АВГУСТинки 2019 - тема 10

• 29 054
  • 735
  •   1
Отговори
# 165
geri_d , аз от началото на бременността имам повече кървави съсиреци в носа. Кръвното ми е нормално, даже клони към ниско и да чукам на дърво - не ми се е случвало да играе. Док каза, че е нормално това с набъбналия и прокървяващ нос. Предвид че по принцип лесно ми кърви в сухи и зимни дни, а след целия Фраксипарин и НатАспинХ е съвсем обяснимо. Заради натаспина от време на време ми кървят и венците. Иначе зъболекарят каза, че са здрави като бик и си го обяснява с лекарството.

# 166
  • Варна
El Roi , при кого реши да раждаш?
АГ Варна, Георги Георгиев. Ще реша окончателно след прегледа де, но доста четох, питах...
Аз се следя при него.

# 167
  • София
Здравейте пак от мен!
Beloved, напълно те разбирам, но аз за разлика от теб нямам воля - вчера, само и само да не нападна шоколада, изядох половин килограм ягоди и най-накрая пак не се стърпях и си хапнах целия шоколад. И последствията са на лице - моите резултати (захар, хемоглобин и т.н.) са перфектни - всичо е в норма. Но, днес бях на ЖК и лекарката остана много недоволна от моите качени от миналия месец 5 кг. Вече съм 96 кг, общо за момента съм наддала 15 кг.

# 168
  • София
Обич Синеока, опитвам се да се разхождам поне по половин час на ден. За съжаление вечер няма как да го правя, при мен и вечерята е към 8 обикновено. Предполагам, че и това допринася за сутрешната глюкоза.

# 169
  • Бургас
Тия пусти килограми..... Че съм качила и аз много като за 7 месец, да...
Чак пък да ми се карат за тях - не, единствено се притесняваме за кръвното, но него никога и до сега не съм го вдигала - по-скоро е ниско.
Относно разходките, опитвам се - уж вървя на кафенца си ходим през деня, ама и жегата почна много да ме мори не знам за вас....
Нищо, важното е че имам желание - къде вървя къде почина пак е нещо Grinning
Още малко момичета! Всичко ще е ок!! Heart Kiss

# 170
Обич Синеока, опитвам се да се разхождам поне по половин час на ден. За съжаление вечер няма как да го правя, при мен и вечерята е към 8 обикновено. Предполагам, че и това допринася за сутрешната глюкоза.
По принцип препоръката е вечерята да приключва ок. 3 часа преди лягане, но и аз не успявам да се съобразявам с нея. Не се чувствам в позиция да давам съвети, но от опит най-голям ефект при мен има от движението непосредствено след хранене. Установих също, че много неща, които мога спокойно да ям на обяд, не мога на вечеря и засега комбинацията, на която разчитам,  е месо със зеленчуци (било то салата или задушени, на пара итн).
Понякога се налага и да готвя отделно за мъжа ми като му се прияде някоя манджа, която аз не мога вечер да ям, но обикновено просто му правя друга гарнитура по негов вкус, а на мен - режимна. С желание му ги готвя, защото той пък трябва да избягва други продукти и разбира какво значи спазване на режим и е съпричастен с ограниченията, които се налагат.

# 171
Връщам се от преглед. Момчетата растат. Образували са обръч около пъпа ми. Разполагат се навсякъде 😊  И двамата са главично, но имат място да се обръщат още. Плацентата ми е 1ва степен. Още е перфектна. Околоплодните ми води също са супер. Като цяло добри новини.
И нещо, което научих днес - казах на док, че ме боли ниско долу към срамната кост. Направо опъва и реже като се изправям или правя преса по някаква причина. Оказа се, че самата кост ме боли, защото се разтяга. А не е шийката на матката или други меки тъкани, както си мислих.

Geri_d, не знам дали ще се получи и при теб това, което при мен се случи, но е твърде вероятно. Аз до 25гс качвах супер много.
Сега съм 28гс и от 25та насам качвам само на корем и бебета. Тоест, станах 95кг в 25гс, сега съм 96кг в 28гс.

# 172
Аз плацента не знам каква степен е, не съм питала а и той нищо не казва. Трябва ли да се притеснявам? Аз от последния преглед и грам не съм качила, но и не се спирам всеки ден стабилни разходки с моето бебе(кучето) ☺️

# 173
Момичета вие вече уговорили ли сте се с лекаря който ще ви изражда? Много съм притеснена, защото при двамата доктори между които се колебая записах час чак за след месец, а тогава ще съм в 30 седмица. И на всичкото отгоре термина ми е 30 август, а бебчо върви с една седмица напред и не знам дали няма да кажат че са отпуска или че е късно вече..Не знам какво да правя и дали наистина съм закъсняла.

# 174
Henessy, не мисля, че си закъсняла. Аз съм с термин 22 август и близнаци, т.е. евентуално по-ранно раждане и уговорката ми с израждащия е тази събота да се видим за пръв път (ще съм в 28г.с.). Бях го попитала дали в 7 месец иска да ме види или в 8, каза 7, така че 30г.с. все още се вписваш. Simple Smile

Pepity, доволна ли си от него? При него ли ще раждаш?

# 175
Момичета и аз съм с проблемно спане и за бонус от вчера ме боли гърлото и ми е отпаднало...приемам само инфлуцид,тонзилотрен и вит ц. Нещо допълнително да ми препоръчате? Някой парацетамол да глътна ? 😀
Привет,можеш да вземеш Коризалия и Хомеожен 9,на мен ми действаха много добре.

# 176
Henessy, аз ще се видя с евентуалния док чак другия месец за пръв път, а моите близнаци вървят също напред.
Не се притеснявай! Ако нещо извънредно стане предполагам са те насочили? Но стискаме палци всичко да е наред и да няма такива неща.

# 177
  • Варна
El Roi,  вдъхва ми някак доверие Grin , точно защото исках който ме следи, той и да води раждането, затова се записах и на ЖК  при него. По принцип акушерките му водят ЖК, при него ходя на ултразвук, понякога не е много разговорлив, но като питаш нещо винаги ще ти отговори, като му звъннеш винаги ще ти вдигне, ако не може на момента, после връща обаждане. Моя приятелка роди близначките си при него и беше доволна

# 178
Момичета, има ли някоя, която иска да поеме темата? Съвсем не влизам във форума вече и предимно се включвам в групата във фейсбук.

Ако момичето, което иска да поеме темата няма опит, ще обясня всичко каквото е необходимо 💓

# 179
  • Бургас
Момичета, каква е тази група в Фейсбук? Как се казва?

Общи условия

Активация на акаунт