конкретно за випуска на дъщеря ми: при нея в осми клас има спад по математика, но пък за една година има В1 по немски. Най - изявените деца по състезания са от немските паралелки. Незнам,  преди това дали са учили немски, ако не ги обявявам за извънземни.  Та като цяло децата от немските нямат време, не някой да им пречи или да не им обръща внимание.

Последна редакция: ср, 03 юли 2019, 10:32 от kasmet4e

# 124
  • Earth
Браво на седмокласниците от СМГ. Отново най-добри в София след 7-ми клас.

https://www.danybon.com/obrazovanie/top-10-uchilista-7-class-maturi-2019/

# 125
Випуск от около 150 деца! Чудесни! Браво и на техните преподаватели!

# 126
Въпрос към тези от вас, които са "от кухнята":
Вярно ли е, че в гимназиален етап на учениците, избрали паралелки с английски език се обръща повече внимание по математика (в сравнение с тези от немските паралелки)? В осми клас броят на часовете по математика в класовете с НЕ и АЕ са си съпоставими, та...
Дойде време да класираме желанията (7ми клас), а още сме в такава чуденка, мани-мани!

Паралелките с НЕ са с интензивно изучаване на НЕ и са 2, а тези с АЕ са с разширено изучаване на АЕ  и са 4.
затова броят на часовете е различен.

# 127
Всички паралелки на тазгодишните осмокласници бяха с разширено изучаване на език /бяха експеримент явно/. От 2019-2020 може и да е друго, но все си мисля че броят на часовете по математика при профил математика и информатика, какъвто е в СМГ е еднакъв за всички.

# 128
В план-приема на училището пише, че немските ще са интензивно, а английските разширено. Сегашният 9 клас пък и 6-те паралелки бяха интензивно.

# 129
  • София
В план-приема на училището пише, че немските ще са интензивно, а английските разширено. Сегашният 9 клас пък и 6-те паралелки бяха интензивно.
И беше повече от добре!

# 130
Вторият език по избор ли е или е ясен още при записването?

При първи РЕ, може ли втори да е АЕ? РЕ интензивно ли се изучава?

# 131
  • София
Струва ми се, че сте в грешна тема.

# 132
Вторият език по избор ли е или е ясен още при записването?

При първи РЕ, може ли втори да е АЕ? РЕ интензивно ли се изучава?
Явно питането е за прогимназията. В прогимназията на смг няма втори чужд език. ИУЧ и ФУЧ са математика и информатика (км)/ит.
В гимназиален етап към днешна дата чуждите езици са само АЕ и НЕ. Ако първият е АЕ, то вторият е НЕ и обратното.

# 133
За гимазниален етап след 7 клас:

Кога става ясно в коя паралелка е записано детето и кой ще е класен ръководител?

При записване или в началото на учебната година?

Flowers Cherry BlossomFlowers Cherry BlossomFlowers Cherry Blossom

# 134
  • София
Класът и класният ръководител се разбират наесен, на първата РС.
Сегашният завършил 8 клас разпределиха съучениците (примерно по 8-10 деца) от прогимназиалнии класове на СМГ, приети с един и същи език, в един и същи клас + ги смесиха с нови деца.Поне в 3 класа знам, че стана така: и с АЕ, и с НЕ. Тази година не знам дали ще практикуват така, не знам дали е било така при предишни випуски.

Общи условия

Активация на акаунт