АВГУСТинки 2019 - тема 10

• 29 068
  • 735
  •   1
Отговори
# 180
Момичета, ще правите ли късна фетална морфология, след 28 г.с.? Аз се колебая, т.к за първите две ходих до София и доста пътувах, не ми беше комфортно(а сега още повече). На втората в 20г.с. док.ми каза че не вижда идея да идвам за трета. Ясно е, че няма да пътувам отново до Сф, но се чудя дали да не запиша час за фм в моя град.

# 181
Момичета, ще правите ли късна фетална морфология, след 28 г.с.? Аз се колебая, т.к за първите две ходих до София и доста пътувах, не ми беше комфортно(а сега още повече). На втората в 20г.с. док.ми каза че не вижда идея да идвам за трета. Ясно е, че няма да пътувам отново до Сф, но се чудя дали да не запиша час за фм в моя град.
При мен на първите две всичко беше точно. Питах доки дали ще ходя на трета и той каза че само, ако има нещо.притеснително на предната..ти все пак за успокоение и да не го мислиш.може да идеш

# 182
Аз няма да правя, и АГ щом не казва да правя значи всичко е добре. И на мен не ми се ходи до София.

# 183
  • София
Аз имам час за късна фетална морфология следващата седмица. Нямаше нищо притеснително на първите две, но за наше успокоение така решихме, не съм питала АГ за мнението и.

# 184
  • Пловдив
Аз смятам да си отида на 3-та ФМ,понеже и второто здравно ми я покрива. В петък съм при моето АГ и ще мислим за израждащ,който да видя другата седмица,че е време вече.
Тази жега ме изненада 😂 нямам нищо лятно,от небременните ми дрехи ми стават 2 рокли точно и сега трябва да ходя на лов за парцалки .

# 185
Аз в понеделник съм на късната фетална. Доктора, който ме следи си е специалист по ФМ и каза,че няма смисъл да си давам парите след като на предните 2 всичко е било наред. Пък и той на всеки преглед си гледа плацента,кръвоток и т.н. но за да ми е спокойно реших да направим и последната.

# 186
Аз много се чудих за третата ФМ, на мен ми казаха в 28-29 седмица. Тази събота (вече ще съм в 28г.с.)  евентуално ще ходя на преглед при този, който искам да ме изражда и знам, че той обстойно ще прегледа момчетата, така че малко безмислено ми се вижда. Ще го попитам все пак дали препоръчва да я направя, но се съмнявам...

# 187
И аз съм отново болна. Почнах да пия биозин мама, но се съмнявам да има ефект, последния път не ми подейства и пих антибиотик. Какво друго ще ме посъветвате да пия, за сега съм с хрема и гърло.

# 188
  • Varna
Биозин мама съм го признала аз. Бях доста болна почивните дни и взимах сутрин и вечер по 1. Имах ужасна хрема и ми беше лошо. За 3 дни ми мина все едно нищо не е било.

# 189
Аз малко бабешки лекове да предложа - за носа много ми помогнаха промивки със солен разтвор, а за гърло по принцип ме облекчава топло (почти горещо) мляко с разтворена лъжичка мед.

# 190
Ние се отказахме от 3та фетална. Ходя си на ЖК, при частната гинеколожка и скоро и при израждащия. Те всички ми казаха да не си хабя парите за 3та фетална.

Момичета, абе чета и знам, че и при някои от вас я има тази болка ниско долу в срамната кост, но на мен наистина ми се засилва ежедневно. Все едно някой ми натиска болезнена и голяма синка нон стоп. Док каза, че всичко ми е наред и че там костта се разтяга и тн. /писах вече/, но аз едва търпя. Но-шпа не помага. Явно наистина не е шийката или нещо вътрешно. Ама започнах да се притеснявам. Легна ли - започва да щипе и разтяга. Докато съм в движение всичко е наред. Някой като мен и съвет за обезболяване?
Благодаря!

# 191
Mamma Leone, така съм от два месеца. Пробвах ВСИЧКО. Нищо не помага.. ММ е физиотерапевт, и той пробва всичко. Опитвай се да променяш движенията си до степен, в която не те боли. Аз се научих нощем да се въртя така, че да не ме боли и поне спрях да се будя нощем.. Успех!

# 192
  • Бургас
Mamma Leone, така съм от два месеца. Пробвах ВСИЧКО. Нищо не помага.. ММ е физиотерапевт, и той пробва всичко. Опитвай се да променяш движенията си до степен, в която не те боли. Аз се научих нощем да се въртя така, че да не ме боли и поне спрях да се будя нощем.. Успех!

Как го правите? Аз се опитвам, но умирам от болка... Ако не стана от леглото и да се наместя отново на другата страна изобщо не става..... Neutral Face

# 193
Здравейте, аз от няколко дни започнах да правя упражнения за таза при бременност и като че ли се чувствам малко по добре. Хубаво е да се правят поне 2пъти на ден и да редувате леки разходки с почивки. https://ladyzone.bg/article/zdrave/sport/7-uprazhneniia-za-bremenni.html
Спокойна вечер!

# 194
Момичета, каква е тази група в Фейсбук? Как се казва?
И аз се чудя как да се включа там.

Общи условия

Активация на акаунт