СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 11

• 87 072
  • 847
  •   1
Отговори
# 555
Водещи са учителите по мат. В класовете, на които остават класни, събират децата, на които са преподавали до 7-ми и са избрали този език. На децата, избрали другия език, не са класни, но им преподават по мат.

# 556
т.е. класните ръководители си остават същите и по тази линия съответно събират в техния клас децата, които са били в техния и 7ми клас?

Да.

# 557
  • Sofia
При нас в 8 клас в немските паралелки класни станаха преподавателите по немски. Децата учеха основно немски. Беше добре. Запазиха учителя си по  математика, но не и като класен. Той остана класен на другата си паралелка с английски. От 9 клас ни сложиха друг класен. (по един от другите предмети.)

# 558
  • София
Моля за мнение за г-жа Гергана Добрева. Благодаря предварително!

# 559
# 560
Здравейте,
Имам няколко въпроса и ако се намери добър човек да ми отговори ще съм много благодарна Simple Smile
Кои учители по математика извеждат 12 клас? Колко са настоящите паралелки в 5 клас? Какъв е броя на децата в паралелка в настоящият 5 или 6 клас.
В 7 клас какъв процент от децата ходят на школа по БЕЛ?
Имам и още,  но сега се надявам на тези Simple Smile

# 561
Здравейте,
Имам няколко въпроса и ако се намери добър човек да ми отговори ще съм много благодарна Simple Smile
Кои учители по математика извеждат 12 клас? Колко са настоящите паралелки в 5 клас? Какъв е броя на децата в паралелка в настоящият 5 или 6 клас.
12 клас се извежда от Илияна Цветкова, Надежда Буюклиева и мисля Ани Ангелова.
В настоящия 5ти клас са 6 паралелки. Там са по 26 деца. В настоящите 6ти и 7ми клас са по 30 до 33 деца (отново по 6 паралелки).
В настоящия седми клас освен моето дете не зная за друго дете, което да не е ходило на уроци/школа по бел. Може да има и други, но за общо 185 деца випуск при всички случаи са под 10.

# 562
  • София
В класа на моето дете миналата година 10-12 не ходеха на уроци/курс по БЕЛ. 10 не ходеха цяла година, а 2 спряха да ходят след декември. Класът беше 33 деца. За другите класове миналата година нямам информация.

# 563
  • София
Един от учителите по математика на сегашните 5 клас ще поеме 2 паралелки от следващия випуск. Тъй като нивото по  БЕЛ е доста ниско, не се пишат и проверяват преразкази, няма време за упражнения на граматиката, има родители, които записаха децата на школа по БЕЛ още от следващата учебна година (от 6 клас).

# 564
В класа на моето дете миналата година 10-12 не ходеха на уроци/курс по БЕЛ. 10 не ходеха цяла година, а 2 спряха да ходят след декември. Класът беше 33 деца. За другите класове миналата година нямам информация.
Випускът, който сега е 8 клас имаха извънкласна училищна школа по бел от 5 до 7 клас, нали така? Освен това в 7-ми клас имахте час ФУЧ по бел, отново извоюван от Вашия учител (присъствах на ПС, когато това се реши). И учителят по бел е един от много добрите, който е доста търсен в Междучасие.
Нашият випуск (7 клас) не сме имали иуч или фуч часове по бел, школа имаше само в 7ми клас и то за подготовка за олимпиадата (писане на ОЛВ), а не за нво. Посещаваше се от много малко деца.

# 565
Здравейте,
Ако се интересуваш от училището, разгледай сайта. Там ще намериш отговорите на повечето въпроси, които си задала. Даже ще си отговориш на такива, които не си се сетила да зададеш. 🙂
Само на последния въпрос няма как да получиш точен отговор, няма такава обобщена информация. Който и каквото да ти отговори на него, са свободни съчинения и разсъждения.

