СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 11

• 87 042
  • 847
  •   1
Отговори
# 615
Значи мъката с КМ продължава... И ние миналата година (в 7ми клас) ходихме при директора, защото нещата излизаха извън контрол. От 5ти до 6ти клас всеки срок бяха различни учители, дори имаше и едно момче от 12ти клас, което им преподаваше. Нямали учители. Беше абсолютна трагедия- децата нищо не научиха. И в 7ми клас с Рачева започна истинска агония- тя изобщо не се интересуваше от средното ниво на децата. Изискваше неща, които те не бяха и чували преди. Масово 2ки, 3ки, 4ки. А в 7ми клас на никой не му беше до допълнителни уроци по този предмет. Тя казваше: "Ами, да седнат и да научат", ама то това не е История- да седнеш и да научиш за няколко дни! Не е добра концепцията за обучение по този предмет и не знам защо все още взаимно се мъчат- деца и учители.

# 616
С++ е сложен език, но пък е основата на всички езици. Защо не се започне на Питон и да се наблегне повече на алгоритмите, а пък, който не му се занимава да учи по-дизайнерски технологии (никак не са за подценяване). Могат ли да си избират езика/технологичния стек, който преподават?Може би преподавателите са ограничени от МОН

# 617
Да обясниш на едно дете как да програмира, при това правилно, изисква се ти самият да си наясно как става това.
Езикът сам по себе си е само средство..

# 618
Мда, със скрача доста добре се справихме.Визирам 4 клас. Там бяха въвдение блоково за цикъл, условен преход, променливи, събития.

# 619
  • София
Има ли някаква тенденция в кои паралелки се запазват повече от децата от 5-7 клас след кандидатстването в 7-ми - в немските или в английските?
Или е различно за всеки випуск?

# 620
  • София
Здравейте! Дали някои знае кои учители по математика ще поемат новите осмокласници?

Ако се спази правилото досега, тези които са били на 7 клас продължават и в 8 клас, като досега са били Надя Кръстева, Веселин Златилов, за другите не знам, ще трябва поне още един преподавател. В 9 клас при нас са трима на 6 паралелки.

Има ли някаква тенденция в кои паралелки се запазват повече от децата от 5-7 клас след кандидатстването в 7-ми - в немските или в английските?
Или е различно за всеки випуск?
Поне една НЕ и една АЕ са преобладаващо децата от 5-7 клас, но не съвсем, има нови деца и в тези класове, не са изцяло старите класове, говоря за преди една година. И по-скоро запазиха децата от старите класове, съответно по езици, да са в един клас и към тях се присъединиха нови деца.

# 621
А в осми клас продължават ли с това компютърно моделиране?

# 622
  • София
А в осми клас продължават ли с това компютърно моделиране?

Не Satisfied, вместо КМ има вече Информатика и отделно ИТ.

# 623
  • в страната на чудесата
Ми тя Кръстева как ще води 8 клас?! Ужас.

# 624
  • София
Ми тя Кръстева как ще води 8 клас?! Ужас.
Защо да е ужас? Anguished

# 625
За първи път завършват 185 деца 7-ми клас в СМГ (досега все бяха по 4, а миналата година 5 паралелки, а сега са 6). Не вярвам само 2 паралелки да продължат от стари ученици. Поне за 4 паралелки ще има деца според мен.
И аз не схванах изказването за ужаса, но явно пак някаква интрига се заформя.

# 626
И аз искам да разбера що е ужас? За мен Кръстева е много добър преподавател.

# 627
  • в страната на чудесата
Добър до 7 клас. Няма интрига. Нито опит Simple Smile

# 628
Всички гимназиални учители все някога за първи път са преподавали на 8 клас. Младостта не е порок. Това, че е добра до 7 клас, не значи, че от осми нещо рязко ще се промени.

# 629
  • в страната на чудесата
Ще видим. Дано си права.
Пожелавам успех

Общи условия

Активация на акаунт