АВГУСТинки 2019 - тема 10

• 29 045
  • 735
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Исках да ви попитам дали ви тече кръв от носа? При мен не е обилно , но го има всеки ден.
Следиш ли си кръвното? На мен ми се е случвало при високо кръвно да ми тече кръв от носа, а също и в големите жеги.

# 151
При мен имаше сутрин като кръвни съсиреци в носа. Слаби капиляри... Оправи се след 2 седмици от само себе си Simple Smile

[/b]
Привет и от мен! Аз съм 25 г.с и съм вече 20 кг отгоре Sad , силно се надявам да качвам поне по малко последните месеци, защото много ми тежи. Имам болки в слабините , но ги отдавам на качените килограми. Жегите и на мен не ми понасят още от декември месец спим на отворен прозорец, не сме го затваряли откакто разбрах че съм бременна Simple Smile
Исках да ви попитам дали ви тече кръв от носа? При мен не е обилно , но го има всеки ден.

# 152
  • Варна
Здравейте,
Magi K.B. е описала сякаш моите вечери Grinning + новото изтръпване на ръцете.
geri_d аз имах съсиреци сутрин, сега ми се случва много рядко. Не ми е високо кръвното.

и аз съм чувала хубави отзиви за него (АГ Варна, Георги Георгиев). Успех!

# 153
Момичета и аз съм с проблемно спане и за бонус от вчера ме боли гърлото и ми е отпаднало...приемам само инфлуцид,тонзилотрен и вит ц. Нещо допълнително да ми препоръчате? Някой парацетамол да глътна ? 😀

# 154
  • Бургас
Ама така и така се повдигна темата - има ли мамчета от Бургас, къде се следите, и на къде сте се насочили да раждате? Hug
От Бургас ли си?

Да, от Бургас съм. Simple Smile

# 155
  • София
Здравейте, момичета!
Тъкмо се радвах , че нямам описаните ви проблеми със схващането на краката и тази нощ така ме опъна прасецът, че с глас започнах да се мятам, толкова бързо стана, че въобще не успях да контрирам болката с контра-шпиц.
Добрата новина за мен е, че най-накрая спирам да работя - днес по-късно съм на ЖК и сме се уговорили да ми пуска болничен за 3 седмици и след това започва 45 дневния. Нямам търпение да започна с дългите разходки, време за гимнастика, да си изчистя и подредя къщата и да се съсредоточа в подготовката за бебето Simple Smile

# 156
  • София
Аз имах кръвотечение от носа тази сутрин - при мен е доста нетипично. Кръвното ми беше 100/60 - т.е. нисичко. Като цяло днес ми е много замаяно, даже доживях момента, да не отида на работа и да остана в леглото.

Килограмите при мен си стоят минус 3 спрямо преди бременността и подозирам, че сега ще тръгнат нагоре, защото искам или не зверски изгладнявам и увеличавам количеството храна.

Момичетата, които пазите диета по медицински причини, как се справяте с нея? На мен ми стана почти невъзможно да удържа и два часа между храненията без да хапна нещо. Излишно е да казвам, че тестено и сладко пак взеха да ме влекат - от време на време си отпускам варен геврек (нищо, че е от бяло брашно), усетих се и че плодове взех да ям повече, а и те все по-сладки стават...

# 157
Елена,аз се пазя от захарта и бялото брашно, та поне на плодове и зеленчуци наблягам. Четох,че ягодите,кивито,зелените ябълки  и черешите са с нисък гликемичен индекс и си наблягам на тях. Мисля,че после като излязат хубавите дини и те не е проблем да се  хапват,все пак основно са вода ,както и боровинките можеш да си хапваш без проблем от тях,тъй  като са си кисели плодове

# 158
  • София
Надежда, аз точно такива гледам да ям (плюс някоя друга кайсия), но напоследък се улавям, че все по-голямо количество ми се събира. Все по-трудно ми става да се удържам Simple Smile. Пак добре, че не налитам на чипс и вафли.

# 159
Ми да ти кажа според мен плодовете не са никакъв проблем. Аз си хапвам по половин кг ягоди почти всеки ден, отделно и какъвто друг плод видя си опитвам,понеже много обичам и въпреки това захарта даже ми е надолу.  Проблемни са бялото брашно и бързите въглехидрати,спрях всякакви газирани напитки, купешки студени чайчета и сокчета и наистина захарта ми се задържа в перфектни според док стойности.

# 160
И аз това се чудя - хем казват, че ако ти се прияде нещо, да си хапнеш, хем не яжте тесто и сладко ... Как да стане !?

Снощи вечерях таратор + 2 огромни парчета диня, познайте дали не прекарах нощта на едното място Grinning И това само и амо да избегна сладоледа, който така ми се ядеше !

# 161
  • София
Хм, при мен захарта леко се покачи - сутрешната много трудно я докарвам под 5,1. Допреди месец я удържах в граници. И понеже разликата е само в по един геврек веднъж седмично (ох, и аз съм човек) и плодовете, реших, че те са ми виновни. Но при мен явно си има нещо сбъркано.  Иначе според ендокринолога засега всичко е наред, стига да не се влоши повече положението.

Иначе сладки неща, сокове, тестени, газирани и пр. забравих какви са на вкус. Газираната вода не я броя, щото остава и от нея да кача захар Smiley.

Аз като забременях, си казах - супер, тамън за малко ще забравя всички диети, с които съм се мъчила последните години. Нали уж на бременните им е простено да си угаждат. А то се оказа, че по-строга и продължителна диета досега не съм спазвала.

# 162
Елена, опитвала ли си с разходка след хранене? (Извинявай, ако си споменала и не съм запомнила) При мен особено разходката след вечеря действа добре на сутрешната стойност.

# 163
Здравейте мили момичета! Записвам се и аз в темичката. В 27г.с.и 5дни съм. Имам прекрасно момиченце на 3г. и сега отново чакам момиченце.
+9кг.съм, въпреки че внимавам, с какво се храня. Гледам и да вечерям до 18.30ч., както ме посъветва док. С предходната бременност качих 22кг. и сега се надявам да са по-малко, т.к и без това ще е доста тежко с голям корем в жегите.
И аз бях с болки в гърлото предния ден. Излекувах се с мед, чай с мед и лимон и гаргара с вода и прополисов разтвор(пчелен клей).
Леко бременеене на всички!☺

# 164
  • София
Здравейте, да се отчета след прегледа вчера - малката вече е 1560 в 29+4, обърнала се е главично и се надявам да не реши пак да се върти. Доплерите са ок и уж всичко ми звучеше супер... но и на мен ми казаха 2-ра степен на плацентата, понеже не бях чела, а и лекарката не каза да е нещо притеснително и грам не обърнах внимание. Ама сега като прочетох това се поразрових и не ми харесва много....Другата седмица в края съм на 3-та ФМ - надявам се там да ми дадат повече информация по въпроса.

Здравейте. Искам да попитам в коя степен е зрелостта на плацентата при вас. В 29 седмица +4 дни лекаря каза 2ра степен, което като се зачетох ми се струва малко рано и се постреснах.

Общи условия

Активация на акаунт