# 566
  • София
Maria77bg, аз говоря конкретно за нашия клас. Да, школа имаше. Всъщност школа имаха по повечето предмети без Човек и природа (5-6). На школите не преповтарят учебния материал. В 5 клас школата по БЕЛ започна през ноември, но часът не беше удобен за нашия клас и децата не я посещаваха. В 6 клас децата от класа успяха да се включат в школата. Нямам спомен да са се готвили за НВО. До февруари със сигурност се готвеха за олимпиада. В 7 клас до февруари се занимаваха с отговор на литературен въпрос. След олимпиадата се готвеха за НВО. Да, имаха ФУЧ в 7 клас. Да, учителят е прекрасен. Но и учителката на сегашните седми класове е много добра. Да, учителят им даваше изключително много домашни в училище (това се отнася за нормалните, редовни часове). Но според мен причината децата в СМГ да ходят на уроци по БЕЛ не е, че не могат без тях/имат пропуски. Причината е, че родителите са много често по-амбициозни и от децата си и искат да са сигурни, че са направили всичко, за да има детето висок бал и да остане в СМГ/отиде в друго желано от него/тях училище. В нашия клас 10 родители не се поддадохме на притесненията и презастраховането. Да, една от причините беше невероятният учител по БЕЛ. Но не мисля, че школата или 40 минути ФУЧ са причината, поради която тези 10 (а от януари 12) деца не са ходили на курс. Мога да кажа защо аз конкретно не записах детето на курс: 1. Защото има добра езикова култура. 2. Не е имало проблеми по БЕЛ, нито оценка под 5 на контролни/преразказ. Това за мен означаваше, че няма пропуски. 3. Писало си е старателно домашните по БЕЛ в целия период 5-7 клас. Всъщност това също е един от проблемите на част от децата - умни са, но понякога мързелът надделява и не се пишат всички домашни. 3. Курсът щеше да отнема от свободното време. 4. Вярвам, че на НВО може да се постигне добър резултат и с училищна подготовка. 5. Бях убедена, че учителят по БЕЛ ще изпълни заявката, която даде на първата родителска среща в 5 клас, че ще подготви децата така, че да не е необходимо да ходят на уроци.
Не съм давала на детето си пробни изпити от различни школи, минали НВО. Каквото са  правили в училище, това е било подготовката. Яви се на 3 пробни по БЕЛ, организирани от СМГ учители.

# 567
Здравейте,
Ако се интересуваш от училището, разгледай сайта. Там ще намериш отговорите на повечето въпроси, които си задала. Даже ще си отговориш на такива, които не си се сетила да зададеш. 🙂
Само на последния въпрос няма как да получиш точен отговор, няма такава обобщена информация. Който и каквото да ти отговори на него, са свободни съчинения и разсъждения.
Сайта го разгледах.
Голяма част от тези въпроси изобщо не са застъпени.
Няма информация за екипа в гимназията изобщо си няма идея освен известните математици, кой води останалите предмети.
От три дни се опитвам да разбера колко деца приемат в 5 клас. По наредба са по 26 в клас. Но нямам нито един познат, чието дете да учи в СМГ и децата в класа да са по-малко от 30.
Свободните съчинения ме устройват. Дали децата са 10-15 или 20 не е въпроса в това.

# 568
  • София
Здравейте,
Сайта го разгледах.
Няма информация за екипа в гимназията изобщо си няма идея освен известните математици, кой води останалите предмети.
От три дни се опитвам да разбера колко деца приемат в 5 клас. По наредба са по 26 в клас. Но нямам нито един познат, чието дете да учи в СМГ и децата в класа да са по-малко от 30.
Свободните съчинения ме устройват. Дали децата са 10-15 или 20 не е въпроса в това.
Както писа и Мария по-горе, набор 2008, сегашните петокласници,  са си по 26 деца. /изключение се прави само за близнаци/ От първа ръка го потвърждавам. Надявам се, че и за набор 2009 това ще бъде спазено.

# 569
Скрит текст:
Здравейте,
Имам и още,  но сега се надявам на тези Simple Smile
Сайта го разгледах.
Еее, мисли, брат, мисли 😉
В секцията за ученици от СМГ е публикуван графикът за консултации с актуалния учителски състав. На същото място е и програмата, от която могат да се видят бр. паралелки във випуск, както и инициалите на учителите по съответния предмет. Както казах, можеш да намериш и допълнителна информация за клубове и т. н.
А колко деца има в сегашните 7 класове и колко от тях са решили да ходят на допълнителен български, английски или немски, не виждам как може да помогне на кандидатите за гимназията.

Последна редакция: пт, 26 юни 2020, 12:34 от Фран

Общи условия

Активация на акаунт