АВГУСТинки 2019 - тема 10

• 29 092
  • 735
  •   1
Отговори
# 300
И аз в отбора на уморените. Вчера обиколих 2-3 магазина за дребни неща като пелени, хавлиийки и чаршафи. Ходих на кафе с приятелка ,като се прибрах направих само една салата да хапнем. Реално не съм ходила много, защото бях с колата ,в самите магазини каквото съм обикаляла и бях пребита вечерта

Последна редакция: нд, 02 юни 2019, 22:06 от nadejda___

# 301
Аз съм с нисък хемоглобин и пия ФероФолгамма вече няколко седмици, но определено се почувствах по-добре и живнах с това лекарство. Преди това бях като парцал. Виж дали го приемаш съгласно указанията - в упътването са изредени доста специфики за комбинация с други храни и лекарства, които го обезсилват и трябва да се съобразява - кафе, млечни храни и т.н. Ако пък си го взимаш спрямо указанията и не ти е добре, кажи на АГ да ти го коригира с друг препарат.
Момичета, да ви попитам....
Някоя от вас приема ли хапчета за нисък хемоглобин и как се чувствате?
Аз пия Ферофолгамма и буквално се чувствам като парцал..... май изобщо не ми понасят... На 11 съм при АГ, и дано да ги сменим, а на моя глава не ми се рискува май да и спра...
Офф Sad((((.....

# 302
  • София
И аз съм на Феро Фолгама, но не съм забелязала да ми влияе зле, даже напротив - просветна ми малко, че имах един период, в който бях като дроб и ми беше постоянно студено. Ако не се чувстваш добре се чуй с АГ и по-рано, недей да чакаш до 11. Може да ти го смени.
Умората я усещам и аз вече. Домакинските задължения ми отнемат повече време и усилия определено, а на работа понякога имам чувството, че мога да заспя на бюрото. Гледам да се държа, че ми остава още доста, ама ми става все по-трудно. 
Ще се разминем ние с морето тази година, няма за кога, а ни чака и ремонт. Иначе много ми се ходи, но ще чакаме следващото лято в разширен състав. 😊

# 303
Ние се отказахме от море. Прекалено много ме морят тез мойте момци. Но имам един въпрос. Защо не си показвате коремите на слънчице? Казвате, че ги криете в цели бански, а на мен моята док ми каза дори на балкона да излизам като е слънчево и да си откривам корема, за да поема слънчеви лъчи. Да, да се пазя от много силното слънце, но и са не си лишавам корема. Мхм?!?

За хемоглобина пия Малтофер. Уж по 2 на ден трябва да се пие, но аз го пия по 1 на 2,3 дни, защото гледам да ям храни богати на желязо. Може би затова не съм забелязала да ми влияе.

# 304
Аз пия още от първите кръвни изследвания Tardyferon, по една таблетка дневно.
За умората - следобедите съм на една мигаща чертичка батерия, образно казано. Преди това и след това - бива.

# 305
И аз към уморените, само като дойде момента за пускане на съдомиялна и пералня и ми премалява.
Също съм на Малтофер, по 1 на ден и се чувствам добре, но мисля че запича и понякога пропускам 1 ден.

# 306
  • Пловдив
Mamma Leone, доколкото знам не е хубаво прекомерно излагане на коремчето на слънце (понеже на плажа това се очаква) ,защото хем им става сауна на бебоците ,хем след 30-та седмица някъду стават все по-чувствителни на светлина. Другото е ,че и лесно се пигментира кожата . Дори шефът ми ,който е италианец и няма деца все още ми каза да ходя само рано сутрин на плажа 😂Ако някой има по-медицински отговор,нека се включи,че аз след 10 дни ще питам АГ.
Иначе не пия желязо - хемоглобинът ми е 114 ( правят изследванията в Синево ,като минимална стойност там е 117) и лекарката ми счита,че няма защо да пия още нещо . А и съм голям хищник - месо ям почти всеки ден,баба ми редовно ми изпраща супи и т.н от коприва,лапад и прочие ,та дано се размине. Само да можеш да се спра да ям сладки неща,цена нямаше да имам 😂

# 307
Аз съм с ниско кръвно. На последната консултация беше 80/50. Ами аз се чувствах нормално, сестрата каза малко е нисичко - повече вода, айрян, блокче шоколад. Иначе хемаглобина ми е в норма. Не съм фен на месото. От предната бременност ми казаха за желязото да приемам всеки ден по 1л.чия с вода(слагам в чаша вода и след 5мин.изпивам). И сега продължавам така.

