АВГУСТинки 2019 - тема 10

• 28 989
  • 735
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте. Искам да попитам в коя степен е зрелостта на плацентата при вас. В 29 седмица +4 дни лекаря каза 2ра степен, което като се зачетох ми се струва малко рано и се постреснах.

На мен още никой не ми е гледал Плацентата? Това на по-модерен апарат ли се прави? Понеже док от ЖК работи с по-стар и се чудя, дали ще може да види. Или тр да отида на частно?

# 121
Не, на обикновен ехограф.

# 122
Добро утро от мен Simple Smile
Аз за сега спя горе-долу добре. Понякога се будя за час и не мога да заспя, но успява да ми се събере сън 6-7 часа, което е доста добре.
Искам да се оплача, че в последните няколко дни май рязко съм качила няколко кила... уж се държах в норма, но вчера като се претеглих се оказах с 10кг отгоре спрямо нормалното ми тегло... и за още 2 месеца не знам къде ще му излезе края Sad
Уж внимавах и вчера на кантара +13кг,докторката много ми се кара!Незнам какво да правя!Каза ако след 2 седмици съм качила повече от 1,5 кг ще трябва да й пиша всеки ден какво ям!

# 123
Тази нощ и аз нещо не спах като хората - сърцебиенето продължава. Дано се поукроти, не ми се ходи на лекар тази седмица, и без това следващата ми е ЖК по график. Въпреки че точно в последните месеци ще става все по-тежко положението откъм неразположения.
А за буденето нощно време - мисля имаше някакво обяснение, че тялото само се подготвя за след раждането и режима на бебето с нощни хранения и будуване. Нещо като тренировка отсега.

Надежда, коментирай с отново с лекаря ти килограмите - ако са от задържане на вода едва ли зависят само от теб и диетата ти. Все нещо сигурно може да се направи.

Вашите бебета понаместиха ли се вече? Моето не спира да се врътка. Тъкмо сутринта взех да усещам нормални ритници под ребрата и сега отново си е някъде ниско долу... Почвам да се вкарвам в някакви филми, че водите ми са прекалено много (последно бяха на горна граница) и от там идва цялото връткане. 
Коментирахме ги кг,каза да пия протеин заради отоците,но няма май кой знае каква разлика 🙄
Иначе моят малчо си е седалищно от месеци и ми се струва,че ми се топи дори и малката надежда за нормално раждане, но здраве да е

# 124
  • Varna
Аз до тук съм + 10кг, 28+3г.с. Надявам се макс 15-16 до края Confused

# 125
Привет мами,
и аз се включва в клуба на проблемит с нощния сън.
От 3 вечери се будя от жестоки болки в ръцете от изтръпване - толкова са подути. Не успях да си свия ръката да си хвана чаша с вода Sad

Когато съм права или не си свивам ръцете всичко е добре, днес ще звъна на лекаря. Четох, че и други мами имат сходни проблеми от задържане на течности и се притискат нервите... кеф.

Здравей,

аз съм от септемврийските мами. И аз съм със същия проблем с изтръпването на ръцете. Изтръпването се получава от задържане на вода и то води до притискане на нервите в китката. Това, което ми предписа невролог, е специална шина. За сега я нося само през нощта и през деня всичко е ок. Но май скоро ще трябва да я нося постоянно. Определено усетих голямо облекчение, 2-3 дни след като започнах да я нося, така че те съветвам да опиташ, дано и на теб да помогне. Магнезий пия от 5г.с., но въпреки него, пак имам същите оплаквания като теб.
Шината е специална, има 2 вида: единият вид е изцяло от пластмаса, като при нея изобщо не можеш да мърдаш ръката. На мен ми е неудобна.
Скрит текст:

Вторият вид е с 3 метални пластини, които ограничават движенията на китката: от двете страни и от към дланта. Хубаво е да отидеш в специализиран магазин, за да огънат подходящо пластинките, специално за твоята ръка. Ето за такава говоря:
Ако шините не помогнат, се бият инжекции с кортизон или операция за намаляване на налягането Sad

# 126
  • Варна
Potrebitelka1 - Благодаря за коментара. Аз не пия допълнително магнезии, ще пробвам лека полека различни опции, дет' се вика останаха 3 месеца Grinning

"Ако шините не помогнат, се бият инжекции с кортизон или операция за намаляване на налягането Sad" - доста крайно ми се струва

