АВГУСТинки 2019 - тема 10

• 28 976
  • 735
  •   1
Отговори
# 630
Да, след всяко ползване. В моята болница имаше специална стая с микровълнова ( за изваряване на тръбичките и всякакви джаджи ), отделно студено стерилизиране със специални таблетки в една кутия, готови са за 15мин, хладилник за АМ и за кърма. Там бяха и професионалните помпи на Медела, само ни раздадоха нови пакети с тръбички, индивидуално, за всяка. Може в избраната от теб болница да е различно, попитай ги Simple Smile
Мама Леоне, а защо са ти еднократни чаршафи и пелени за бебетата? 🤔

Еднократни непропускливи чаршафи за мен след раждането. На визитациите искат да си без гащи, а нали се чистят лохии.. Та, затова най-вероятно.
А пелени за изписването, ако са с къси ръкавчета да ги завия бебетата. Взех бахретни.

# 631
Болницата не ги ли осигурява тези “памперсни чаршафи”? Смятай...
Иначе и аз съм готова с чантата, една за мен и една малка за бебето Simple Smile Уж най-важното и пак успях хубаво да я напълня.

# 632
  • София
Mamma Leone, миналия път си носех еднократни чаршафи (даже голям размер бях взела) - оказа се, че Майчин дом си имат, така че само ги разходих. Сега се чудя дали да взимам. Иначе, специално след секциото никой не ме и погледна с гащи ли съм или не след като ме изкараха от реанимация. Гледаха шева, нещо по корема опипваха - явно дали контрахира матката.

Много се чудех и помпата за кърма от самото начало ли да нося или мъжът ми да я донесе по-късно. Не ми се тръгва със сума ти багаж, да не говорим, че първите дни дори няма да мога да го разнасям, друг ще трябва да го мести насам-натам.

Сега се сещам - момичетата, които ще сте секцио, питайте лекаря си, колкото и тъпо да звучи, дали трябва да си носите допълнителна превръзка за раната, лейкопласт, ей такива неща. Поне в Майчин дом се оказа, че е нужно за смяната на превръзката на третия (или беше четвъртия) ден ние да си носим, но повечето момичета не знаеха. Мен лекарят ми ме беше предупредил, даже бях взела и допълнителна, с която услужих. Но е много гадно да те викнат в манипулационната и да те овикат, че не разполагаш с нещо, което няма откъде да намериш на момента - при това медицински консуматив.

# 633
Елена, на мен ми казаха да нося помпа за кърма. Те имали 2 оборотни, но можели да не стигнат.
И следоперативни леленки 20см водонепропускливи купих, ако съм секцио. Аз още не знам. Надявам се на естествено раждане, но за всеки случай взех 3бр.
За чаршафчетата ми казаха, че имат и няма да ме върнат, ако не взема, но като цяло ми подчертаха, че е добре аз да ги занеса.
Взела съм си и болкоуспокояващи за всеки случай. Чух от мои познати, че им се е налагало, когато сестрите не давали повече от предвидените в схемата. Та взех Течен аналгин, Парацетамил и свещички срещу болката. Отделно взех и Уринал, защото след махането на катетър било лудница при някои момичета, а аз принципно си имам проблем там от година-две. Ще направя списъка днес с нещата. Като цяло и на мен не ми се носят 10000 неща, но на моя мъж не мога мн да разчитам да ми носи в последствие. Откакто съм бременна тотално го перна съчмата - иска, не иска деца през ден, напива се маратонно през месец-два и съм в някакъв филм, в който разчитам на себе си и приятелите си. Даже не знам ако тръгна да раждам преждевременно и ако е пил кой ще ме кара към болницата... Но ще се оправя, де. Чувствам се по-силна от всякога.

Mamma Leone, миналия път си носех еднократни чаршафи (даже голям размер бях взела) - оказа се, че Майчин дом си имат, така че само ги разходих. Сега се чудя дали да взимам. Иначе, специално след секциото никой не ме и погледна с гащи ли съм или не след като ме изкараха от реанимация. Гледаха шева, нещо по корема опипваха - явно дали контрахира матката.

Много се чудех и помпата за кърма от самото начало ли да нося или мъжът ми да я донесе по-късно. Не ми се тръгва със сума ти багаж, да не говорим, че първите дни дори няма да мога да го разнасям, друг ще трябва да го мести насам-натам.