# 308
  • София
kate 75, аз не само че не съм качила килограми през бременността, но и бях три надолу (сега последния месец си "върнах" един, но подозирам, че е изцяло в корема ми, който много порастна). При мен причината е, че от 12 седмица съм на диета заради повишени стойности на кръвната захар. Първоначалното ми тегло, не беше малко, но и не беше наднормено (71 кг при 170 см ръст). И АГ, и ендокринологът, които ме следят не бяха много щастливи, че хич не качвам тегло, но при условие, че бебето си отговаря на седмиците и според всички изследвания и то, и аз сме добре, считат, че за момента не е проблем.

Хемоглобин - аз пия феро фолгамма нео, честно казано много добре се чувствам, откакто започнах, направо ми просветна. По принцип спадането на нивата не хемоглобин и желязо е нормално при бременност, защото обемът на кръвта се увеличава и е по-разредена, така да се каже. Лекарите обикновено предписват добавки, дори и да има малко занижаване, защото никой не знае как ще протече едно раждане и каква кръвозагуба ще има, а и желязото не винаги се усвоява оптимално от организма поради сума причини (дефицити на витамин Д и Б12, фолиева киселина, комбинация с храни, недостиг на витамин Ц и т.н.). Ако ви става зле от добавките, обсъдете го с лекаря си, може би не се комбинират с нещо друго, което пиете или пък взаимодействат с храната.

Морето това лято съм го отписала. Напоследък само хипохондрия ме гони - ту е сърцебиене, ту ме присвива коремът, белегът от старото секцио ме боли, търча до тоалетна през 15 мин... Умирам си от ужас да не стане нещо преждевременно (още е много рано все пак) и не ми се иска да съм някъде надалече.

# 309
Като чета, че не сте качили кг и направо ми се плаче Sad Уж не ям повече от преди, предимно плодове и зеленчуци и пак съм вече едни 9кг напред
Елена, ти на какъв режим си?

# 310
И аз съм така. Предимно плодове, зеленчуци, млечни, яйца и се наливам с вода и + 9кг.🙄

# 311
И аз съм така. Предимно плодове, зеленчуци, млечни, яйца и се наливам с вода и + 9кг.🙄
същата история и при мен ,от днес официално съм +10 Tired основно салати и месо ,че ми е много нисък общият белтък и кг си вървят нагоре.
Иначе днес минахме и третата ФМ,малкият господин е 1.750 и всичко му е наред.Док каза от края на седмица започваме тоновете

# 312
Ами и аз едни 17 кг съм качила ама не ми пука, важното  аз и госпожицата да сме добре ☺️😍

# 313
  • София
Да ви кажа, отслабването при бременност не е нормално, нормално е качването на килограми в определени граници. После се свалят.
Режимът ми - нищо съдържащо захар, глюкоза и т.н., нищо тестено (бяло пшенично брашно, понякога го нарушавам, но пак гледам да се владея). Зърнени (пълнозърнести храни, овесени и т.н.) - до 2 супени лъжици (40 гр.; две малки филийки) на хранене, но само сутрин и на обяд - при мен проблем е кръвната захар на гладно, така че е много важно какво ям или по-скоро не ям следобед и вечер. Много ми влияе нишестето - това си е явно много индивидуално, аз понеже следя с глюкомер и го забелязах, така че ограничих картофи, ориз до веднъж на седмица-две - иначе бих могла ограничено да ги закусвам/обядвам, спрях банани, внимавам с колбаси, шунка, бекон, луканки, защото почти всички съдържат нишесте, захар или глюкоза.
Зеленчуци, млечни, яйца, ядки, месо, риба ям неограничени. Плодове - една-две порции на ден. Увеличих ги напоследък, много ми се прияждат и все по-трудно ми е да спазвам ограничения.
Аз си обяснявам, че свалих килограми, защото явно от години съм имала проблем с кръвната захар (имало такава форма на преддиабет), това си е метаболитно нарушение и сега, като съм го поовладяла, се разделям с излишни тлъстини. Да не говорим, че откакто съм бременна, алкохол не пия - това също влияе.

# 314
nadejda, браво на бебчо,  в коя седмица си? Аз днес си записах час за трета фм, след три седмици. Можеш ли да споделиш колко време продължи прегледа, само доплер ли правят или и оглеждат пак бебо, ако е в подходяща позиция, снимка правят ли?

Общи условия

Активация на акаунт