# 127
  • Варна
За килограми изобщо не ми се говори Cry , добре, че не ми се карат, съвсем ще се депресирам.....
Вече започнаха да ми се подуват ръцете и краката ( най вече след дълги разходки), гледам да пия повече вода, но голям ефект на виждам.
Моята плацента е първа зрялост, така ми каза доктора на ФМ в 30г.с, бебка е с главата надолу,  надявам се така да си остане Grin
Мен ме притеснява това, че на повечето места пише, че с предна плацента се раждало по-трудно и по-дълго.... ох това четене....ще ни поболее Stuck Out Tongue Winking Eye

# 128
viliana90,

крайно е да, но то зависи от болките и колко може индивидуално да издържи човек. Представи си 3 месеца, да не можеш да хванеш чашата с вода (от твоя пример). Аз за съжаление малко по малко усещам такова изтръпване и през деня, т.е. нещата (поне при мен) се влошават. Надявам се да изкарам и аз още 3 месеца, нито кортизон, нито операция ми звучат добре, но и другия вариант: да не мога да гушна бебето след като родя, защото не си усещам ръцете, също не е никак добър.
Може би единственото хубаво в цялата история е, че симптомите би трябвало да отшумят след като родим.
Успех!

# 129
Здравейте,мамчета!😃Да се гмурна и аз в новата ни темичка(за която благодаря 🌷)При мен в 27с и 3д.килограмите са + 9.Засега бебо е седалищно разположен.Върви си с около две седмици напред и е много шавлив.По цял ден си рита и се върти.Но вечер,да не ни е уроки,си спим и двамата 😃Само дето ставам по два пъти до тоалетна или да сменям тениски.Не знам при вас дали е така,но аз от две седмици насам страшно много се потя.Може би е от жегите?!
Приятен ден!😘

# 130
  • Бургас
Здравейте,мамчета!😃Да се гмурна и аз в новата ни темичка(за която благодаря 🌷)При мен в 27с и 3д.килограмите са + 9.Засега бебо е седалищно разположен.Върви си с около две седмици напред и е много шавлив.По цял ден си рита и се върти.Но вечер,да не ни е уроки,си спим и двамата 😃Само дето ставам по два пъти до тоалетна или да сменям тениски.Не знам при вас дали е така,но аз от две седмици насам страшно много се потя.Може би е от жегите?!
Приятен ден!😘

Едно че е от жегите, друго че и хормоните са ни в повече Grinning
Аз също не стига че и като излизам, но и в къщи ми е супер жега...
Да живеят климатиците!!!! Joy Grinning

# 131
Да питам някоя мама с подути крака като почне да ги масажира усеща ли болка? Тръгна ли да ги масажирам и има лека болка не знам от това дали са надути или е от неудобно обувки. Като вървя няма болка.

# 132
  • Бургас
Да питам някоя мама с подути крака като почне да ги масажира усеща ли болка? Тръгна ли да ги масажирам и има лека болка не знам от това дали са надути или е от неудобно обувки. Като вървя няма болка.

Да не са отекли?

# 133
Приятен ден!😘

Едно че е от жегите, друго че и хормоните са ни в повече Grinning
Аз също не стига че и като излизам, но и в къщи ми е супер жега...
Да живеят климатиците!!!! Joy Grinning
Аз и преди не можех да търпя жегите ,а сега е страшно. Пускам климатика на 20 градуса и мм постоянно мрънка,че му е студено. Вчера аз се чудя какво да съблека,че ми е горещо и съм легнала под  климатика ,а той легнал на другият диван завит с олекотена завивка до брадичката 😂

# 134
За килограмите: днес почвам 28 гс с +9. Следващата ми ЖК е на 12 юни, да видим какво ще ми кажат.
Бебето вече го усещам по-различно разположено, дано е почнало да се размества от седалищната си поза, в която се беше заковало досега.
Juls 30, за болките в краката бях писала в предна тема. Имах един период, в който бедрата ме боляха много странно, като от голяма преумора едно такова. Ходих на масаж и масажистката ми каза, че е от напрягането на ишиасовия нерв в тазобедрената област, който пък се засяга от разтягането на таза. Тогава тя ми натискаше две точки отастрани на дупето и от тогава не съм я усещала тази болка.

Общи условия

Активация на акаунт