Сега се сещам - момичетата, които ще сте секцио, питайте лекаря си, колкото и тъпо да звучи, дали трябва да си носите допълнителна превръзка за раната, лейкопласт, ей такива неща. Поне в Майчин дом се оказа, че е нужно за смяната на превръзката на третия (или беше четвъртия) ден ние да си носим, но повечето момичета не знаеха. Мен лекарят ми ме беше предупредил, даже бях взела и допълнителна, с която услужих. Но е много гадно да те викнат в манипулационната и да те овикат, че не разполагаш с нещо, което няма откъде да намериш на момента - при това медицински консуматив.

Последна редакция: сб, 22 юни 2019, 12:57 от Mamma Leone

# 634
Мисля, че всички мъже минават през такава фаза, моят толкова странно се държеше когато бях бременна с малката, що нерви и скандали имахме...( не че моите хормони помагаха). Някакси се панират, стресират от предстоящата отговорност, но после им минава. Сега обожава малката и много я глези ( аз пък съм лошата и забранявам ). Сега пак минава през такъв период, хем ни е второ...аз купувам всичко нужно, той не пита, не се интересува...гали и целува корема отвреме навреме, но ми се искаше да е по-заинтересован. Отделно, че остава висящ проблем кой ще гледа малката докато аз отивам да раждам, каза ми да ходя сама, той вече бил виждал как се случват нещата...сякаш заради шоуто го искам с мен, не за подкрепа. Абе...мъже. След появата на бебето много приятели споделят, че доста се разклаща връзката, това си е вярно и при нас се случи. Недоспала и изнервена майка с все още тресящи я хормони, бебе с колики, баща с повече отговорности, не е лесно, но ако издържите първите месеци нещата се оправят Simple Smile

# 635
Офф, като ви чета се успокоявам. Моя и той не се интересува много какво съм взела, какво още имам да взимам, аз пък се чудя на кого да оставя кучето, тя е свикнала само с мен и с него но той го няма замина да работи на морето че не стигат парите. По принцип ще си дойде за раждането но се притеснявам ако се случи по-рано кой ще ме закара, че и баща ми е шофьор и пътува. А не съм града в който ще раждам. Една позната вече роди беше седмица преди мен ииии малко се стреснах.

# 636
И моя мъж от време на време изтрещява.  Предполагам му идва на нагорно с ремонти,пазаруване за всички неща за бебето, които не са никак малко,пък моя болничен е смешни пари и си търси къде да изпусне парата с алкохол и приятели.
Ядосвам се,но знам че е отговорен и като се появи бебето ще се стегне.
Аз да питам дали мога да се мажа с нещо като съм схваната? Много лошо ми се е схванал гърба,боли ме при всякакво движение на ръцете и врата и ходя като Робокоп 🙄

# 637
Чудя се за това магнезиевото олио, и мен ме боли гърба.
Ползи от употребата на магнезиево олио:

допринася за поддържането на здрави кости;
грижи се за нормалното функциониране на нервната и мускулната система;
намалява чувството на умора и отпадналост;
подобрява кръвообращението.

Последна редакция: сб, 22 юни 2019, 13:59 от Juls 30

# 638
  • Бургас
Момичета, току що забелязах че имам нещо като течение, само че е като вода по-скоро и ми примокря.
За пръв път ми се случи и нещо се стреснах.
Има ли и други като мен, в вторник пак съм при АГ, но се чудя дали да не му звънна сега.... Дайте съвет

# 639
Момичета, току що забелязах че имам нещо като течение, само че е като вода по-скоро и ми примокря.
Има ли и други като мен, в вторник пак съм при АГ, но се чудя дали да не му звънна сега.... Дайте съвет

Alex, най-добре звънни.
А миризма има ли? Ако е урина няма страшно!

# 640
  • Бургас

Alex, най-добре звънни.
А миризма има ли? Ако е урина няма страшно!

Ами има малко мирис да,нямам и никакви болки иначе
А и по принцип като вървя и все еднл ме натиска да пишкам, но няма нищо
И бебка си мърда даже

# 641
Ако се притесняваш да не са води, на мен са ми казвали че миришат като на сперма. Дано не е това разбира се. Със сигурност ще изпадаме в паники накрая, на мен пък бельото ми е постоянно изпотено... На няколко пъти си изкарвам акъла...

# 642
Аз съм така+течение, моето диване е обърната както трябва и постоянно нещо си рови все едно от долу

# 643
  • Бургас
Аз съм така+течение, моето диване е обърната както трябва и постоянно нещо си рови все едно от долу

Да бе същото е, все едно ще се напишкам...
Божеее как се стряскам и аз
Уж 35г.с, малко остава иии..... Паника

# 644
Alex, 35та? Ихааа! Още малкоооо. Аз съм едва в средата на 31ва.... 35та ми се струва wow! ❤️

Общи условия

Активация на акаунт